Силите на реда не стреляли по протестиращите в Киев

Телесните повреди били причинени от особено агресивни протестиращи
Обновена: 19 фев 2014 10:23 | 19 фев 2014 10:15, Елка Василева
103

Снимка: Reuters

 

Сътрудниците на правоохранителните органи на Украйна не използват огнестрелно оръжие, за да предотвратят безпорядъка в Киев, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на съобщение на украинското министерство на вътрешните работи.

"По време на осигуряването на обществения ред и локализирането на масовите безредици в центъра на Киев сътрудниците на милицията и военнослужещите от вътрешните войски на министерството на вътрешните работи на Украйна не използват огнестрелно оръжие", се посочва в текста на изявлението.

В него се допълва, че като се вземе предвид естеството на раните на загиналите цивилни и характеристиките на оръжието, което е било конфискувано, може да се предположи, че телесните повреди са били причинени от особено агресивни протестиращи.

Още по темата
Отговорността за подпалването на Дома на профсъюзите в Киев е на активисти от движението "Десен сектор", допълва украинското вътрешно министерство.

От пожара са спасени 41 души, а 7 са приети в болница.

Според вътрешното министерство подпалването, извършено от злонамерени лица, целяло да бъдат прикрити следите от незаконна дейност и наличието в сградата на оръжие и взривни вещества. Пламъците от пожара обхванаха и съседния търговски център "Глобус".

Военни от вътрешните войски направиха опит да се приближат до площад "Независимост" в центъра на Киев.

Активисти от опозицията се готвят да влязат в стълкновение с правоохранителните органи, като започнаха да носят коктейли Молотов и камъни, съобщиха местни телевизии.

До сблъсък така и не се стигна, тъй като колоната от военнослужещите заобиколи площада и излезе на съседната улица "Михайловски". Протестиращите смятат, че бойци от специалните части "Беркут" и военните от вътрешните войски планират да обкръжат от всички страни площада до неговото окончателно прочистване, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
СЛЕД ДВЕТЕ СВЕТОВНИ ,,СЛЕД ЮГОСЛАВИЯ,ИРАК,АФГАНИСТАН,,ЛИБИЯ ,ЛИВАНСЛЕД АРАБСКИТЕ (ПРОЛЕТИ) ,СЕГА ЗАПАЛИХА УКРАЙНА .НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ БЕ ХОРА,ЧЕ ДОКАТО НА ТАЗИ ПЛАНЕТА ЗЕМЯ ЩЪКА И ЕДНА ЦИОНИСТКТА-ЕВРЕЙСКА ГАД,ЧОВЕЧЕСТВОТО Е ЗАПЛАШЕНО ОТ КЪРВАВИ КОНФЛИКТИ,ВОИНИ,ЛЪЖИ И БАНКЕРСКИ ГРАБВЖИ,ВЪПРОСА С ТОВА ПРЕЗРЯНО ЮДОВО ПЛЕМЕ И НЕГОВОТО СЕМЕ ТРЯБВА ДА СЕ РАЗРЕШИ КАРДИНАЛНО ЕДИН ПЪТ ЗА ВИНАГИ И НЯМА ДРУГО РЕШЕНИЕ ОСВЕН ЖИДОВ ГРОБ...*** ЛИ Е СКАЧАЙ МУ НА КРИВАТА КРАТУНА ,КАКТО СЕ НАСТЪПВА ЗМИЯ ДОКАТО УМРЕ
31
14
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да дойдат украинците да видят как живеем 7 години след приемането ни в ЕС. Да дойдат да видят как живеем със 150 евро и цени като в Мюнхен. Търсим го СССР ама го няма. Сега сме най - бързо изчезващата нация в света.
30
3
 
1
 
! Отговори
ама че народ преди 10 години
Операция Кламер в действие. За абонатите на войо.бг предпремиерно и новият сезон Венецуела.
29
3
 
19
 
! Отговори
Ще гризнат дръвце преди 10 години
тоя път такива евро - бандити от "Свобода". Вкараха Обамов в чуден филм - какво да каже хем са фашисти и еврейското лоби го натиска, хем световните имперски амбиции не му дават мира. Сложен въпрос. Току виж подполковкика пак го е преметнал и направил за смях
28
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Доган Местан И Пеевски дали ще са там,защото те оправляват БЪЛГАРИЯ.Вижте какво става в милата ни родина.Дъгое гнус човек от тройната коалиция,и пак щесе изпъчат пред паметника като Сидеров Станишев,ако нямат срам нека дойдат и Местан Доган и Пеевски машала.Ако беше жив Левски щеше да им изпие кръвта на тройната.И тук ще стане както в Киев.1000 процента.
27
16
 
