Над 5200 полицаи и военни бдят за сигурността във Волгоград

Мобилизирани са резервни сили
Обновена: 31 дек 2013 09:50 | 31 дек 2013 09:48, Камелия Цветанова
35
Над 5200 полицаи и военни бдят за сигурността във Волгоград
Снимка: Ройтерс

Органите на реда във Волгоград мобилизираха резервни сили за патрулиране из улиците на града. За сигурността бдят над 5200 полицаи и военни от вътрешните войски, съобщи за ИТАР-ТАСС Андрей Пилипчук - говорител на оперативния щаб, създаден в областта след терористичните атентати във Волгоград, взели 33 жертви в неделя и понеделник.

Проверки на силите за сигурност са обхванали тази нощ 4795 обекта във Волгоград и 174-ма души, длъжни да спазват миграционното законодателство.

Още по темата

По време на операцията "Вихър - антитерор", която ще продължи до второ нареждане, през нощта в града са регистрирани 91 престъпления, 56 от които вече са разкрити. Установени са 78 души, замесени в тях, и над 1000 извършители на административни правонарушения.

Старши сержант Дмитрий Маковкин от руската полиция, който спря преди два дни терориста на жп гарата във Волгоград, преди да мине през турникетите, и така спаси десетки хора с цената на живота си, е предложен посмъртно за награждаване с Ордена на мъжеството. Това съобщи днес за ИТАР-ТАСС Светлана Янисова, прессекретар на транспортната полиция в региона.

Роден през 1984 г. в руската република Калмикия, след това учил и работил във Волгоград, "Дмитрий ще бъде погребан с всички военни почести и религиозни ритуали", увери тя.

За погребението в града ще пристигнат роднините на покойния от други селища в областта.

Жертвите на гарата на 29 декември е можело да бъдат много повече, ако терористът самоубиец беше успял да премине проверките за сигурност на входа, но 29-годишният Дмитрий Маковкин спря терориста с цената на живота си.  Заедно с Маковкин е действал и служителят от охранителното звено на железниците Сергей Наливайко, който също е загинал.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
4
 
! Отговори
до25 преди 10 години
не знам от каква кръвна група си дали от *** от детройд или от оная с обрязаните но това може да го провериш с днк, не вярвай на никого защото всеки от горепосочините може да е бил само жребец , пък може да е и някаква друга, но човек който се радва на невинни жертви със сигорност си е к ..оопеле, пло д на лиубофф у джунглата
24
1
 
1
 
! Отговори
EU citizen преди 10 години
До до23 Прегледай се при психиатър, със сигурност има какво да ти предложи.
23
0
 
5
 
! Отговори
до23 преди 10 години
а ти не мислиш ли че си продукт на много герои които не са ядяли свинско ами са се изреждали докато се е получило ,плода на маймунската лиубофф/ изчадията в Българско преди години са ги хвърляли на парасетата, а доста преди са свършвали по подобен начин, така че си се абонирал..
22
6
 
4
 
! Отговори
EU citizen преди 10 години
Нали се сещате, че и в тролея е имало сума ти герои, които на маса и пред компа са изравнявали Кавказ, фърляли са атомни бомби над Тел Авив и Вашингтон, завивали са останките на терористите в свински кожи. А къде мислите, че отиват хората, които приживе имат такива помисли? Може би в рая?
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ISLQMA BIL MIRNA RELIGIQ, NE UBIVALI I ISKALI SAMO DOBROTATA DA VIZTURJESTVUVA, DA, DA AMA NE!!NQMA PO-RETROGRADNA, 4OVEKOMRAZNA I RASISTKA RELIGIQ OT TAZI.JENITE SA GI PREVURNALI V OVCE A POSLE V MA6INI ZA RAJDANE NA DECA, OBI4AT DA KOLQT ZA PRAZNICITE I SUM GLEDAL KAK SE BIQT KOI DA ZAKOLI DOBI4ETO, NENAVIJDAT HRISTIQNITE ZA6TOTO KAKVITO I DA SA TE PRAVTO NA IZBOR E ZAKON. SEGA IZBIHA DESETKI NEVINNI HORA V IMETO NA ALLAHA KOITO BQHA TRUGNALLI NA RABOTA ILI U4ILI6TE. I TOVA E SMELOST ILI..
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
5000 полицай пазят цял град а в БГ когато има дерби ЦСКА-Левски е нужно около 2000 полицай
19
1
 
17
 
! Отговори
Ф.С.В преди 10 години
Големите в Света( САЩ Израел) винаги подържат малки терористични групи и създават етническо напрежение - дали това не бе американоеврейският отговор за подкрепата на Русия към Башар Асад в Сирия ? дали защото Русия се противопостави срещу еврейсият план за война с Иран ?- някой плаща много пари на дадени терористи който промиват мозъците на глупави бедни мюсюлмани втълпявайки им че това е Свещенна война и трябва да жертват животът си за да отидат в Рая-Всичко това се прави за пари и пак пари -
18
1
 
12
 
! Отговори
"Правоверните&q преди 10 години
да си затворят изцапаните със свинско усти и да не се пъхат под руския ботуш пак. Всички знаем, че турците бяха стигнали чак до Виена. Крим и северното Черноморие бе под властта на султана. НО, БЛЕСТЯЩИЯТ СУВОРОВ, АДМИРАЛ НАХИМОВ С БЛАГОСЛОВИЯТА НА ЕКАТЕРИНА ВЕЛИКА ВЪРНАХА ЗЕМИТЕ В СЪСТАВА НА РУСКАТА ИМПЕРИЯ
17
0
 
