Не съм дошъл в Лондон, за да крада!

Как румънецът Виктор Спиреску стана звезда във Великобритания
Обновена: 5 яну 2014 19:01 | 5 яну 2014 18:55,
46
Не съм дошъл в Лондон, за да крада!
Снимка: архив, Reuters

Британските медии, които предричаха масов приток на българи и румънци в страната от началото на годината, изглежда са намерили само един румънски имигрант - Виктор Спиреску, пристигнал още на 1 януари, за да работи във Великобритания и превърнал се в знаменитост, съобщава АФП.

Тридесетгодишинят румънец, който дава серия интервюта, стана лице на тези работници имигранти, от чието масово пристигане се страхува Великобритания.

Младият човек бе изненадан, когато при пристигането си на лондонското летище Лутън бе посрещант от множество камери и от двама депутати в деня на отпадането на трудовите ограничения за българи и румънци във Великобритания и в останалата част на ЕС.

Вниманието се насочи към него, тъй като той бе един от малкото пътници на борда на самолета от Тургу Муреш /Централна Румъния/, пристигащи за първи път във Великобритания. Повечето от останалите вече живееха в страната.

Не съм дошъл да крада вашата страна. Дошъл съм да работя и след това да се върна у дома, се защити младият румънец, който е оставил годеницата си в Трансилвания, докато спечели достатъчно пари за обновяване на жилището, което са си купили там.

Вестник "Дейли телеграф" дори е отишъл да интервюира на място 19-годишната му годеница Каталина Курцян, снимана пред порутената им къща в село Пелишор.

Виктор Спиреску, който според в."Таймс" е упражнявал в Румъния професията на овчар, електротехник и механик, след пристигането си във Великобритания си е намерил работа като мияч на коли.

Самият той е изненадан от новопридобитата си известност: "Когато отивам в супурмаркета, всички ме гледат. Чух едно малко момиченце да казва на майка си: Виж, това е този от телевизията", разказа Спиреску днес пред британската телевизия Скай нюз. Той добави, че хората, които е срещнал досега, са били много дружелюбни.

На фона на безпокойствата, предизвикани от пълното отваряне на трудовия пазар за румънци и българи от 1 януари, британският премиер Дейвид Камерън ограничи достъпа на новите мигранти до социални помощи.

В интервю за БиБиСи днес премиерът Камерън отново отказа да посочи цифра за броя на румънците и българите, очаквани да пристигнат във Великобритания, като припомни, че лейбъристкото правителство е подценило значително броя на имигрантите след влизането на Полша в ЕС през 2004 г., а те са се оказали над един милион.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ZZalkata republika TRABVA da Bude Premahnata NEZABAVNO-Potavame POSTOANNO I NEPREKUSNATO s Mizernata republika,Vssichki Bedi Se Stovarvat v/u Nas ZARADI PROKULNATATA republika na ZLOTO...
42
1
 
1
 
! Отговори
lelemale преди 10 години
Вие англичаните отправяте постоянно унизителни намеци към българския и румънския народ,които сме омаскарени от набезите на ***,КОИТО не работят съвестно,защото има и такива,които работят,изкарвате ни някакви ***,а всъщност сме тези,които вършат мръсната работа,която отдавна е отхвърлена от вас.Засрамете се!Живеете в разкош и разточителство,а когато някой имигрант вземе да се окопитва,става лош и неудобен.Нали сте големите аристократи-само на приказки.Благородството е съвсем друго нещо
41
0
 
0
 
! Отговори
езичник преди 10 години
до 18помогнали са ни доголкото могат.
40
2
 
1
 
! Отговори
EU citizen преди 10 години
До razgradski pop Къде прочете, че е овчар, бе...ти си офчар.
39
0
 
18
 
! Отговори
razgradski pop преди 10 години
овчар от Трансилвания говори английски и дава интервю на Таймс???..много сме подценили румънците... :))
38
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе *** пъпчиви, вие сами се унижавате, като не преставате да папкате изпражненията на ***!Не разбрахтели, че *** не ще да ходи в Англия, че нашите *** в болшинството си не желаят да емигрират!!!, не те, ние сме тези, които в болшинството си желаем/мечтаем да емигрираме.А, сега си отговорете на въпроса - защо и коя е причината?
37
3
 
22
 
! Отговори
Историк преди 10 години
До 333Индийците не са *** и *** не са индийци. Идват от там, подобни са, но нищо повече. В интерес на истината дори индийците са изгонили тези *** от земите си.
36
0
 
6
 
! Отговори
оа преди 10 години
интегрирайте ромите в ангиля иначе ще задействате правата на човека и аут от ЕС
35
15
 
10
 
! Отговори
Сидни преди 10 години
Какъв Лондон, какъв ЕС!Истината е в Австралия :)Най-добрата страна за живот и работа. Дано *** не се сетят да тръгнат натам....хаха
34
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До чичо ЛуциферTe i bylgarskite desni nesa po-malki ***.
33
3
 
46
 
! Отговори
чичо Луцифер преди 10 години
Цялата тази истерия около българите и румънците се подклажда изкуствено от крайнодесните *** от UKIP. Именно те бяха на летището с купищата камери и станаха за смях, когато само 2 човека се оказаха имигранти. UKIP е нещо като британска версия на Атака - сбирщина расистки некадърници, които ден след ден се излагат с глупавите решения и изявления, които правят.
32
3
 
27
 
! Отговори
maora преди 10 години
Britancite v po goliamata si 4ast sa pianici i izvrateniaci...........vseki koito e bil na Ostrova go znae.
31
4
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Те нека *** да залеят Британия, пък нека англичаните ни псуват пак. Дайте за следващата българска Коледа да дарим пари за самолетни билети Столипиново-Лондон и няколко ТИР-а сандвичи, да изкарат "братята" 3 месеца. По-следващата Коледа ще имаме излишък в бюджета от няколко милиарда, а безработните англичани ще имат работа поне за 10 години, докато възстановят ЖП-то, тъкмо да подпомогнат тяхната социална система, че ще трябва някой да храни столипиновци, докато се интегрират успешно...
30
7
 
8
 
! Отговори
nuki преди 10 години
otivam da miq koli ,da bera qgodi v super kralstvoto trugvam na momenta.
29
3
 
32
 
! Отговори
ogi преди 10 години
техният Найджъл, който се изказваше толкова критично към страната ни и всяваше смут относно "нахлуването" на българи в скъпоценната му страна не е ли нещо като нашият Волен?
28
2
 
65
 
! Отговори
333 преди 10 години
Да им го набутам на целия ЕС,да си пребират *** от Африка,и талибаните от Арабския полуостров....и готините Индийци-истински роми,никога няма да мога да разбера каква е тая политика на този измислен свят......
27
5
 
5
 
! Отговори
до 26 преди 10 години
До Анонимен-26И аз това питам.От къде се"наливат" парите.Или това е поредната конспирация.Истината е, че германците успяха да се вдигнат сами.
26
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 25Как американците?Ама как можа да си го помислиш?Та американците победиха хитлер, даже те забиха флага си на Райхстага!Не може да са американците!
25
13
 
1
 
! Отговори
до 23 преди 10 години
И кой е де? Само не ми казвай, че са хамериканците.Никой няма да го приеме на сериозно.
24
1
 
10
 
! Отговори
защото преди 10 години
Планът "Маршал"....