Путин топи ледовете със САЩ, отби се при олимпийците им

Руският президент дори си сложи на ревера значка от американците
Обновена: 15 фев 2014 11:22 | 15 фев 2014 11:12,
50
Путин топи ледовете със САЩ, отби се при олимпийците им
Снимка: Reuters

Като символичен жест за международно спортно разведряване руският президент Владимир Путин се отби в щаба на олимпийците от САЩ, за да си поговори с тях за зимните игри и за предстоящия мач по хокей между отборите на Русия и САЩ, съобщи Асошиейтед прес.

Той закачи на ревера си подарената му червена значка с надпис "Щастлив Свети Валентин от тима на САЩ".

Путин стоя около половин час в къщата на американците в олимпийското село в Сочи и след като си поговори с президента на олимпийския комитет на САЩ Лари Пробст и главния изпълнителен директор Скот Блекмън, продължи към канадската къща в съседство.

"Руският лидер се интересуваше най-много от нашето впечатление от игрите", каза пред журналистите Блекмън. Особено живо го вълнуваше какво мислим за нивото на съоръженията, на обслужването. Ние го поздравихме за изключителната работа, свършена досега", допълни американският представител.

Добронамерената визита на Путин при американските спортисти бе в ярък контраст с хладните политически отношения между Вашингтон и Москва по теми като Украйна, Сирия, Едуард Сноудън, правата на гейовете и човешките права.

За първи път от 2000 г. в американската олимпийска делегация липсваше президент, бивш президент, вицепрезидент или първа дама. Но политиката мина на заден план и при посещението си в щаба на американските олимпийци Путин впрегна целия си чар, за да смекчи представата за себе си и да намали напрежението, посочва АП.

Руският президент си поговори с американците за предстоящия им хокеен мач с руснаците, на който се очаква да присъства. "Ние естествено ще викаме за нашите, но знаем колко много от спортистите ни играят в Националната хокейна лига. Уверявам ви, че имаме много фенове, които харесват американските играчи и ги познават добре."

След като прекоси тревната площ, разделяща американската от канадската олимпийска къща с огромно червено кленово листо, изрисувано отстрани, Путин се спря при група канадци, които го приветстваха шумно. Той им благодари и изрази надежда, че ще се видят с тях на финала по хокей.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
0
 
! Отговори
Имани преди 10 години
Уау, эаглавието е направо трепач:-))) Нямам думи......!!!!!
37
2
 
2
 
! Отговори
Влади-Мир преди 10 години
Естествено че си Одисей, личи си по гласните и съгласните. И има малка разлика , аз съм принуден да предполагам кой го е написал , а ти знаеш.(съдийски фактор) пп и не е Свят, а Мир;-))
36
2
 
6
 
! Отговори
Влади-Мир преди 10 години
Шайбу, шайбу ...., но американския съдия казва дали ще има гол(малко странно американски съдия на мач Русия-Сащ), добре че е в групите щото публиката ще го изнасили другия път;-))пп Шопе ти ли си? Що се криеш като мишка?;-))
35
3
 
5
 
! Отговори
Влади-Мир преди 10 години
"След като прекоси тревната площ, разделяща американската от канадската олимпийска къща с огромно червено кленово листо, изрисувано отстрани, Путин се спря при група канадци, които го приветстваха шумно. Той им благодари и изрази надежда, че ще се видят с тях на финала по хокей."---Нормално е Подполковника да пофлиртува с бъдещия си електорат от американските провинции:-))пп Чувстват се сирачета американчетата, въпреки че дори съдията беше американец в днешния мач;-))
34
2
 
6
 
! Отговори
Гошо преди 10 години
До SS TOTENKOPFАма Червената армия ви скъса *** от бой! Още висърби. Има и умни немци - търгуват си хората и хич не им пука. А Русия е нещо велико, необозримо. И е страшна сила, нищо, че военния й бюджет е 20 пъти по-малък от американския. Най-четящият народ на света. Имат умници, таланти във всяка област. Аз, за разлика от теб и в Метрополитън, и в Мариинския, и Большой зал филармонии в Санкт-Петербург, и в Малый, и в Большой театр, и в Клемльовский зал, и в "Глинка". Понял, *** падла?
33
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Русия си варви нагоре икономически Путин превооражава руската армия голяма работа че Балгарските Турци го плуят дреме му ЗА НЯКВИ УМРЕЛИ ГЛАВИ В ГЕРМАНИЯ
32
8
 
