Трима души са починали при протестите в Киев

Двама от тях са умрели от рани от огнестрелни рани
Обновена: 22 яну 2014 14:54 | 22 яну 2014 13:12, Елка Василева
88

Снимка: Reuters

 

Двама души са умрели от рани от огнестрелно оръжие в украинската столица Киев, съобщи генералният прокурор на Украйна, цитиран от световните агенции.

Двамата починали от огнестрелно оръжие са намерени в интервал от три часа в обществена библиотека, която антиправителствените демонстранти използват като лечебница.

Вторият човек още бил жив, когато бил открит, но починал по-късно от нараняванията си.

Трети човек е починал след падане от повече от десет метра височина от сграда при входа на стадион "Динамо" в центъра на Киев. Според опозицията младежът е загинал, докато силите на реда щурмували сградата, от която били замервани от протестиращи с коктейли "Молотов" и други предмети. Тази информация засега не е потвърдена от официален източник.

Още по темата

Премиерът Микола Азаров заяви, че полицията на мястото на протестите не е разполагала с бойни патрони, но представители на опозицията заявиха, че нараняванията на двамата убити с огнестрелно оръжие изглеждат причинени именно от бойни муниции.

Премиерът Азаров заяви, че полицията не е отговорна за смъртните случаи и обвини за тях протестиращите.

"Като премиер на Украйна официално заявявам, че човешките жертви, каквито за жалост вече има, остават на съвестта и отговорността на организаторите и някои участници в масовите размирици", заяви Азаров, цитиран от Интерфакс.

Тази сутрин украинската милиция започна да изтласква привържениците на опозицията от киевската улица "Грушевски", недалеч от правителството. Бойци от специалните сили "Беркут" започнаха да разтурят барикадите, издигнати от протестиращите, предаде ИТАР-ТАСС. В отговор демонстранти започнаха да хвърлят по стражите на реда камъни и бутилки със запалителна смес, с което ги накараха за кратко да отстъпят. Протестиращите се опитват да възстановят повредените барикади и да издигнат нови, посочва агенцията.

По обяд милицията разби барикадата на улица "Грушевски" в центъра на Киев и разпръсна протестиращите със сълзотворен газ и шокови гранати, предадоха ИТАР-ТАСС и Франс прес. Кордон от милиционери с щитове започна да напредва към демонстрантите, които отвръщаха с хвърляне на коктейли "Молотов" и камъни. Линейки откарват ранените. В района се чуват автомобилни клаксони и единични изстрели. Разбиването на барикадата отне около половин час. Милицията започна да арестува протестиращи. Демонстрантите отстъпиха към площад "Независимост" и улица "Крешчатик".

Акцията на полицията срещу барикадите на протестиращите в Киев идва в деня, когато голяма част от вниманието на международната общност е съсредоточено в Швейцария, където днес започна мирна конференция за Сирия, отбелязва Асошиейтед прес.

Украинското вътрешно министерство съобщи, че при сблъсъците между протестиращите и милицията близо до стадион "Динамо" в Киев са пострадали 167 сътрудници на правоохранителните органи, като 84 от тях са настанени в болница с черепно-мозъчни травми, изгаряния, порезни рани и отравяне с неизвестни вещества, предаде агенция ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Починали или убити?!?
71
3
 
6
 
! Отговори
КРЪВ ЗА КРЪВ! преди 10 години
ДОЛУ РУСКАТА ЧЕРВЕНА *** И НАШИТЕ ЧЕРВЕНИ ОЛИГАРСИ!!!НЯМА СВОБОДА ,БЕЗ КРЪВ!!!НЯМА СВОБОДА БЕЗ БОРБА!НЯМА ПОДАРЕНА СВОБОДА И НЕЖНИ РЕВОЛЮЦИИ!ТОВА СА ЗАЛЪГАЛКИ ОТ СЛАБИ И МАЛОДУШНИ ХОРА!ВСЯКА СВОБОДА ИСКА ЖЕРТВИ И КРЪВ!КОЙТО ИСКА ДА Е СВОБОДЕН И ЧЕСТИТ--ТРЯБВА ДА Е ГОТОВ ЗА ЖЕРТВИ!
70
1
 
5
 
! Отговори
УБИТ ФАШИСТ КИЕВ преди 10 години
Михаил упорито прикривал следите си, използвайки фалшиви имена . Най-често се представял като Алексей. През 2012 обаче все пак отишъл в полицията в Украйна, за да подаде документи и да обяви, че е жив и здрав. Той бил категоричен, че не желае да се връща в родината си. В Украйна Михаил се присъединил към националистическата организация УНА-УНСО крайно дясна партия с националистически убеждения
69
3
 
7
 
! Отговори
гого преди 10 години
Нищо ново. Стандартна Цветна революция. Димонстранти, платени провокатори, които нагнетяват напрежението, командоси и снайперисти разстрелват няколко души. Това се приписва на полицята/милицията. Световният жандарм се разсмърдява и с цел запазване живота на населението започва масирани бомбардировки. Страната е в пепел, потънала в кръв. След това тя се разграбва и колонизира. Това беше в Либия, в Ирак, в Сирия. Същото става в Турция, но там нещата са усложнени.
68
1
 
3
 
! Отговори
УБИТ ФАШИСТ преди 10 години
Михаил Жизневский, който загина по време на сблъсъците между протестиращи и жандармерия в Украйна, е бил обявен за издирване още преди 8 години. През 2005, на 11 септември, 25-годишният Михаил, който тогава е бил едва на 17, напуснал родния си дом в Беларус и повече не се завърнал.Предполага се, че това е убитият Михаил Родителите му са родом от Гомел, Беларус. Семейството му нямало никакви вести от него до днес, когато от медиите научили, че синът им е загинал по време на протестите в КИЕВ
67
1
 
3
 
! Отговори
УБИТИ ФАШИСТИ преди 10 години
Михаил Жизневский, който загина по време на сблъсъците между протестиращи и жандармерия в Украйна, е бил обявен за издирване още преди 8 години. През 2005, на 11 септември, 25-годишният Михаил, който тогава е бил едва на 17, напуснал родния си дом в Беларус и повече не се завърнал. Предполага се, че това е убитият Михаил Родителите му са родом от Гомел, Беларус. Семейството му нямало никакви вести от него до днес, когато от медиите научили, че синът им е загинал по време на протестите в украинската столица. Близките му разкриха, че в семейството никога не е имало разбирателство и сам
66
7
 
4
 
! Отговори
РАД преди 10 години
До ГошоГ-н разбирач, бихте ли обяснили как тъй ЕС ще загроби Украйна с нейната "цъфтящя" икономика. Погледнете цифрите в последните години и да видим на какво дередже е Украйна.Въпрос 2: Защо взеха 15 млрд.кредит от братска Русия като са толкова добре?Въпрос3: Като са толкова добре и Русия и Украйна защо никой не емигрира тама, а отива в "загробващия" Запад?Не всичко е идеално на ЕС, но има доста разлики с олигархичната путинова Русия и *** от украинското правителство
65
2
 
9
 
! Отговори
РАД преди 10 години
До 69 Горките милиционери. Те за нищо не са виновни. Ама виж *** и фашистите,дето само търсят насилието и провокират силите на реда...И този мил президент,дето единствено иска да служи мирно на Путин за благоденствието на народа му. как пък тъй народът не го разбра! Егати неблагодарниците! Той , милият, ги спасява от гнилия Запад и им предлага братско бъдеще с Русия, а те тръгнали да протестират моля ви се !
64
4
 
7
 
! Отговори
Kreti преди 10 години
ЦРУ пуснала и снайперистите в действие вече инак демокрация не се продава , надявам се скоро ФАЩ да гризне дървото.
63
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
след репортажите по руската телевизия и евронюз от последните протести и аз вече ги подкрепям,защото те нямат нищо общо с соросоидната постановка от предишните такива.,На тези протести сега от репортажите на евронюз се вижда ,че сега се развяват знамена със свастики ,а протестиращи запалиха автомобил пред американското посолство и запалиха знамето на ЕС ,така ,че успех на тези момчета със свастиките и следващата запалена сграда ,да е някоя свинагога
62
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма такава държава! Само бой!
61
13
 
8
 
! Отговори
обективен преди 10 години
Русофилскaтa хунтa в Укрaйнa убивa хорa и всичко товa с еднa единственa цел- рускaтa окупaция дa продължи... Опорните точки нa руските *** обaче губят позиции, откровените лъжи излизaт нaяве! Мaнтрите със зaплaхите, че Укрaйнa щялa дa зaгуби руския пaзaр и едвa ли не укрaинците щели дa обеднеят..( кaто чели до сегa сa били богaти под рускa влaст), изнудвaнето с ценaтa нa гaзa, криминaлните опити зa изкупувaнето нa укрaинския дълг от русия сaмо ще зaдълбочaвa конфликтa!
60
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Освен много пари отвън, плащат и местни олигарси. Първо срещу обещанието да не ги закачат за произхода на парите им и второ да ги пуснат на европейския пазар. Оня най-големият производител на шоколад вече има завод в Унгария. Много,много пари и интереси.
59
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 68Глупости.
58
17
 
8
 
! Отговори
123 преди 10 години
кажете ми кои държави които са към русия са добре. Тия продават толкова ресурс и всички и скат да се махнат от тех защоли. Е вижте дубаи кво направиха о нищото. А до колкото америка еми вижте кои даржави са към америка канада япония и така на татък сички са бързо развиващи а за ес нема кво да обсъждаме кадърен си искарваши кинти *** си искаш сощялизам некои дето е направил нешо да ти даде на тебе тая свърши
57
7
 
5
 
! Отговори
Братойчо преди 10 години
бОЯТ НАСТАНА-ама истинския,не като наште смешници/полицаи и протестанти/. Това може би искаха истинските организатори на нашите протести ама както във всяка работа у нас -няма специалисти.Вижте агитката на Динамо и уличните банди от Киев и Лвов какво магат.Нащи пък мирните протестанти ги изолираха и им викаха провокатори.Не им дадохо да си свършат работата момчета за която пари бяха взели.Даже накрая и Петното отсвириха,па и на ченгетата го дадоха.Белград 2000 и киев 2004 стана,ама ввече секна!
56
4
 
21
 
! Отговори
Гошо преди 10 години
До AFТака е. Но надменната *** сигурно знае, че немците пазят нотариални актове от Силезия и още места в Поможе. И ако се стигне до преразпределяне на територии, те също ще изпищят! Руснаците дадоха 600000 жертви за освобождението на Полша, ама бидлото рупа ли, рупа. Съжалявам за израза, в Полша има и много достойни хора! Колкото до Украйна, едно влизане в ЕС щи ги загроби - икономиката им е като сиамски близнак с руската. Хиляди кооперирани предприятия. Западняците ще ги унищожат!
55
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Имам един приятел украинец.Той ми е разказвал,що за стока са сегашните им управляващи.Абсолютна мафия,корупция до ненасита,мизерия за народа и т.н.Някои дори били бивши затворници.Много е вероятно ЕС и САЩ да се възползват и да наливат допълнително масло в огъня,но друг го е запалил.97-*** при нас пак ли ЕС беше виновен за инфлацията,за заплатите и мизерията?Може и да са бутнали едно рамо на разбойниците,но те са си били все наши момчета така да се каже-все червенужковци,които се пребоядисаха...
54
4
 
26
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До Анонимен 54 Я стига си говорил глупости. В Сирия,всичк оси беше организирано от Западните страни и САЩ. Същите тия се бъркат и в Украйна,ама няма да им се получат нещата. Тия украинци,да се взимат в ръце и да не стават пионки в ръцете на пед*лчетата от ЕС и САЩ,а да се споразумеят и да си живеят мирно. . Ще е най-добре,ако вместо да се бият помежду си,да се хванат и да си оправят държавата.Така се самоунижтожават само
53
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво, беркутци, бийте полско-фашистката ***!!!!!!!!!