Въоръжен нахлу в училище в Москва, държа заложници

При инцидента са загинали двама души
Обновена: 3 фев 2014 16:54 | 3 фев 2014 11:36, Елка Василева
50
Въоръжен нахлу в училище в Москва, държа заложници
Снимка: Reuters

Въоръжен младеж, който нахлу в московското училище номер 263 и държа заложници, е бил обезвреден.

Охраната на учебното заведение не е успяла да спре младежа, който използвал сила, но е успяла да извика полицията.

Нападателят се оказа ученик от горните класове в същото училище. Той е бил задържан от полицаи. Двама души са убити.

Не са ясни мотивите на ученика, застрелял учителя си по география и един полицай, съобщи ИТАР-ТАСС, цитирайки изявления пред журналисти на представители на полицията и следствието.

Тийнейджърът дошъл в училище с две огнестрелни оръжия - малокалибрена пушка и ловджийска карабина. Оръжието е на баща му и е регистрирано. След като охраната не могла да го спре, ученикът влязъл в класната си стая и стрелял по учителя по география. След четири минути пристигнали извиканите от охраната полицаи. Когато отворили вратата на класната стая, момчето открило стрелба. Един полицай е бил убит, а втори - тежко ранен. Установено е, че от малокалибреното оръжие са произведени 11 изстрела.

Никое от децата не е пострадало.

Нападателят е бил отличник, твърди се, че е имал никакви конфликти в училище. Предполага се, че е преживял емоционален срив. След случилото се в училище пристигнал бащата на ученика и успял да го убеди да се предаде.

Всички ученици в московското училище, взети за заложници от въоръжения тийнейджър, са освободени. Загинаха един полицай и един учител, съобщи след края на инцидента за ИТАР-ТАСС руското министерство на вътрешните работи.

"Престъпникът (. . .) е обезвреден; става дума за ученик в един от горните класове на училището", заяви представител на ведомството. Тийнейджърът е задържан, уточни той.

Полицията евакуира всички деца и учители от другите класове; пострадали няма. Сградата е отцепена от сили на реда. Наоколо са паркирани близо 30 полицейски коли, пристигнали са спасители, пожарникари и екипи на Бърза помощ. На местопроизшествието действа оперативен щаб. Край мястото се струпват минувачи и родители на ученици от училището.

Недалеч кацна санитарен хеликоптер на Министерството на извънредните ситуации, посочва агенцията. Според АФП машината е откарала ранен полицай.

На мястото на инцидента се намира руският вътрешен министър Владимир Колоколцев. Московският кмет Сергей Собянин лично следи ситуацията в учебното заведение. На местопроизшествието работят следователи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
11
 
! Отговори
някой си. преди 10 години
А аз си мислех че така правят само в щатите. И тия са изтрещели.
21
1
 
3
 
! Отговори
st преди 10 години
Който си има проблеми да си ги решава.
20
7
 
13
 
! Отговори
до 11 преди 10 години
Спокойно, в следващите няколко месеца по традиция ще четем за поредните масови убийства в САЩ, а ти си маркирай тая статия да те топли в следващите няколко години.
19
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До баш байДа бе, свършва за 24 часа... Като в Дубровка - убиха 8 т.н. терориста и 160 руснака. И кой ги уби-Путин с отровния газ, който пусна. АХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХХА
18
4
 
7
 
! Отговори
Хан Крум преди 10 години
Така се прави ,елиминира се извършителя не като в България молиха се на престъпника два дни като простреля охранитела и взе заложници служителките от банката
17
7
 
4
 
! Отговори
Пешко преди 10 години
До Tulskiтака е, няма общо, но не е лошо да се знае и другото
16
6
 
5
 
! Отговори
Пешко преди 10 години
Сергей Фьодорович Ткач: Украински маниак и криминалист от милициятаРоденият в Русия Сергей Ткач е бивш криминален следовател в украинската милиция и осъден сериен убиец, който твърди,че е убил около 100 души. Той удушавал момичета на възраст между 9 и 17 години и насилвал сексуално мъртвите им тела. Сергей Ткач извършва най-дългата във времето серия от убийства на територията на бившата СССР той се подвизавал в период от 25 години, от 1980 до 2005 г. До него се доближава единствено Анатолий
15
9
 