3
 
! Отговори
kremenaabv преди 10 години
щатите треснаха русия на хокей
31
10
 
0
 
! Отговори
Adolf Hitlerski преди 10 години
забравих че с лайненца не трябва да се занимаваме- най-много да се размиришат и да ОПИТАТ да цапат,хаххаха .*но какво повече и как повече да изцапа себе си...гледа да оцапа някой минаващ! Когато ФАКТИТЕ удрят..говненцата се разплискват,така е,таварищ! Крадецът вика 'Дръжте крадеца!'..Болникът вика 'вижте болника!' хехеххехе....Ако не си у Рашата-какво правиш извън Рашата,върви ,де?! ЗЗЗЗЗЗЗбогом- по ламбовски от мен!
30
4
 
5
 
! Отговори
SS Totenkopf преди 10 години
нес санитарите ми разрешиха да ползвам компютъра в болницата,твърдят че така по-добре се адаптирам към живота.Иначе, не ми обръщайте внимание - като малък съм падалмного пъти на главата си; сега чувам много гласове.Трябва да вървя да си взема хапчетата за да не ми сложат пижамата с дългите ръкави.
29
11
 
2
 
! Отговори
SS Totenkopf преди 10 години
до 28 ''Отговори си сам - кое се пълни повече:Една чалготека или един един симфоничен концерт. '' *** е неуморен ,не спира! Нормално!Значи алкохолната Раша с ниската продължителност на живот и лош стандарт(с изкл. на Москва)е симфонията,а Америката е чалгата,а? :-)) Метрополитън Опера да си чувал например? :-) Абе гледам че всички, вкл. и големите руски гласове, гастролират и де бре теглят да гостуват по американските оперни театри...а,другарче?! :-)) Айде без комуняшка пропаганда,моля!
28
12
 
2
 
! Отговори
SS TOTENKOPF преди 10 години
''25 на сто от руските мъже умират преди 55-годишна възраст зарадипрекомерна употреба на алкохол, по-конкретно - водка. Това сочат резултатите от 10-годишно проучване сред 150 хил. Руснаци. '' -- ''Очакваната продължителност на живота за мъжете в Русия е 64 години сред най-ниските 50 в света.'' НЕГРАМОТЕН ли сте или просто проЗЗЗЗт ?! Не питам!
27
2
 
1
 
! Отговори
до12 преди 10 години
млакни бе
26
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До SS Totenkopf:Отговори си сам - кое се пълни повече:една чалготека или един един симфоничен концерт.
25
9
 
4
 
! Отговори
SS Totenkopf преди 10 години
Руският президент си поговори с американците за предстоящия им хокеен мач с руснаците.."Ние естествено ще викаме за нашите, но знаем колко много от спортистите ни играят в Националната хокейна лига. Уверявам ви, че имаме много фенове, които харесват американските играчи и ги познават добре." да де,таварищ,ама що пусти цял свят,че и рашките ти ходят да живеят,работят и спортуват професионално в ''гнилите'' САЩ,а не обратното- в Рашата?!Ей туй не можем да се начудидим?! Мий победили весь мир,пък?!
24
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 6:Русия няма защо да воюва със САЩ - Русия притежава50% от световните ресурси, а населенито на Русия е 2% от световното.Чиста вода, необятни гори, диаманти, злато, залежи от всички метали,нефт, земен газ - за какво им са на Руснаците пустините Аризона и Невада и население което вече 50% е от Афроамериканци, Латиноси и Азиатци.
23
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Подлизурковците цъфтят, *аси подмазвачите сте. Срамота, срамота.
22
4
 
26
 
! Отговори
Registriran преди 10 години
Какво толкова Руският президент се държи като бял човек, той е домакин и се държи като такъв, Европа.
21
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
nema kak ste izpliuaia kama4eto-da, pari beha i to mnogo pari beha izhar4eni- no zatova pak usloviat sa pove4e ot fantasti4ni.abe pi4ove, toia sniag estestven li e ili go nosiat ot Sibir s karu4ki, a? i ako moje da ne se zatopliat mno mnoo otnoseniata za da ne po4nat da se topiat i snegovete pokrai ledovete - ta kak ste prenasiame sneg prez 4erno More- napravo ne mi se misli
20
6
 
21
 
! Отговори
cecko2497 преди 10 години
Пичове не мразя Путин и руснаците, нито Обама и американците, мразя ***, слезнали от планините и подарили държавата ни на СССР, а внуците и правнуците им, които управляват България до ден днешен...вече 70 години и кой знае още колко....Иначе браво на Путин за жеста, железен е.
19
8
 
35
 
! Отговори
тито преди 10 години
Путин в момента е най-добрият и далновиден политик...можем само да им завиждаме на братушките....ГОСПОД здраве да му дава и силна ръка....