Украинският премиер Азаров подаде оставка

Направил е това, за да се запазят единството и цялостта на Украйна
Обновена: 28 яну 2014 14:10 | 28 яну 2014 10:42, Елка Василева
146
Украинският премиер Азаров подаде оставка
Микола Азаров. Снимка: Reuters

Украинският премиер Микола Азаров подаде оставка, съобщиха ИТАР-ТАСС и Франс прес, позовавайки се на пресслужбата на правителството.

„Конфликтната ситуация, създала се в държавата, заплашва икономическото и социалното развитие на Украйна, носи заплаха за цялото украинско общество и всеки гражданин“, посочва Азаров в обръщение.

По думите на Азаров по време на противопоставянето правителството е правило всичко възможно за мирното разрешаване на конфликта. „Ние правихме и правим всичко възможно, за да не допуснем кръвопролитие, ескалация на насилието, нарушаване на правата на гражданите. Правителството осигуряваше функционирането на икономиката и системата за социална защита в екстремални условия“, отбеляза Азаров. Той допълни, че остротата и опасността от конфликта за украинските граждани, за съдбата на Украйна изискват допълнителни отговорни стъпки.

„С цел да бъдат създадени допълнителни възможности за общество-политически компромис, за мирното урегулиране на конфликта, приех лично решение да помоля президента на Украйна да приеме моята оставка от поста премиер на Украйна“, подчертава Азаров.

Той допълва, че днес най-важното е да се запазят единството и цялостта на Украйна. „Това е много по-важно от чиито и да са лични планове или амбиции. Точно заради това взех това решение“, добави Азаров.
 
Започналата извънредна сесия на парламента, на която ще се обсъжда уреждането на политическата криза, бе прекъсната и бе обявена 30-минутна почивка за съгласуване на дневния ред, съобщи председателят на парламента Володимир Рибак.

Още по темата

От своя страна опозиционният украински лидер Арсений Яценюк заяви пред ИТАР-ТАСС, че няма намерение да заема премиерския пост.

От своя страна лидерът на партия „УДАР“ Виталий Кличко заяви по повод отправеното му по-рано предложение да заема поста вицепремиер, че за него „никога не е стоял въпросът за участие в правителството“.

Преди това Рибак заяви, че парламентът на Украйна няма да обсъжда днес въпроса за въвеждане на извънредно положение в страната. Той каза, че в дневния ред е само един въпрос: "за уреждането на политическата криза и осигуряването на стабилност в страната".

Председателят на Върховната рада не уточни обаче какви точно въпроси, свързани с решаването на кризата, имат намерение да обсъждат депутатите. Очаква се, че днес ще се разисква отмяна на законите за неразрешените демонстрации, предизвикали недоволството на протестиращите и довели до кървави сблъсъци в Киев, посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
7
 
8
 
! Отговори
Криви сметки преди 10 години
Анонимнико, през 1966 год., в малкия "БАЛКАН" в Бургас, 4-*** изпихме 12 канички вино, по 1 мешана скара, по 1 мезе, по 1 салата; плюс музекя, от 1900 до 2400 часа - цялата ни сметка бе едва 5 лева, словом пет лева. Така че, сравнявай какво може да купиш с 1 лев. Не се прави на улав, ами винаги смятай реалното.
18
6
 
8
 
! Отговори
през 1969 г преди 10 години
заплатите бяха по 80- 100 лв. С тези пари хората гледаха семейства. Цените на основните хранителни продукти бяха стотинки- до лев. Бензина бе 18 ст, а нафтата 8 стотинки. Е май не си бил наясно как вашите са те гледали "без пари" 17
17
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
16 питал съм я на времето , баба ми взимаше при социализма 45 лв пенсия а е работила цял живот / тогава долара беше 3 лв на пазара /, другата ми баба умря при 65 лв пенсия 1969 , сметай си ти КОГА ТАКИВА ПАРИ СА БИЛИ НЕЩО .АМАН ОТ ДЕМАГОЗИ
16
3
 
4
 
! Отговори
до справедливия 15 преди 10 години
Питай ба си колко и е пенсията и тогава демагогствай за справедливост
15
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
12 Май руснаците не са прокопсали кой знае колко много от "безкрайните богатства на Сибир" , не са толкова важни природните богатсва колкото справедливостта при функционирането на обществото , такива като теб няма как да го разберат.
14
6
 