5
 
! Отговори
АнгелKo преди 10 години
До 16. Саудитска Арабия въртят бизнес за трилиони със САЩ.Затова са в приятели със шейховете но не и обикновеното население.Обикновенните араби си мизерстват .Ят ги е че държави като Сащ, Израел и Русия си гледат интересите на техен гръб по света..Жалкото е че си изкарват гнева с тероризъм.Ама ако ги изтрепим всичките няма да има кои да им работи.Затова стойте мирно още 50 години и като свърши петрола ще свърши и тероризма.Неможе да ги виним че си гледат интересите!!!
16
11
 
3
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
16 ти смяташ ли , че ако имаше дори най-незначително съмнение че саудити са отговорни за атентатите в Щатите , щеше да остане камък върху камък там , вашите фантасмагории са си ваше право . И е много смешно противопоставянето на добрчките персийци на лошите саудити. Не случайно именно след Революциятя в Техеран зачестиха терористичните актове , дори днес много анализатори смтят , че Асад тайно използва ислямиистите си в борбата си срещу свободната сирийска армия . По сложно е от колкото си ми
15
0
 
16
 
! Отговори
Jolly Roger преди 10 години
Одисей.Въпрос? Защо така любимите ти американци са пръв съюзник на саудитска арабия, на тия със *** и брадите. На тия които обучават и спонсорират терористи. Защо са съюзници на тия които във името на алах са във състояние да взривяват невинни хора, да режат глави и да искат смърта на всеки който не е като тях???????
14
15
 
5
 
! Отговори
TOP SECRET преди 10 години
А Тодор Живквовия геноцид 1984 , какво деяние се води в България , така и немаше съд , ПИТО ПЛАТЕНО
13
9
 
3
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
12 Само дето след две минути излезе първото име на камикадзето на гарата после го смениха с мъжко такова , естествено всичко това поне за сега са хипотези , но интересно как пък този факт не ви прави впечатление примерно . 11 точно така мозък лошите войнолюбиви американци си събориха кулите а добричките миролюбиви руснаци страдат от тероризма .Итината е че вече 13 години се води война с тероризма навсякъде по света , не че и преди това не го е имало но мащабите и географията сега са други
12
1
 
7
 
! Отговори
Случаен минувач преди 10 години
До Анонимен:ОТМЪЩЕНИЕТО е това ,което прави мюсюлманството от религия - в система за тотален контрол и терор!
11
3
 
10
 
! Отговори
eyeless преди 10 години
До Одисей 1Не е чак толкова сложно пич, вярно е, че навсякъде има хора, които ги сърбят ръчичките да убиват невинни за пари, но тия които се самовзривяват не са толкова често срещани. Това са уахабита, произведени от мозъчни промивки, платени от СА с американски петро долари от техния съюзник САЩ. Когато уахабита извършат акт в САЩ, стратегически съюзник на СА е очевидно, че е вътрешна операция. СА е враг на и мрази Русия, особено заради блокирането на инвазията на Сирия - нищо общо със САЩ.
10
5
 
2
 
! Отговори
eyeless преди 10 години
А и е доста безопасна фабрикация, защото както никой не може да докаже, че е станало, никой не може да докаже, че не е станало. Доколкото съм запознат, заключението за полицейска намеса дойде по повод на намерената неизбухнала граната. Но дали гранатата не е избухнала защото някой полицай е направил нещо, или защото извършителя е видял, че няма да има възможност понеже в близост има полицаи - просто няма как да се каже от наличните доказателства. Но пак на видеото: експлозия - да, полиция - не.
9
13
 
4
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
Интересно обичайните любители на конспиративни теории дори и за миг не се съмняват , че този гнусен акт е извършен от радикални ислямисти , а когато става дума за атентатите в Щатите в Англия или в Испания а да не говрим за атентата в Сарафово се надпреварваха да изммисят коя от коя по голяма фантасмагория плод на болни мозъци , истината е много по прозаична , има в война с тероризма , може би много битки са спечелени , няма ка да знаеме колко са но всяка загубена битка кърви фатално и ужас
8
9
 
2
 
! Отговори
eyeless преди 10 години
Предпочитам да остана малко скептичен относно тия геройства - гледах записа на момента за взрива, и никакви полицаи не се виждат да се опитват да спират каквото и да е в зоната, в която огненото кълбо избухва. Ако на камерата, заснела това не се вижда, и всички наоколо са били убити от експлозията, как точно може да знаят, че е имало някакво по-специално действие от страна на полицаите от това да присъстват? Според мен е фабрикувано за да вдъхне малко гордост в този критичен момент - разбираемо.
7
1
 
18
 
! Отговори
4okoto преди 10 години
Тия *** прости не разбраха ли ,че СТАЛИНГРАД не може да бъде победен! Никога не е бил и никога няма да бъде! Да пробват Уошингтон.Там маймуните ще потдадат лесно!
6
1
 
17
 
! Отговори
shnur преди 10 години
полицаите спрели тази терористка са още деца каква мъжественост!!!! руският дух не знам обаче дали го имаме и ние.