Папата отправи послание за сила, кураж и надежда

По света има глад и жажда за справедливост, убеден е той
Обновена: 1 яну 2014 16:09 | 1 яну 2014 15:31, Анисия Иванова
10
Папата отправи послание за сила, кураж и надежда
Литургията в базиликата Свети Петър във Ватикан. Снимка: БТА

Папа Франциск отправи послание за сила, смелост и надежда в първото си богослужение по случай Световния ден на мира, честван всяка година от католиците по света на 1 януари, предаде Асошиейтед прес.

По време на литургията в базиликата Свети Петър във Ватикана тази сутрин папата подчерта, че по света има глад и жажда за справедливост, за мир и за Бог.

В първата си година като понтифекс, Франциск проправи пътя за така наречената църква на бедните, която е насочила вниманието си към нуждаещите се, припомня АП.
В посланието си днес папа призова за повече солидарност и по-малко насилие по света, предаде Франс прес

"Всички ние носим отговорността да работим така, че светът да се превърне в една общност от братя, които се уважават, приемат своите различия и се грижат един за друг", заяви Франциск.

"Време е да спрем по пътя на насилието и да изтласкаме на преден план силата на нежността, ненасилствената сила на истината и на любовта", каза папата. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: Ватиканапапапризив
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Я не ни занимавайте с тоя дърт прухаляк!
9
0
 
2
 
! Отговори
Папомразец преди 10 години
До fire: Точно по този начин заблуждават хората - Ватикана притежава стотици милиарди. Колко са се ощетили, като са продали папомобила? Правят се на състрадателни. А това, че 99% от кардиналите там са педера*ти и педофили? А тези земи, дето Ватикана ги била продала? Как според теб са придобити? Нямам по-голямо зло от злото, маскирано като добро.
8
1
 
0
 
! Отговори
fire преди 10 години
Do dolnite komentari- predi da govorite se zapoznaite malko s faktite. Tova e purviqt papa, koito prodade zemi na vatikan, za da nahrani gladnite. Su6to taka prodade skupiqt papamobil, i si vze nai obiknovena koli. 4esto se izmukva predre6en kato normalen sve6tenik i otiva da pomaga na bednite. Izbraha go za li4nost na godinata. Pove4e hora kato nego trqbva da ima
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
vsichko se izvouva s voina ,za da ima mir.
6
0
 
0
 
! Отговори
titi преди 10 години
niamam ni6to ot tezi pojelania ,
5
1
 
4
 
! Отговори
Папомразец преди 10 години
В подкрема на думите ми отпреди малко: линк, от който ще научите за тясното сътрудничество на Ватикана и Хитлер, за милионите избити невинни хора по нареждане от Ватикана.duh-i-istina.net/vatikana_fashizma.php
4
2
 
5
 
! Отговори
Папомразец преди 10 години
Папата и Ватикана са най-голямата машина за пари и злини на планетата. Всеки знае, че те дърпат конците на целия свят. ***! Като му е толкова свидно на папата за бедните и гладните, да продаде несметните богатства, скрити в подземията на Ватикана и да ги нахрани! Религията е зло, разберете! Тя е причина за войните откакто свят светува. Толкова е лесно да бъдат подчинени фанатизираните маси... Папата е по зъл и страшен от всички чеченци взети заедно. На който не му се вярва, да потърси в нета!
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Рим има изключителен духовен водач, който ще реформира католицизма и ще изкорени вредните практики или ще бъде унищожен от тях(от приносителите им), но няма да мълчи и да си трае като нашите т.н. "духовници"! За да я има България църквата ни трябва да се изчисти и освети, независимо от цената, а содомитите да се изпъдят навън!
2
3
 
8
 
! Отговори
йованчо преди 10 години
Папата и Ватикана са институции за печелене на пари. При тая несправедливост навсякъде никой не може да ме убеди че там горе има някой дето гледал и раздавал правосъдие! Или отдавна е заспал.
1
3
 
7
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Лесно му е на...папата;има си редовна работа и хич не му...мисли ни за заплата,ни за съкращение,ни за...фалит ни за некоректни...нашенски работодател.Отправя си...посланията за...кураж и надежда.Ха да дойде да даде кураж на стотината бургаски корабостроители,изхвърлени и оставени без работа и заплати,насред зима;ами само те ли са.