4
 
! Отговори
Воят на пребити орки преди 10 години
чакали - *** е синфония за всеки нормален българин - родолюбец
13
5
 
24
 
! Отговори
Петя преди 10 години
Поредните ***! Украйна или ще влезе в ЕС с 20 млрд. Евро дълг към Русия и с дигнати цени на газа или ще иде в Евразия. Стига ми говорете за протести! В България те са бизнес. 2,5 млн. пенсионери не работят,а ядат и взимат пенсии,2 млн. *** не плащат ток и вода и взимат детски,помощи и европейски пари,1,5 млн. са студенти,ученици,деца,инвалиди и болни - общо 6 млн. ! И има 1 млн. *** дето работят да ги хранят и мечтаят да имигрират! Който и да дойде,България е обречена нация отдавна!
12
6
 
9
 
! Отговори
Хитлер също искаше преди 10 години
да "интегрира" Източна Европа с цената на живота на 150 млн славяни. Това завърши с Червеното знаме над Рахстага. Ето защо Германия е много по-предпазлива от еврейско-англо-саксонско масонство. Билдерберския клуб на милиардерите явно беше решил, че Украйна е следващата стъпка към безкрайните богатства на Сибир. Е май колелото на историята се затъркаля наобратно. Ние като малка страна винаги се оказваме под него, независимо дали се търкаля на изток или на запад. Особено с продажници -управници
11
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 10 много интересно като ги пращаш в Сибир , не щат бе , иначе от девет кладенеца вода носят за да хвалят Путин , но продължавата да си ращат децата на Запад да учат , продължавата да се подвизават по Френската Ривиера , нещо към Сибир амам хич не ги влече , обратно руснаците слънчевата ни Родина страшно ги влече , мъкнат насам омразните им долари спечелени от корупция и ги влагат в имоти за да могат да се наслждават на живота .
10
13
 
9
 
! Отговори
до Западът загуби преди 10 години
Имаш изход - марш в необятната Русия с еднопосочен билет, а нас , нормалните, остави на еврогейците.
9
3
 
11
 
! Отговори
до 3 преди 10 години
Добре си усвоил/а опорните точки, другарю!
8
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До сгоден циганинАко направим това което правят укранците, ще набият комунезите и башибозука чак в Сибир, при това доброволно.
7
12
 
9
 
! Отговори
до Денислав преди 10 години
/ Разпространяват се протестите, ама чак се пукат от разпространение:))) Освен 20-те човека на жълтите павета, никъде в страната няма протести, Орешарски беше на обиколка тези дни, във всички други градове си го приемат съвсем нормално...
6
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
3 Кой те излъга , рано или късно и Украйна и Русия, че и Беларус ще станат нормани демократични държави , въпрос на време .Губещия си ти , защото с твоя начин на мислене ще бъдеш вечен аусайдер , а живота си отива
5
9
 
13
 
! Отговори
сгоден циганин преди 10 години
Нашите червени-башибузуци излязоха много по корави от Украинското правителство
4
12
 
11
 
! Отговори
Денислав преди 10 години
Тукашните управляващи да взимат пример. Протестите се разпространяват бързо, ако там със сила се постига нещо, то рано или късно ще се случи и при нас.
3
18
 
22
 
! Отговори
Западът загуби преди 10 години
битката за Украйна. Това е факт, който *** и алчните мултимилиардери в САЩ и Европа не могат да преглътнат. Раковото образувание *** СЪЮЗ дето ни докара такава мизерия тръгна към разпад. КОЙ Е ВИНОВЕН ЗА ГЕНОЦИДА НАД БЪЛГАРСКИЯ НАРОД? КОИ СА ТЕЗИ ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ ИНТЕРГРАТОРИ ДЕТО ТРЯБВА ДА ЛЕЖАТ В ЗАТВОРА. Навреме да се хващаме под ръка с Русия и да запазим малката надежда за оцеляване като нация и държава
2
6
 
19
 
! Отговори
riley преди 10 години
украйна е президентска република и нещата ги движи янукович, но стъпка в правилната посока. достойно поведение на микола. пламене, пламене, кога и от теб ще дочакаме такова?!
1
9
 
30
 
! Отговори
Мен преди 10 години
Орешарски, бъди мъж - подай и ти оставка !