33 станаха жертвите на атентатите във Волгоград

През нощта починаха двама от ранените
Обновена: 31 дек 2013 16:01 | 31 дек 2013 08:00, Камелия Цветанова
29
33 станаха жертвите на атентатите във Волгоград
Снимка: Ройтерс

Броят на жертвите от двата бомбени атентата във Волгоград се увеличи от 31 до 33-ма души, съобщи главното управление на министерството на извънредните ситуации на Русия, цитирано от ИТАР-ТАСС, съобщи БТА.

През нощта в болница във Волгоград почина още един ранен при взрива на 29 декември на жп гарата в града. Почина и още един пострадал при взрива в тролей вчера.

При терористичните актове на 29 и 30 декември са засегнати общо 106 души, 33-ма са починали, 65 са хоспитализирани с травми с различна тежест.

Още по темата
При взрива в тролея са загинали 15 души, в резултат на атентата на гарата - 18 души, уточни министерството.

Вчера се появи уточнена информация за възможния терорист самоубиец, извършил атентата на жп гарата във Волгоград на 29 декември. Това е може би Павел Печонкин от Руската република Марий Ел /намираща се в централната част на Европейска Русия/, член на престъпна група от Дагестан, който се е присъединил към бунтовниците през пролетта на 2012 г., съобщи за Интерфакс източник от правоохранителните органи. 

По непотвърдена информация Печонкин е работел като фелдшер в родния си град Волжск. През септември 2013 г. родителите му Николай и Фаназия отишли в Дагестан и го  търсили в Буйнакск. Те записали видеообръщение към сина си, който вече бил приел мюсюлманското име Ансар Ар-Руси. Те обаче не успели да го открият и се върнали вкъщи, разказа източникът на агенцията.

В понеделник пък, по-малко от денонощие след терористичния акт на гарата, във Волгоград в сутрешния час пик беше взривен тролейбус. Следственият комитет на Русия заяви, че двете престъпления са били свързани и че второто е извършено по същата схема като първото: в тролейбуса се предполага, че се е взривил мъж.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Bulgatani преди 10 години
До соломонДо соломон 18 : Освободи Кавказ и войната сама ще спре? Нередно, приятел! Ако Русия върви от Кавказ, там ще започне нов Афганистан, неизбежно! Между другото, когато САЩ ще напуснат Афган- очаквам там реален АД! Какво се случило с ЮАР, не помниш ли? Всичко не е толкова просто....
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
как може президент плевенлиев поне да не изпрати съболезнователна телеграма ???
17
2
 
3
 
! Отговори
соломон преди 10 години
Путин държи здраво власта в Русия ,но не може да контролира Кавказ така както не са успели да го сторят всички руски царе и диктатори през тези 200 години окупация. Досега в историята на човечеството няма спечелена партизанска война. Освободи Кавказ и войната сама ще спре.
16
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чаршафи има намесени тук както и в нахлуването на талибани в Бг. Имат много пари *** в чаршафи и като нямат акъл да свършат нещо смислено вършат това. Естествено че ЦРУ и знаете кой чрез арабските *** стоят зад това. Безгранична е човешката глупост и прод ължава да прогресира. Глупостта е по мощно оръжие от атомната бомба
15
5
 
2
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
По какво се различават някои от даващите мнение от тези които взривяват тролейбуси с хора.
14
9
 
13
 
! Отговори
Човекът истина преди 10 години
Абсолютно съм сигурен,че ЦРУ и МОССАД имат пръст в тези атентати! Кой мислите създаде Осама Бин Ладен!? ЦРУ,разбира се! До 1980 година той е бил АГЕНТ на ЦРУ! Сега същите тези агенции пращат терористи в Русия,за да обтегнат изкуствено отнощенията на Руската държава с Катар и Саудитска Арабия,които са сателити на САЩ и това да стане причина за конфликт между САЩ и Русия! Във всичко това отново има пръст световното еврейство! Те притежават всички банки,тяхната е световната власт!!!
13
13
 
10
 
! Отговори
anonim1000 преди 10 години
Тук някои боготворят Путин, но в самата Русия той не е много обичан.Така беше направено, че хората да се радват на такъв като Путин. За съжаление Путин убива Русия, но това ще проличи по-късно. И пак за съжаление Русия е без избор.Защото и опозиционерите са ***. Всеки е против Русия. Русия трябваше да си върне монархията и да стане отново велика държава, но именно затова навремето Ленин беше пратен да ликвидира монархията. И сега нямаше как да позволят да се възстанови монархията. Знаем кои.
12
3
 
13
 
! Отговори
Буда Гоцев преди 10 години
Ако Путин и КГБ не размажат чалмарската ***, ще загубят уважението на света !Между другото на снимката ясно се вижда на жълт фон името на един от терористите !
11
9
 
6
 
! Отговори
Дългата ръка на КГБ преди 10 години
Това си е дело на руснаците за да не ги обвинят в агресия.Не ви ли прави впечетление че терористите не са дегестанци или чеченци , а са руснаци приели наскоро исляма.Защо ли са го приели и след това се гърмят?
10
5
 
11
 
! Отговори
AIMILIVS преди 10 години
Русия от падането на комунизма е един голям огледален образ на нашата България , как една толкова голяма , могъща и богата страна държи народа си в мизерия , погледнете тоя тролей ...това е на 60 години и ако тук *** партийни успяват да измамят много хора , че няма пари , как го правят руснаците !? Относно атентатите ...докато големите страни мачкат малките ще ги има тези неща, най-добре да затягат сигурноста както го правят презокеанските .
9
2
 
19
 
! Отговори
Бай Онзи преди 10 години
Русия даде милиардите на Украйна за да обърне гръб на ЕС и проблемите започнаха ....
8
4
 
18
 
! Отговори
БГ преди 10 години
Путин, тия мюсюлмани кво ги чакате??? Пускай лазера и край с Дегестан ,*** и прочиее....
7
2
 
18
 
! Отговори
2 преди 10 години
стига с тези простотии от филмите бе "сами си направили атентат"...това са наглите мюслета дето се гърмят по целия арабски свят и помежду си ...и там ли християни им пишат сценариите.Хайде Путин ....нека да изгрее атомното слънце на Арабия ..стопли им душата.
6
17
 
4
 
! Отговори
гдх преди 10 години
масонското число 33 градус хубава цифра :)подигравате се пак с нас.Путин еврей и масон ,руснаците го ненавиждат раздава диаманти на израел на безценица,продава руските блага .Женен съм за рускиня и знам.Даже дали тези атентати не ги направиха самите те а не ***.
5
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Путин, смачкай тази *** мюсюлманска ***!
4
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Владимире, изкарвай ТОПОЛ М от Сибир и изпепели Чечня и всички размирни мюсюлмански републичици.
3
0
 
20
 
! Отговори
ужас преди 10 години
Господ да се смили за душите им.И да успокой близките им.Ужаса е огромен исляма е основан на кръвопролития и масови убийства това е религия създадена от дявола...
2
1
 
25
 
! Отговори
Алекс преди 10 години
Светла памет на жертвите и много сили на оцелелите!Това е толкова жестоко, че нямам думи.
1
6
 
30
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ ! преди 10 години
Путин ще се справи с атентатите, защото в Русия има държава."Бисер Киров