Силите на реда не стреляли по протестиращите в Киев

Телесните повреди били причинени от особено агресивни протестиращи
Обновена: 19 фев 2014 10:23 | 19 фев 2014 10:15, Елка Василева
103

Снимка: Reuters

 

Сътрудниците на правоохранителните органи на Украйна не използват огнестрелно оръжие, за да предотвратят безпорядъка в Киев, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на съобщение на украинското министерство на вътрешните работи.

"По време на осигуряването на обществения ред и локализирането на масовите безредици в центъра на Киев сътрудниците на милицията и военнослужещите от вътрешните войски на министерството на вътрешните работи на Украйна не използват огнестрелно оръжие", се посочва в текста на изявлението.

В него се допълва, че като се вземе предвид естеството на раните на загиналите цивилни и характеристиките на оръжието, което е било конфискувано, може да се предположи, че телесните повреди са били причинени от особено агресивни протестиращи.

Още по темата
Отговорността за подпалването на Дома на профсъюзите в Киев е на активисти от движението "Десен сектор", допълва украинското вътрешно министерство.

От пожара са спасени 41 души, а 7 са приети в болница.

Според вътрешното министерство подпалването, извършено от злонамерени лица, целяло да бъдат прикрити следите от незаконна дейност и наличието в сградата на оръжие и взривни вещества. Пламъците от пожара обхванаха и съседния търговски център "Глобус".

Военни от вътрешните войски направиха опит да се приближат до площад "Независимост" в центъра на Киев.

Активисти от опозицията се готвят да влязат в стълкновение с правоохранителните органи, като започнаха да носят коктейли Молотов и камъни, съобщиха местни телевизии.

До сблъсък така и не се стигна, тъй като колоната от военнослужещите заобиколи площада и излезе на съседната улица "Михайловски". Протестиращите смятат, че бойци от специалните части "Беркут" и военните от вътрешните войски планират да обкръжат от всички страни площада до неговото окончателно прочистване, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
(Западните) болшевики са майстори в революциите, фронтмени на преврати.Видяхме ги миналия век при червената революция, днес в Либия и Сирия.Днес и Украйна.Това са комунистите.Не разбирам защо наричате Русия и Украйна комунисти, това е много наивно и меко казано идиотско!
51
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Разговорите като цяло приключиха!!!Положението е неспасяемо и сега вече може да следим само броя на жертвите в новата Сирия!
50
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** в Украйна ,да благодарят,че тоя Янукович е мека Мария , защото ако беше мъж на място досега да е извадил армията с танковете и да помете тази *** чифу**ка памсина на Маймудана . За сведения след присъединяването на Казахстан къ евразийския съюз и там се опитаха соросчетата да организират протести,ама назърбаев прати спец частите смляха ги от бой и вече няма протести.Във Венецуела се опитаха ,ама Мадуро изгони посланика на сащ,арестува лидерите на оопозицията и няма протести
49
3
 
20
 
! Отговори
морски преди 10 години
Алчните и ненаситни евреи от САЩ ще подпалят война и размирици в целия свят.
48
1
 
10
 
! Отговори
nikonik преди 10 години
Макар наречена ,,Студена,, Третата Световна Война (1946-1991) бе изпълнена с множество Войни и Конфликти: Корея(1951-1952) Куба1961(Залива на Свинете 1962), Виетнам(1965-1975),Израел с/у Сирия,Ливан и Египет(1973),Либия(1981),Панама и Гватемала 80те,Военните хунти в Ю.Америка през 70те и 80те,Конфликтите в Ангола и Централна Африка 80те, Ирак 1990-1991, и тяхното продължение Югославия през 90те. Бяха разработени биологични,химически ядрени, и конвенционални оръжия. Ето ви я ,,студената,, ТСВВ.
47
3
 
10
 
! Отговори
до 54 преди 10 години
абе ти гледали в новините един от протестиращите как гърмеше със снайпер по полицаите.
46
1
 
