Ромпой осъди насилието срещу протестиращите в Украйна

ЕС е готов да подпише споразумението за асоцииране с Киев
26 яну 2014 14:26, Елена Кирилова
155
Ромпой осъди насилието срещу протестиращите в Украйна
Херман ван Ромпой. Снимка: Bulgaria On Air

Председателят на Европейският съвет Херман ван Ромпой осъди употребата на сила и жестокост от страна на украинските власти срещу демонстрантите.

По думите му Европейският съюз остава готов да подпише споразумението за асоцииране с Киев. Той изрази категорична позиция, че всички виновни за случващото се в Украйна трябва да понесат своята отговорност.

„Последните ограничения на основните свободи, включително свободата на изразяване, свободата на събранията и свободата на пресата, няма да разрешат кризата“, коментира Ромпой. Според него те могат само допълнително да дестабилизират страната.

Очаква се през следващата седмица върховният представител на ЕС по въпросите на външната политика и сигурността Катрин Аштън да посети Украйна заедно с делегация от Европейския парламент.

По-рано стана ясно, че лидерите на опозицията в Украйна са отказали постовете, които президентът Виктор Янукович им предложи.

В събота група протестиращи блокираха входа на енергийното министерство, а министърът на енергетиката Едуард Стависки нарече случващото се заплаха за цялата енергийна система. Той осъди действията на протестиращите като незаконни, подчертавайки, че са пресекли "червената линия", като са влезли в сграда със засилени мерки за сигурност.

Демонстрантите пък напуснаха министерството и заявиха, че не са имало намерение да пречат на работата по никакъв начин. 

Вижте подробностите във видеото на Bulgaria On Air!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
0
 
! Отговори
без маска преди 10 години
До АнонименМмм,сега си свали маската.Ще ни кажеш ли дали евреи,които са приели ислям или християнство имат "правото на завръщане" в "единствената демокрация"в района.Въпросът е риторичен разбира се .А "Универсален ционизъм"на Д.Радишевски най-добре описва"демократичните"стремежи на"завърналите се"един от които беше Соломон Морел.
74
0
 
0
 
! Отговори
лазар коен предател преди 10 години
Никакво разцепване няма да има забравяш Бен Лазар в Русия пратеник на братството
73
0
 
4
 
! Отговори
хазар преди 10 години
Ха,ха,ха Израел е най расистката, тоталитарна геноциодална,дегенератска,талмудитска национална страна и затова неудобна на глобалистите талмудисти *** рзазпрострели се от япония през китай до америка,забравих хазария русия.
72
0
 
1
 
! Отговори
лошо преди 10 години
Свобода между другото не "изплува"в протестите,а е един от главните организатори.Скромното ми мнение е,че партията е инфилтрирана с предатели на идеите и е използвана за извършването на вътрешен преврат,след което ще се разправят с тях архитектите на революционния терор или ще се направят опити за разцепване на страната за по-лесен достъп до прага на руската къща.Лошо Украйна...
71
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Toq prach , nali shteshe dase maaaaa......
70
0
 
0
 
! Отговори
Svoboda преди 10 години
До АнонименДа искаш Урайна за украинците е много благородно мото.Абе Израел иска Еврейска държава,т.е.основана на религиозна основа,т.е.който вярва,че на Мойсей била дадена"тайна,устна"Тора ,пък дай сега да наричаме исканията на Свобода"низки,човешки страсти".Пък и Ромпой осъди насилието.Или искаш Украйна втора Гърция.
69
0
 
10
 
! Отговори
когато боксьорчето преди 10 години
стане премиер, а съгражданите му загризат плъховете и завият от студ, а гей дружината им източи зърното и хвърли жените им при извратени пенсионери, тогава ще се загризят за гръцмулите, боксьорчето ако не му пръснат кратунката ще офейка в германия а в украйна ще дойде пиесата на КЛАВЪЛ ЦАР ПЛЪХ
68
0
 
8
 
! Отговори
До сеисхин преди 10 години
Просто след протестите Украйна я чака Голодомор. Евреиския съюз не прощава на гойте за разлика от сталин,който спаси руския и украинския народ от лапите на интернационалните евреи.Сега те отново протягат ръка към гърлото на Украйнските гой.Интернационалните евреи Хенри Форд.
67
0
 
16
 
! Отговори
аз съм българче преди 10 години
Ромпой, кажи си директно, че подкрепяш кървавите сблъци в и че нямаш нищо против евроинтеграцията да мине през гражданска война и колапс на Украйна, стига да удовлетворите задокеанския си партньор. Това с изтеглянето на полицията и неупотребата на сила при състояние на гражданска война няма да се случи в никоя европейска страна, нито пък в САЩ. Останалото го знаем, 10 години мониторинг, дискриминационна политика срещу Украйна, украинските граждани и правата им в ЕС, гей-паради и ***.
66
0
 
