Три тона метамфетамин са конфискувани в Китай

При мащабна операция са арестувани 200 души от 18 наркомрежи
3 яну 2014 13:36, Елка Василева
1
Три тона метамфетамин са конфискувани в Китай
Снимка: Reuters

Китайската полиция заяви, че е иззела три тона метамфетамин при мащабна операция в южните региони на страната, откъдето в Азия се доставят впечатляващи количества от популярната синтетична дрога, предаде Франс прес.

Съвместно със силите за сигурност полицията е провела в неделя ред акции в община Луфън в провинция Гуандун. Използвани са бързи моторници и хеликоптери. Арестувани са близо 200 заподозрени като участници в 18 мрежи за наркотрафик, уточни полицията, цитирана в четвъртък от агенция Синхуа.

Метамфетаминът, продаван насипно или в пликчета, е вторият по популярност наркотик в Китай след хероина, сочи доклад на Службата на ООН по наркотиците и престъпността.

През ноември тази служба би тревога по повод това, че през 2012 г. в Азия са конфискувани рекордни количества метамфетамин - сравнително лесен за производство, той е наводнил улиците и дискотеките на континента. Според Синхуа се твърди, че пристанищният град Луфън на около 200 километра североизточно от Хонконг вече три години произвежда близо една трета от метамфетамина в страната.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
8
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
И кво!!! 3 милиона грама а те са милиарди! Ша го изшмъркат като нищо!