7
 
! Отговори
Пешко преди 10 години
Генадий Модестович Михасевич: Витебският удушвачОт руско-украинско-беларуската света троица на маниаците Чикатило, Оноприенко и Михасевич поради неизвестна причина в герои се превръщат първите двама, а беларуският хищник остава забравен. За важността на Витебския случай говори този факт: с идването на власт на Юрий Андропов през 1982 г., новият министър на вътрешните работи Федорчук проучва статистиката на престъпленията и разпорежда колкото се може по-скоро да бъдат разрешени два сл
14
7
 
8
 
! Отговори
Пешко преди 10 години
Казахстанският канибал Николай Джумагалиев: Железният зъбТази тема била забранена в СССР, смятало се за немислимо, че един съветски човек би могъл да изяде друг. Когато в края на 70-те години в околностите на казахстанската столица Алмати започнали да изчезват млади момичета, никой дори не помислил, че в района се е появил канибал. Докато няколко деца не намерили едно от изтерзаните тела.
13
7
 
8
 
! Отговори
Пешко преди 10 години
Алексей Василиевич Суклетин: Алигаторът от КазанВ периода 1981-1985 г. Суклетин нарязва и изяжда седем жени, най-младата от които е на 11 години. Той и партньорката му Мадина Шакирова ги примамвали в техния дом. Алексей ги изнасилвал, а после убивал. Двамата любовници транжирали заедно телата на жертвите с кухненския нож. Суклетин наливал кръвта им в емайлиран тас. Пиейки, принуждавал и Мадина да му прави компания.
12
7
 
8
 
! Отговори
Пешко преди 10 години
Анатолий Гусейнович Нагиев: Бесният ловец на Алла Пугачова - - Във всяка от тях виждах Алла и всяка умираше, защото жените са ми носели само страдания! -казвал убиецът.Ако разследващите бяха успели да докажат всичките четиридесет убийства и изнасилвания, за които е имало съмнения, че са негови, то Нагиев щял да надмине по знаменитост своя колега Чикатило. Той убил само 36 човека и то за 12 години, а Нагиев над четиридесет за година! Ето защо някои съвременни изследватели на маниаците в ССС
11
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Русофилчета и анти-българи: нали такива неща не се случваха в руския рай? Нали имаха най-високият стандарт на живот в света и хората били цъфнали, богати и щастливи... какво стана?
10
8
 
7
 
! Отговори
Пешко преди 10 години
Малко психопатщини от страна огромная и великая и великата съветска душа: Убийствената серия на Михаил Новоселов започнала през 1977 и приключила чак 1995 година! Основни неща от живота на този уникален психопат и до ден днешен са загадка. Има няколко сигурни неща заловили са го докато се опитвал да открадне въздушна пушка от стрелбище, а последната му работа била в Душанбе.Новоселов е един от най-прочутите в света некрофилили.
9
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 6Спомни си и за комуниста вожд др Сталин и милионите избити по негова заповед в ГУЛАГ.
8
9
 
14
 
! Отговори
Snorky преди 10 години
Ако беше в Америка психопата щеше да е в гробищата. Сега ще се окаже че тоя има близък в съдебната система и ще го пуснат бързо....Нормално е за колхоза...
7
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
6 Toni спомни си за комуниста учител Чикатило , каква демокрация е имало през 80-те , а да е само той
6
7
 
7
 
! Отговори
тони преди 10 години
Дааааа ;демокрацията и евроатлантическите ценности; се разпостраняват много бързо--като бацили
5
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До баш бай 4Ами защото руснаците са едни от основните спонсори на тероризма в света...
4
11
 
9
 
! Отговори
баш бай преди 10 години
в русия терористи няма ... всичко свършва за 24 часа, не се преговавя дирекно на месо, америка като ги коткат виждаме резултатите ..
3
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
има ли пострадали или няма от статията не става ясно, пак от вести.бг научавам точно