7
 
! Отговори
Dedovia преди 10 години
Интересно какво би казал Ромпой ако хората в Брюксел скочат като тези в Украйна срещу отношенията на ЕС с редица престъпни режими в Африка и Азия?Сигурно веднага ще ги покани да си направят алтернативно правителство??Да не се намесва в работите на суверенна държава.
65
3
 
0
 
! Отговори
Украйна на украинци преди 10 години
Подкрепям Ромпой,никакво насилие срещу протестиращите,водени от лидера на Свобода,Кличко и другия.Ето марш на Свобода,you tube "Смолоскипний марш на честь Героiв Крут у Львовi 2011'. - youtube/watch?v=QBo9CUgn2d0#t=0. Ама да няма после"Моля другарко ,ама те...",ха,ха,ха!
64
1
 
13
 
! Отговори
9667 преди 10 години
До Анонимен 69Дори според манипулираните стъкмистики, 78% от населението на Турция не иска членство в Еврейо-пейския съюз. Аз лично съм категорично против. А сега си задай въпроса - какво спечели България от членството си в този съюз? Нали надеждата беше, че България ще се превърне в рай. Всъщност, наистина се превърна в рай, но за италианските пенсионери, британските алкохолици и педофили, германските секс дивианти и т.н. И разбира се, за местните ***.
63
1
 
15
 
! Отговори
SeishinBG преди 10 години
От каква лицемерна шайка престъпници е съставен "елита" на еврейогейския съюз!Колко са жалки..Ако се позаинтересувате ще откриете, че пострадалите полицаии са в пъти повече от так. нар. "протестиращи"..Гледайте малко кадри от протестите!Полицията в Украйна нищо не им прави спрямо това, което шайката платени *** правят!Украинският народ НЕ ИСКА нито асоциация с ес, нито иска да става страна членка, защото знаят какво ги очаква!Един въпрос:Когато полицията смазва в Европа е нормалност,а?
62
2
 
6
 
! Отговори
КРАЙНО ВРЕМЕ Е преди 10 години
ДА БОЙКОТИРАМЕ И ДА СПРЕМ ПРЕСЪСТВИЕТО СИ НА ТОЗИ САЙТ, КОЙТО СЕ ХРАНИ ОТ НАШТЕ МНЕНИЯ И ИЗТРИВА ТАКИВА УВАЖАВАЩИ, БЪЛГАРИЯ, РУСИЯ, И СЛАВЯНСТВОТО, КАКТО И ПОДЪРЖА МНЕНИЯ НА ПРОПАГАНДИРАЩИ ГЕЙ, И АНТИ ИЗТОЧНОПРАВОСЛАВНИ ЦЕННОСТИ, НЕЕЕЕ НА ЗАБРАНАТА НА СВОБОДНО МНЕНИЕ, НЕЕЕЕЕ НА ФАШИЗМА, ДОЛУ ЦЕНЗУРАТА, ДА НАМЕРИМ ДРУГИ СВОБОДНИ МЕСТА...
61
0
 
1
 
! Отговори
фройд преди 10 години
Не разбрахте ли че анонимния е юдео-персо сафарад-хазар от тюркско-юдео - монголски произхд.***,***,кръвосмесител ,***.
60
0
 
0
 
! Отговори
помниш преди 40г.? преди 10 години
До АнонименНе съм Ястреб,но ще те попитам,ти потдържаш ли партията Свобода,която имала"неонацистка"идеология?Аз потдържам мотото им,че"Украйна е на украинците",може би ще ни обясниш как контролираната медия не обелва дума,че световното еврейско лидерство призова за забраната на партията?
59
0
 
13
 
! Отговори
varg преди 10 години
Ромпой ли си Помпей ли си не те знаям,но защо не осъди 25 годиншият израелско-американски геноцид над родината ми ?
58
0
 
0
 
! Отговори
До-внимание преди 10 години
на тебе това звездите ли ти го говорят,я най добре върви се прегледай,и не пиши глупости на изуст.
57
0
 
2
 
! Отговори
хазар преди 10 години
Ами анонимни хазарино открай време вашето сатанинско племе се занимава с робство,затова ни пишеш за проституция дфуфазен сакскугорготски- уиндзор.
56
7
 
4
 
! Отговори
ПОД СЕКРЕТ: преди 10 години
ЛИЛИПУТИН, ХОДИ С ОБУВКИ НА ВИСОКИ ТОКОВЕ ,ЗА ДА ИЗГЛЕЖДА ВИСОК!ИМА КОМПЛЕКСИ НА ТАЯ ТЕМА И Е АДСКИ СУЕТЕН 1ДЪРЖИ ДА ГО ПРЕДСТАВЯТ ВИНАГИ ,КАТО НЕЩО "СВРЪХЕСТЕСТВЕНО"!/....зашото е само едно голямо "болшевишко нищо" от КГБ/