13
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
Абе води се нова Студена война и ние пак сме в състава на губещите. Е бравооос,пак се на*бахме,да ни е честито
45
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** МИШКИ ,КАТО СТЕ ТАКИВА РАДЕТЕЛИ ЗА (СВОБОДА И ДЕМОКРАЦИЯ0 ЗАЩО НЕ ПИЩИТЕ СРЕЩУ ЦИОНИСТИТЕ В ИЗРАЕЛ ,КОИТО ВСЕКИ ДЕН ЗАГРАБВАТ ДОМОВЕ НА ПАЛЕСТИНЦИ ДА НАСТАНЯВАТ В ТЯХ ЕВРЕИ,ЗАЩО НЕ ПИЩИТЕ ,ЧЕ ИЗРАЕЛСКАТА АРМИЯ ВСЕКИДНЕВНО СТРЕЛЯ И ИЗБИВА НЕВРЪСТНИ ПАЛЕСТИНСИ ДЕЦА КИТО СЕ ОСМЕЛЯВАТ ДА ХВЪРЛЯТ КАМЪНИ СРЕЩУ ТЕЖКО ВЪОРЪЖЕНИ ВОИНИЦИ ОТ ИЗРЕЛСКАТА АРМИЯ И ЗАЩО НЕ СЕ ВЪЗМУЩАВАТЕ,ЧЕ ВСЕКИДНЕВНО ВВС НА ИЗРАЕЛ БОМБИ ИВИЦАТА ГАЗА ,АМИ ТАКА ЯРОСТНО КВИЧИТЕ В ПОДКРЕПЯ НА ХУЛИГАНИТЕ ОТ МАЙДАНА
44
2
 
12
 
! Отговори
nikonik преди 10 години
За разлика от ВСВ Четвъртата се води с повече глобални конфликти/войни : Афганистан,Ирак,Либия,Цветните революции в Северна Африка и Близкия Изток,Сирия,сега и Украйна... Трета Световна беше нещо подобно и завърши с Разпадането на СССР,края на комунизма и националните държави заграбването на техните ресурси и ,,навлизането на западния капитал,,което направи хората в тези държави по-бедни, а западняците по-богати.
43
15
 
2
 
! Отговори
ккк преди 10 години
До Анонимен 31от всичко разбираш, брато, евалата...КГБееца вика "*** ние не ги стреляме, те са удрят в куршумите ни".. прилича ми на едно изказване по една телевизия на един МВРеец на едни протести... ама и украинците да не се натискат мн мн за ЕС, че той бавно, но сигурно си заминава, апък и не е чак толкоз хубаво, колкот ми го хвалеха... освен, че въведоха 100 нови налога и вдигнаха заплатите с 200 лева. друго няма.. аа Била и Кауфланд най-големите работодатели, извинявам сЪ. Вземи тоя ЕС
42
1
 
8
 
! Отговори
морски преди 10 години
На маймудана тая нощ е било интересно и ще става още по-интересно.
41
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За сведение е 2014 г.,а не 90-сетте ,,номера на еврюхите от сащ и запада в Югославия няма да минат в Украйна , тя е голяма държава много добре въоръжена ,10 мил. от населението са етнически руснаци,84 % от украйнците са православни и силно про руски настроени и най вжното половината от воено-морския флот на Русия се намира в Крим и Севастопол. Десетината хиляди католишки и еврейски *** на майдана в Киев са обкръжени отвсякъде от органите на реда единствено остава да вият на умряло от цион
40
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В България умират от бедност и мизерия или се самозапалват.
39
3
 
22
 
! Отговори
nikonik преди 10 години
В Украйна и Сирия се разиграва военният театър на Четвъртата Световна Война между ЗАПАДА=> САЩ,ЕС(Световната Банка , Международния валутен Фонд,Федералния Резерв, Европейската Центарална Банка ) и Новите Сили (Континенаталнитре Сили ,богати на природни и човешки Ресурси,пазейки ги от западните колонизатори)Русия,Китай,Индия ,Венецуела, Иран и донякъде останалите от Южна Амерка с Централна Азия.
38
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Колко хора още трябва да умрат, за да си дадат оставката?
37
2
 
17
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
През 1992 г. Лос Анджелис е разтърсен от кървави безредици, предизвикани от случая Родни Кинг, черен шофьор, нападнат от четири бели полицаи от Лос Анджелис. Тази сцена е заснета от местен жител, което води до съдебен процес с голямо напрежение и публикации. След оправдателна присъда, произнесена от предимно бяло жури, се вдига вълна от гняв. 6 дни на междурасови сблъсъци довеждат до намесата на Националната гвардия. Официалната статистика сочи 55 мъртви и повече от 2000 ранени
36
30
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Разбира се че не са стреляли - само са ги убивали. *** кагебейска - сволачи!
35
14
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всички драскащи в подкрепан на *** на майдана тука са хомо-сексуални еврейски *** на копанята на сорос
34
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 43Да бе,да дойдат украинците да видят как живеем в ЕС със Станишев,Сотир и Сава начело и Боко(бодигарда на Тошо) в опозиция!Ние си ги избрахме,какво ни е виновен ЕС ????
33
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Както се казва "Вся власт советов" и "Партията е права дори когато съгреши"... Другарите свикнаха да блажат когато са на власт - далаверки, милиончета, хотелчета, фирмички, офшорки на малдивите, бизнесчета, скъпи колички. Без властта ще трябва да бачкат като общи работници по строежите, пазачи нощна смяна или овчари... Разбирам ги когато ги виждам толкова яростно да бранят властта си.