7
 
! Отговори
Въпрос преди 10 години
Как може това да се нарича статия?!?! Това е препечатка на руската информационна агенция... Тоест това си е чист пропаганден материал!!! Къде са другите гледни точки, къде е журналистическия принос на Днес.бг и на автора??? Това е само и единствено copy/paste на избрана гледна точка, нищо общо със журналистиката!
26
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 30 какво тие интересно нали сме вече под турско робство,за какъв Левски говориш те саго обесили а ти искаш дасе пише за него те него обичат,защото някак си не върви дъго обичат като те саго обесили.Станишев се катери на колене за бузлуджа но за Левски нему се чува защото е ортаг на Доган.Абе станишев всичко умота в бг.
25
2
 
14
 
! Отговори
Хамериканските преди 10 години
демократи усвояват технологията - избори на площада с гласуване на кандидатите с Калашников и бутилки *** вместо бюлетини
24
13
 
4
 
! Отговори
! преди 10 години
Саддам,Слобо и Кадафито викат Янукович за четвърти човек в карето за белот.А рогатите леко подгряват казана.Гарантирано от УПА-УНСО !
23
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Янукович е изверг като садад,като нете искат народа ми омитаи се нали те сате избрали.Колко искаш да стоиш 100 години ли.
22
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Другарите в Украйна си мислят че още са в СССР
21
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Без драми.90-те *** подпалиха половината ню-йорк.и кво?РКуките ги биха 1 месец и повече.преди няколко години некви подобни дивяха в англия - камърън каза че ше викне армията да ги стреля с танкове и картечници.тези даже са някакви добрички.Американската армия би реагирала на унищожен свой бтр със войници вътре със напалмови бомби,фосфор и касетъчни фрагментационни бомби и мини.0т 40к- 10 убити нема и 1 %..
20
5
 
9
 
! Отговори
!@№$% преди 10 години
Много бързо свалихте на долу статията за Левски....Защо?Като гледам...новините за украинския въпрос са по-важни от днешните чествания!!!През половин час излиза нова статия за тях,а за днешния специален за българите ден статията за Левски потъна като пирон в кисело мляко...Не знам какви думи да използвам за да изразя възмущението си!!!
19
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Протестиращите сасе гърмели един на друг,според агенциите,те са винаги прави и не виновни.Убиват какво ли не прават и измислят и после са най прави и нищо не знаят.За това хоръта неги искат,искат запада.Там е нямало преследвания,и сее живеело много спокойно,хоръта ходиха и видяха,бай Тошо защо неги пускаше едно време на вън е за това а сега ходиха и видяха и за реваха за демокрация.Неможе да ги спре никoй.Никoй не бяга от хубавото.
18
5
 
12
 
! Отговори
Опозицията преди 10 години
сама се вкара в капана на мегдана. Обградени са от всякъде и никой нито влиза, нито излиза. Като всичко и потънат в и воня сами ще искат да ги приберат с камионетките за "охолен живот" в затвора
17
17
 
6
 
! Отговори
bobo преди 10 години
има си хас,силите на реда да са стреляли,глупости,те са си седяли,а хората са се бутали в тях!!!! Точно така,аз като ви казвам,че на всякъде по света комунистите са с болни мозъци,ео ви факт!!! Мизерници,нашите червени *** са същите,само дето повече са страхливи!! А,предателите винаги са страхливи така,че нормално!!!
16
5
 
26
 
! Отговори
писна ми преди 10 години
Абе всички медии сутринта чрез репортери казаха, че силите на реда стрелят с гумени патрони и пръскат газ срещу протестиращите! А протестиращите откъде са въоръжени с огнестрелни оръжия; откъде са се снабдили с коктейл ***..... Има и убит журналист, който е застрелян от маскирани мъже в колата си! Кой кого убива тогава! Я си отворете очите и вижте за какво става въпрос изобщо там! Какви комунисти ви гонят! Даже и не сте си направили труда да видите президентът на Украйна от коя партия е!
15
8
 
10
 
! Отговори
:) преди 10 години
Щом итарТаСС казва,няма как да не е вярно!Верваме,разбира се!
14
6
 
6
 
! Отговори
CS преди 10 години
Komunetata sa navsqkude edni i su6ti .S kruv doidoha s kruv 6te si otidat .Vinagi sa bili prestupnici , kradci i ubici .Dali 6te e 44g ili 2014 razlika nqma .Kakvito sa v BG takiva sa i v Ukraina
13
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Давайте другари, заработете си рублите.Никой не е бил в Украина и не знае истината,затова поне спрете с комунистическите агитации.