От ЕС предложили на Янукович да се оттегли в края на годината

Евросъюзът планира санкции и оръжейно ембарго за Украйна
Обновена: 20 фев 2014 16:42 | 20 фев 2014 16:42, Елка Василева
106
От ЕС предложили на Янукович да се оттегли в края на годината
Виктор Янукович. Снимка: БТА

Министрите на външните работи на Франция, Германия и Полша са предложили на украинския президент Виктор Янукович да съкрати своя мандат до края на годината. Срещата в Киев бе прекратена, предаде полската държавна информационна агенция ПАП, цитирана от ИТАР-ТАСС.

По-късно днес министрите на външните работи от ЕС се събират на извънредна среща в Брюксел за ситуацията в Украйна. Външните министри на Франция, Германия и Полша ще докладват на своите колеги за резултатите от посещението си в Киев.

Още по темата
Проектоизявление на министрите на външните работи от Европейския съюз подкрепя налагането на санкции на отговорните за смъртоносното насилие в бившата съветска република, както и на оръжейно ембарго за страната. Представители на ЕС обаче предупредиха, че текстът подлежи на промени и окончателното решение ще бъде взето от външните министри по-късно през деня.

Европейски дипломати, пожелали да запазят анонимност, уточниха, че ако решат да наложат санкции, министрите на външните работи на 28-те няма да посочат конкретни хора, предаде ДПА.

Вместо това министрите ще определят критерии за включване на физически и юридически лица в "черния списък". Потенциалните обекти на санкции ще може да бъдат идентифицирани много лесно с помощта на персонала на представителството на ЕС в Украйна.

Източноевропейски дипломат обобщи пред ИТАР-ТАСС, че всички страни членки на Европейския съюз подкрепят приемането на решителни мерки, но не могат да се споразумеят какви точно.

Евентуалното решение за налагане на санкции трябва да бъде взето с единодушие, посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ето така се прави държавен преврат по европейски.
12
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво края на годината,вие не сте добре ми те дотогава щесе изпотрепят.Веднага бе простаци веднага.
11
3
 
20
 
! Отговори
ама че народ преди 10 години
До ФактиДемек от времето на Рузвелт до днешни дни САЩ се управлява от комунисти, така ли ? :)
10
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вторият Асад Янукович.
9
2
 
28
 
! Отговори
ама че народ преди 10 години
Цялата работа се прави за да има бежанци. По този начин се размиват расовите и националните приоритети и ценности. Идеята на ционистите е да попречат на хората да се обединят по какъвто и да е начин. Националността идва последна в списъка и затова тъкмо натам са провесили лиги. Цялото бъбрене за ресурси, режим на управление, тероризъм и т.н. са просто маска за това което е истинската цел. Славяните все още се чустват достатъчно близки и това мъти водата на талмудските ционисти. Надежда няма ...
8
23
 
20
 
! Отговори
Факти преди 10 години
Историята е доказала, че комунисти е равно на убийци. Повече от 160 милиона са жертвите на всички комунистически режими в света. Това е два пъти повече от Първата и Втората световна война взети заедно.
7
2
 
30
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
Ако Путин каже,Янукович е аут до дни. Видя ,че парите няма да помогнат и ще се деиства решително.Кримския полуостров и Севастопол са приоритет номер 1 .Така ще завърти нещата,че от ЕС ,ще се окажат с още един пръст в устата,а Украйна ще е минало. Ще се усетят украинците,ама ще е късно. Най-малкото ще пратят "благодарности " на тия на площада изразена в публични екзекуции или линчуване и . Като спат и се оставят на неонацисти да им командорят държавата,ще си сърбат попарата
6
3
 
32
 
! Отговори
Жоро преди 10 години
А къде са санкциите срещу бандитите и терористите който убиват милиционери ,грабят,палят сгради и коли,отново двоен стандарт........
5
1
 
30
 
! Отговори
Румен221 преди 10 години
Приятели,- МАСКИТЕ ПАДНАХА...- Откакто свят светува, в ПРЕГОВОРИ ЗА МИР участват водачите на противоборстващите страни... ВИНАГИ...!!!Цитирам:"...Министрите на външните работи на Франция, Германия и Полша и... украинския Президент Виктор Янукович..."Ха-ха-ха...- АКО ИНИЦИАТИВАТА БЕ НАИСТИНА международна, тя е работа на ООН... и ТРЯБВАШЕ ДА УЧАСТВА ШЕФА НО ООН - Бан Ки Мун...!!!.
4
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КАТО ДОИДЕ НА ВЛАСТ МАРИНЕ ЛИО ПЕН ВЪВ ФРАЦИЯ ЕВРОПА ЩЕ Е ДРУГА
3
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АМЕРИКАНОЦИОНИСТИТЕ ВЪН ОТ ЕВРОПА
2
2
 
35
 
! Отговори
Румен221 преди 10 години
Приятели,Не съм против Е.С., а против Европейски Шовенизъм!Наполеон бил пред банкрут (както Е.С. днес) и Генерал-интендант Шовен предложил решение:- Нападаме Ломбарците банкерите на Европа и им ОТКРАДВАМЕ ПАРИТЕ!- Така и става!ДНЕС Е.С. също е пред банкрут и прилага спрямо Украйна ШОВЕНИЗЪМ, бързат да я приемат, но само икономически, за да я ОГРАБЯТ и с ГОРЧИВИНА гледам как 2 000 МАЙКОПРОДАВЦИ им помагат- А и ние 24г. ГО духаме този Е.С. ШОВЕНИЗЪМ!!!.
1
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На ЕС ще кажа само ,,ха ха ха....''

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe