Трима души са починали при протестите в Киев

Двама от тях са умрели от рани от огнестрелни рани
Обновена: 22 яну 2014 14:54 | 22 яну 2014 13:12, Елка Василева
88

Снимка: Reuters

 

Двама души са умрели от рани от огнестрелно оръжие в украинската столица Киев, съобщи генералният прокурор на Украйна, цитиран от световните агенции.

Двамата починали от огнестрелно оръжие са намерени в интервал от три часа в обществена библиотека, която антиправителствените демонстранти използват като лечебница.

Вторият човек още бил жив, когато бил открит, но починал по-късно от нараняванията си.

Трети човек е починал след падане от повече от десет метра височина от сграда при входа на стадион "Динамо" в центъра на Киев. Според опозицията младежът е загинал, докато силите на реда щурмували сградата, от която били замервани от протестиращи с коктейли "Молотов" и други предмети. Тази информация засега не е потвърдена от официален източник.

Още по темата

Премиерът Микола Азаров заяви, че полицията на мястото на протестите не е разполагала с бойни патрони, но представители на опозицията заявиха, че нараняванията на двамата убити с огнестрелно оръжие изглеждат причинени именно от бойни муниции.

Премиерът Азаров заяви, че полицията не е отговорна за смъртните случаи и обвини за тях протестиращите.

"Като премиер на Украйна официално заявявам, че човешките жертви, каквито за жалост вече има, остават на съвестта и отговорността на организаторите и някои участници в масовите размирици", заяви Азаров, цитиран от Интерфакс.

Тази сутрин украинската милиция започна да изтласква привържениците на опозицията от киевската улица "Грушевски", недалеч от правителството. Бойци от специалните сили "Беркут" започнаха да разтурят барикадите, издигнати от протестиращите, предаде ИТАР-ТАСС. В отговор демонстранти започнаха да хвърлят по стражите на реда камъни и бутилки със запалителна смес, с което ги накараха за кратко да отстъпят. Протестиращите се опитват да възстановят повредените барикади и да издигнат нови, посочва агенцията.

По обяд милицията разби барикадата на улица "Грушевски" в центъра на Киев и разпръсна протестиращите със сълзотворен газ и шокови гранати, предадоха ИТАР-ТАСС и Франс прес. Кордон от милиционери с щитове започна да напредва към демонстрантите, които отвръщаха с хвърляне на коктейли "Молотов" и камъни. Линейки откарват ранените. В района се чуват автомобилни клаксони и единични изстрели. Разбиването на барикадата отне около половин час. Милицията започна да арестува протестиращи. Демонстрантите отстъпиха към площад "Независимост" и улица "Крешчатик".

Акцията на полицията срещу барикадите на протестиращите в Киев идва в деня, когато голяма част от вниманието на международната общност е съсредоточено в Швейцария, където днес започна мирна конференция за Сирия, отбелязва Асошиейтед прес.

Украинското вътрешно министерство съобщи, че при сблъсъците между протестиращите и милицията близо до стадион "Динамо" в Киев са пострадали 167 сътрудници на правоохранителните органи, като 84 от тях са настанени в болница с черепно-мозъчни травми, изгаряния, порезни рани и отравяне с неизвестни вещества, предаде агенция ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
2
 
! Отговори
UKBB преди 10 години
До АнонименИмаме работа и с собственни чинии, не сме нуждаме да мия нещо в България. Пожелавам ви да не миеете нищо при български хотели с руските собственики, който са купуват зямята си
31
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да бе, за това правителство да не съм гласувал аз. Вие си го избрахте. Това е лощото на демокрацията - има избори и когато някои ги спечелят се чувстват в легитимното си право да бият протестиращото малцинство. На следващите избори гласувайте за Кличко, толкова си е ***, колкото си изглежда, няма да има никакви изненади от негова страна. Ще започнете да миете чинии в България. Предлагаме страхотни условия, ще уволним ***, и ще назначим украйнци.
30
5
 
7
 
! Отговори
UKBB преди 10 години
Кой може да мисля както свободен човек в България, да разбере къде е истина. Истинска причината на протести според нас е не в ЕС или другите съюзи, а в битка за свободата с криминално правителството. Извиняваете за моят български. Поздрави от Киев на всички вас!
29
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Между другото на Запад на никого не му пука за Украйна. През 56 така излъгаха унгарците, че уж ще им помогнат и ги оставиха руснаците да ги изтрепат. Така излъгаха и грузинците, сега забаламосват украйнците, само дето ЕС няма как да интегрира толкова голяма държава.
28
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Спокойно бе, няма да има никаква война. В Турция как беше - правителството смаза протеста на хората с десетки убити. Голяма работа, кой е *** да си дава живота за разни олигарси и национални предатели да ходи да умира, останалите си гледаме живота и децата.
27
14
 
6
 
! Отговори
EU citizen преди 10 години
Да, правилно отбеляза някой, че нашето навеждане за Южен Поток помогна на Путин да натисне Украйна.
26
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ELATE V EU TA KATO IDITE DA TARSITE RABOTA V EU I SCHEFA VI SCHE E NIAKOI AFRIKANEZ ILI AZIATEZ I SCHE VI PITA DU BIST MUSLIM ILI SCHE STANETE JERTVA NA RASIZAM NIAKOI AFRIKANEZ SCHE VI KAJE CHE IZTOCHNO EVROPEIZITEE SME IM VZIMALI RABOTATA V EUto ELATE....ELATA V EU
25
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Gospod da im e na pomosht na Ukraincite !
24
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ostavete gi da se presaideniat kam naschiat zapaden AFROAZIATSKI EU UNION SCHE OSTANAT MNOGO DOVOLNI
23
9
 
11
 
! Отговори
чичо Митко преди 10 години
23 ОТКЪДЕ Я ИМАШ ТАЗИ ИНФОРМАЦИЯ, БИ ЛИ ЦИТИРАЛ ИЗТОЧНИК ? Или ей така хвърляме едни цифри, цифра дупка не прави а.... Това, че ти си мислиш, че аудиторията е достатъчно ***, не те прави умен ! Голото русофилство е вредно за ума и за България ...
22
1
 
11
 
! Отговори
Таралеж преди 10 години
"Двама от тях са умрели от рани от огнестрелни рани" - ДНЕС, навремето наемахте полуграмотни ***. Явно и те искат прекалено много, та сте минали на напълно неграмотни...
21
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Жал ми е за Янек. Диктатор - според хора, само един исход - БЕСИЛКА.
20
5
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 10 години
До Анонимен: (18)Ти форумни войне си Анонимен даже когато даваш акъл. Аман от дървени философи.
19
19
 
16
 
! Отговори
чичо Митко преди 10 години
Янукович е новият Лукашенко ! Тия комунистически пропаганди с агитките не минават 10, агитките не може да са стотици хиляди човека в студ и мраз, застанали на пътя на спецназовци. А както винаги тук мухлясали русофили бълват платени публикации, белким създадем добро впечатление на товарищ Путин. Жална ни майка, ако Русия пак ни купи....
18
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кръвта е пролята! От тук нататък никой в този конфликт няма полезен ход!
17
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
kraja na sorosoidnite cionistki mekereta..skoro
16
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
между другото комунистите в украйна от 20 години не са на власт, кво бълнуват кибицете отдолу?или като папагали повтарят каквото са ги научили ?
15
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
да ги защитават *** не маскирани - като шахиди камикадзета!нали защитатват позицията си - нека са открити като мъже, не като араби - пингвини!
14
7
 
9
 
! Отговори
украинец преди 10 години
До Слава Укранслава Украине можешь без проблем писать,тока не тут,а там на митинге.а и чего не написать тут людям правду,кто на майдане и что предлагает ЕС Украине.Я сам с Украины,живу тут,но я не одобряю того,что там щас творится и это все сделано зааденцами совместно с ЕС и не надо дурить людям голову про оссоциацию с ЕС.Ничего норм ЕС Украине не предоставляет,крому открытия рынков и все. НЕ ДУРИТЕ ЛЮДЯМ ГОЛОВЫ И НЕ СЧИТАЙТИ ИХ СОВСЕМ УЖ ИДИОТАМИ. сори за ошибки,если есть,пишу быстро.
13
22
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз съм го казал много пъти, който е взел пари от руснаците рано или късно довежда странта си до гражданска война