Москва внесе своя проекторезолюция за борбата с тероризма в Сирия

Светът се нуждае от по-различен подход, смята Сергей Лавров
13 фев 2014 22:41, Елена Кирилова
18
Москва внесе своя проекторезолюция за борбата с тероризма в Сирия
Сергей Лавров. Снимка: архив Ройтерс

Москва е внесла в Съвета за сигурност на ООН проекторезолюция за борбата с тероризма в Сирия. Руският външен министър Сергей Лавров, заяви че светът се нуждае от по-различен подход към кризата в арабската страна, за да може убийствата да престанат.

Призивите на Русия за справяне с тероризма в Сирия са в унисон с реториката на Дамаск, който определя бунтовниците срещу режима на Башар Асад като терористи.

Москва по-рано тази седмица даде ясно да се разбере, че ще отхвърли проекторезолюцията за достъп на хуманитарна помощ в настоящата ѝ форма с аргумента, че е предубедена към правителството на Асад.

“Западните страни казват, че тероризмът в Сирия трябва да спре, но е невъзможно докато Асад е на власт”, твърди Лавров. По думите му те грешат и по този начин подстрекават крайните ислямистки групировки.

Междувременно Министерството на външните работи на Русия отправи обвинение към САЩ за умишлено изопачаване на руската позиция относно кризата в Сирия.

Американският президент Барак Обама разкритикува Москва, че е блокирала предишната проекторезолюция в Съвета за сигурност на ООН за оказването на хуманитарна помощ в страната.

На 10-и февруари държавният глава на САЩ разкритикува Русия, че е възразила срещу предходната проекторезолюция и посочи, че администрацията му е уведомила Москва, че не е загрижена за благото на сирийския народ, когато има гласуващи цивилни.

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air! 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
14 наистина тези строителни чудеса в страните от Залива са плод единствено и само на петродоларите
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Америка иска да предостави "хуманитарна" помощ за Сирия. Така е, Америка много обича да подпомога на другите держави! Резултатите от тази помощ ние можем да видим денонощно в страните от Близкия Изток и в Украина.
9
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
12 Весо *** си като марксит , кво да ти кажа , не мога да се начудя как има българи които да защиваваш режима на Моамар кадафи след случая със сестрите , явно вие сте наистина някакаво комунисточески зомбита , за това седите и зад тирана Асад и какво в Украйна били фашисти ,а бе това ни го набиваха в главите 45 години , че Съвесткия съюз се биел срещу хитлерофашизма а пропусках думичката НАЦИОНАСОЦИАЛИЗЪМ
8
0
 
8
 
! Отговори
Весо Марксиста преди 10 години
До Анонимен 8И кое е лъжата? Че в Сирия срещу Асад се бият терористи-джихадисти от цял свят, а западът ги нарича "народът на Сирия"? Или че в Украйна 5-10 хил. фашисти с полско самосъзнание се опитват да съборят със сила законната власт на 50 милионна страна, а пак същият запад ги нарича "народът на Украйна". Или, че "народът на Либия", след като е^а майката на държавата Либия, настана такава демокрация, че когато някой отива до магазина на съседната улица, се прощава с близките си!
7
0
 
2
 
! Отговори
чел класиците преди 10 години
Те имат едно популярно словосъчетание "Миру-Мир". Преведи го и ще разбереш колко безпредметен е този спор.
6
2
 
16
 
! Отговори
Влади-Мир преди 10 години
За 7,!?! Че аз от къде да знам какво означава на руски или на български думата - Мир, ....оооо сега схванах, глей ти, ....само какво означавало Българското име Владимир, не знаех.?!?! Чета ......*** ,*** , пък то...гледай к'ва била работата, получавало се: Влади-Мир. Е не е като Барак, името с което хората кръщават любимците си...пп Баси, от както костов се пенсионира много падна нивото на седерастията;-((
5
24
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Лавров е обикновен арменски ***, преди няколко години по време на либийската криза имаше на запис как псува по телефона като каруцар. Иначе е безсрамен лъжец и циркаджия, а и цялата руска политика се крепи на лъжи и наглост. Истините в политиката са колкото и участниците, всеки си тегли черджето към себе си.
4
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Влади-МирСъгласен с написъното теб (най-вече честа за Асад).В Сирия военна намеса е немислима,но не забравяй,че в отбора на САЩ са:NATO,Турция,Катар и Саудитска Арабия,а на мен този съюз никак не ми харесва.
3
2
 
15
 
! Отговори
Влади-Мир преди 10 години
Какъв "Свят" бе младеж, къде съм писал "Свят", нещо си се объркал. Даваш желаното за действително,..... или може би си прикрит ***, както всеки гнусен ***, който става такъв, когато вятъра обърне посоката си, А?!?!?!?Става въпрос за "Мир", Мир- Peace;-))
2
5
 
18
 
! Отговори
Влади-Мир преди 10 години
До момента са изнесени точно(и само) 5% от химикалите, според мен останалите 95% ще ги изнасят още поне толкова, докато не се очистят всичките брадати седерасто-канибали от всякакви националности и разновидности. Нападение над Сирия е просто НЕМИСЛИМО, защото ще се намеси не само Иран, не само Русия и Китай(с логистична;) но СЪЩЕСТВЕНА подкрепа, но и Ливан, Ирак и Египет(вече).А що се отнася до Асад, той ще си доживее до дълбока старост, както и новата руска база в Латакия(най-вероятно;-))
1
2
 
22
 
! Отговори
Дановски преди 10 години
Човек не може да има такова излъчване, ако не се е опрял с гръб на Истината. Същото важи и за президента на държавата, която представлява.