Протестиращи в Киев влязоха в сблъсъци с милицията

Те атакуваха милицията с тояги, за да стигнат парламента
Обновена: 19 яну 2014 21:07 | 19 яну 2014 16:58,
148

Снимка: Reuters

Стотици протестиращи влязоха в сблъсъци с милицията в центъра на украинската столица, където днес се събраха близо 200 хиляди антиправителствени демонстранти, за да изразят гнева си от приетите закони срещу протестите, предаде Асошиейтед  прес.

Група радикални активисти започнаха да атакуват милицията с тояги, опитвайки се да си проправят път до сградата на парламента, обградена от плътен кордон на служители на реда и автобуси.

Използвани бяха зашеметяващи гранати и над множеството се понесе дим, посочва АП. Опозиционният лидер Виталий Кличко се опита да осуети нападенията на демонстрантите срещу милицията.

До сблъсъците се стигна малко след като близо 200 хиляди души се стекоха за пореден път на площад "Независимост" в Киев на протест срещу правителството.

Още по темата

При температури доста под нулата, протестиращите сгъстиха редиците си на площада и около площада, окупиран от близо два месеца от проевропейската опозиция след отказа на президента Виктор Янукович да подпише споразумение за асоцииране с Европейския съюз и сближаването му с Русия.

Демонстрантите отвърнаха на призивите на опозиционните лидери, пренебрегвайки съдебната забрана за всякакви демонстрации в центъра на Киев до 8 март и новите закони, обнародвани в петък от Янукович, засилващи санкциите срещу демонстранти.

Десетки протестиращи бяха нахлупили на главите си тенджери, гевгири или кашони, а други бяха с карнавални маски, осмивайки новия закон, санкциониращ граждани, които демонстрират с маска или каска на главата.
Лидерите на опозицията разкритикуваха един след друг от трибуната новите закони.

Ръководителят на партията УДАР Виталий Кличко обяви за незаконни новоприетите мерки. Той призова силите на реда да се присъединят "към лагера на народа".

Ръководителят на партия Отечество Арсений Яценюк заяви от трибуната, че Върховната рада (парламентът) на Украйна е изгубила своята легитимност и поради това е необходимо да се създаде Народна рада с представители на опозицията. АФП отбелязва, че множеството е освиркало партийните ръководители, обвинявайки опозицията, че няма план за действие и й липсва истински лидер, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
3
 
8
 
! Отговори
Влади-Мир преди 10 години
Е-ха.... 200 хиляди, а после като се почне да се копае канал(или тунел) между Киев и Владивосток, да не се окаже че са били само 20 хиляди!?!;-))
65
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аве да види Прокопито от Сороса как се плаща за протести, едно е 200 000 добре платени, друго е 200-300 пияни наркомани пред нашто НС, ей така се прави революция! Нищо, *** си намериха майстора в Русия и Украйна, първо ще им земат парите после ше ги вкарат у затвора, тов. Путин е прекалено голяма лъжица за устата на ***!
64
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От утре Йовчев да командирова нашата милиция в Киев. И без това само харчат народна пара пред парламента в София.
63
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БЕ НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ БЕ *** ***,ЧЕ ПРАВОСЛАВНИЯ УКРАЙНСКИЯ НАРОД НЕ ЖЕЛАЕ ДА ВЛИЗА В ЕС КЪДЕТО НАЙ ВАЖНОТО УСЛОВИЕ БИЛО ДА СЕ СЪСИПЕ ИКОНОМИКАТА И ИНДУСТРИЯТА НА СТРАНАТА И ДА СЕ РАЗРЕШИЛИ ГЕЙ БРАКОВЕТЕ И ПАРАДИТЕ ,НЯМА ВЕЧЕ БУДАЛИ ,КАКТО ЕДНО ВРЕМЕ СЕГА САМИТЕ ГРАЖДАНИ НА СТРАНИТЕ ЧЛЕНКИ НА ЕС ВЕЧЕ НЕ ЩАТ ПОВЕЧЕ И ДА ЧУВАТ ЗА ТОВА ЮДЕО--МАСОНСКО НЕДОНОСЧЕ ЕС ,НАСКОРО В.ОБЗЪРВЪР ПУБЛИКУВА ПРОУЧВАНЕ,ЧЕ ПОВЕЧЕ ОТ 72% ОТ ГРАЖДАНИТЕ НА СТРАНИТЕ ЧЛЕНКИ ЕС ИСКАТ ДА НАПУСНЕ СТРАНАТА ИМ СЪЮЗА
62
3
 
