Най-богатите в света натрупали още $524 милиарда

Най-заможен отново е Бил Гейтс със 78,5 млрд. долара
Обновена: 3 яну 2014 07:18 | 3 яну 2014 07:18,
16
Най-богатите в света натрупали още $524 милиарда
Първият по богатство в света Бил Гейтс Снимка: архив, Reuters

Съвкупното състояние на 300 от най-богатите хора на планетата се е увеличило през миналата година с 524 милиарда долара на 3,7 трилиона долара. Това показва публикуван вчера рейтинг на агенцията за делови новини Блумбърг, предаде ИТАР-ТАСС.

По оценка на експертите от агенцията най-доходоносни са били отраслите на икономиката, свързани с високите технологии. Според класацията от 300 души, включени в списъка, само 70 са понесли финансови загуби през годината.

Най-богат човек в света отново е председателят на съвета на директорите на компанията Майкрософт Бил Гейтс, който е увеличил капитала си с 15,8 милиарда долара на 78,5 милиарда долара.

На второ място в списъка е мексиканският магнат Карлос Слим, който притежава над 73 милиарда долара. За него изминалата година не е била особено успешна - той е претърпял загуби от 1,4 милиарда долара.

Трето място в рейтинга е за най-богатия човек в Испания, основателя на търговската империя Индитекс Амансио Ортега, чието състояние се оценява на 66,4 милиарда долара. Ортега е успял да заработи почти 9 милиарда долара през миналата година.

От руските милиардери най-успешна е била миналата година за съсобственика на търговската верига Магнит Сергей Галицки. Той е забогатял с 5,3 милиарда долара, а състоянието му е оценено на 13,8 милиарда долара. Най-богатият руснак остава бизнесменът Алишер Усманов, чийто капитал за една година се е увеличил с 1,3 милиарда долара на почти 20 милиарда долара, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ротшилд-Рокфелер къде са да не живеят на Луната само Тоя Бил Геитс ви бутат пред очите Ами ФИНАНСИСТИТЕ ОТ УОЛ-СТРИЙТС АМИ АРАБСКИТЕ ШЕЙХОВЕ АМИ ОСТАНАЛИТЕ ЦАРЕ И КРАЛЕ КЪДЕ СЕ???? ????
11
1
 
5
 
! Отговори
емо преди 10 години
престъпниците американци и европейци крадат а хората дремят;виновна е престъпната система наречена империализъм и продукта и демокрация
10
1
 
16
 
! Отговори
Гламчо: преди 10 години
Сега разбрахте ли `що има световна икономическа "криза"?! А на такива като мен и вас - да ни е честита Новата година и да сме живи и здрави!!!
9
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да живей капитализма. Уж е криза, а.
8
4
 
19
 
! Отговори
гачно преди 10 години
ми да си трупат безполезните зелени хартийки наречени долари,след месе-два Китай като се откаже от тях,и за *** няма да стават.....хахахахахахахахах
7
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 3Спорен въпрос е доколко са хора.
6
3
 
17
 
! Отговори
redordead преди 10 години
до 6 - смяната на паричната единица не ги бърка, защото тези пари те не ги държат в чували с пари в мазаето, а са дивиденти и авоари - парите се инвестират в имоти, злато, диаманти, бизнес начинания, и каквото и да се случи, те ще си останат богати...а ти ще си стоиш беден и преди електронните и след електронните пари.
5
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Айде почвайте да плюете сега, че не всички са равни. Може и на арменския поп да звъннете.
4
3
 
18
 
! Отговори
m.Cоциалист преди 10 години
Няма равенство при капитализма! Богатите ще стават все по-богати докато не ни направят отново нечии роби!
3
3
 
3
 
! Отговори
До 1 преди 10 години
Ключовата дума която си пропуснал е "хора" - "300-те най-богати ХОРА на планетата"
2
2
 
29
 
! Отговори
бачкам преди 10 години
Добро утро, как е, бачкате ли за 600 лева
1
5
 
16
 
! Отговори
Озадачен преди 10 години
Абе, що така в тази класации винаги отсъстват банките с трилионите!? Или те са извън класирането.