14
 
! Отговори
МС преди 10 години
До Одисей 1 доказа се че протестите са хулигански и насочени към сваляне на властта по превратаджийски
61
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нещастници, полицията да била смляла тази "***"!? *** сте вие които не виждате какво става, вие които седите и си пърдите на дивана, докато престъпници като Янукович управляват и нашата държава. Евала на украинците, че не протестират като овчици ами се борят за бъдещето си. Как изобщо човек извършил такива престъпления може да се кандидатира и да стане президент не ми е ясно.
60
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
evreite nalivat pari v opit za nova teroristi4na revolucia .sre6tu rusia nema da mine nomera. ukraina i belarus se obedinat s rusia.tva e se edno kato balgaria i makedonia.makedonia e balgaria,kakto ukraina e rusia.
59
4
 
0
 
! Отговори
ен тару адун преди 10 години
До АТАКИСТТи ако не гласуваш нямаш право да се оплакваш. Ако не си харсваш съдбата промени си я. Щом не си гласувал сам си си виновен за ситуацията в която си.
58
6
 
0
 
! Отговори
9667 преди 10 години
До АТАКИСТ"....че ника ми е просто на човек, който обича атаките в нет пространство срещу глупостта, злобата...завистта?"Прочетох ти коментара по мой адрес, преди да бъде изтрит, и беше удивително ... глупав и злобен! Та, младежо, вземи се в ръце и тури в ред и порядък мисловния си процес. Казано иначе - или изглеждай такъв, какъвто си, или бъди такъв, какъвто искаш да изглеждаш!
57
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Колко и да се напъват обратните и католичетата от западна Украйна и командированите на Майдана такива от Полша и Литва ,Украйна родшилдовите ционистки влечуги няма да могат да я докопат,защото народа е с законното си правителство и за разлика от нас там има държава,а и най важното руската баба Меца също е зад Янукович и я са направили грешна стъпка пиндосите ,я са получили от руската баба Меца един мощен шутотзад
56
3
 
7
 
! Отговори
А преди 10 години
Украинската полиция ако реши за 1 час е смлела тази *** и помен няма да има от протести, просто не е дошло нареждане отгоре
55
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На снимка 6, двете лица с маски и мъжът до тях с каска ми приличат на нашенци.
54
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
така се прави промяна , а не с мирни протести пред наглите комунисти . Те са взели властта с революция , с революция , трябва да им се отнеме
53
5
 
7
 
! Отговори
prokurora преди 10 години
Едни от последните колонии на истинското християнство и православие не трябва и няма да падне. Путин президент на България
52
5
 
4
 
! Отговори
ен тару адун преди 10 години
До АТАКИСТ97-*** гоидина нямахме избор да не се доверим на СДС. Комунистите ни бяха докарали до просешка тояга. Комунистическата идеологие е не само нехуманна ами и откровенно проста и нелогична. Грешката беше че след това като видяхме грешките не излязахме на стачки за да ги поправим и за това сега сме на дъното. Трябва да осъзнаем че никой не може да ни помогне, никой не може да ни освободи, трябва ние сами да го направим.
51
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хубаво е, че не стрелят, полицията обича повече да бие, така се разгряват в тоя студ. А и по си е друго да ти захапе палката или кубинката и да вие на зла гад!)))
50
4
 
3
 
! Отговори
до Атакист преди 10 години
Айде тичкай да погледаш малко телевизия АЛФ да се поуспокоиш.
49
5
 
2
 
! Отговори
Ха ! преди 10 години
Виждам, че и там имат бял автобус. Виждам , че и там полицията не ползва калашници. А трябва.
48
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АТАКА е кошмарът на Герб! Петдесет пазванти пазят великия от Сидеров. ФАКТ!
47
2
 
2
 
! Отговори
1984 преди 10 години
1984