От ЕС предложили на Янукович да се оттегли в края на годината

Евросъюзът планира санкции и оръжейно ембарго за Украйна
Обновена: 20 фев 2014 16:42 | 20 фев 2014 16:42, Елка Василева
106
От ЕС предложили на Янукович да се оттегли в края на годината
Виктор Янукович. Снимка: БТА

Министрите на външните работи на Франция, Германия и Полша са предложили на украинския президент Виктор Янукович да съкрати своя мандат до края на годината. Срещата в Киев бе прекратена, предаде полската държавна информационна агенция ПАП, цитирана от ИТАР-ТАСС.

По-късно днес министрите на външните работи от ЕС се събират на извънредна среща в Брюксел за ситуацията в Украйна. Външните министри на Франция, Германия и Полша ще докладват на своите колеги за резултатите от посещението си в Киев.

Още по темата
Проектоизявление на министрите на външните работи от Европейския съюз подкрепя налагането на санкции на отговорните за смъртоносното насилие в бившата съветска република, както и на оръжейно ембарго за страната. Представители на ЕС обаче предупредиха, че текстът подлежи на промени и окончателното решение ще бъде взето от външните министри по-късно през деня.

Европейски дипломати, пожелали да запазят анонимност, уточниха, че ако решат да наложат санкции, министрите на външните работи на 28-те няма да посочат конкретни хора, предаде ДПА.

Вместо това министрите ще определят критерии за включване на физически и юридически лица в "черния списък". Потенциалните обекти на санкции ще може да бъдат идентифицирани много лесно с помощта на персонала на представителството на ЕС в Украйна.

Източноевропейски дипломат обобщи пред ИТАР-ТАСС, че всички страни членки на Европейския съюз подкрепят приемането на решителни мерки, но не могат да се споразумеят какви точно.

Евентуалното решение за налагане на санкции трябва да бъде взето с единодушие, посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
10
 
18
 
! Отговори
Срам и позор преди 10 години
Този комунистически *** на снимката е за затвора и бесилото не е просто за оставка! Избива собственият си народ по заповед на Путин!
32
8
 
15
 
! Отговори
Студентка в НБУ преди 10 години
Долу комунизма!! Комунизмът е смъртният враг на социалното неравенствои паразитизма в човешкото общество, с което комунизмъте и смъртният враг на проституцията.
31
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хахаха Наивници!И той др.Янукович кво вика?да,ей сега се оттеглямДокато няма единен отпор срещу тия *** ще има кръв и кланета в Киев!
30
2
 
23
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
ЗАСТАНА НА КОЛЕНЕ ПРЕД ФАШИСТИТЕ ОТ ГАЛИЧИНА КОИТО СЕ ОПИТВАХА ДА ГО ЛИНЧУВАТ И ДАЖЕ ЦЕЛИЯТ ОКЪРВАВЕН КАЗА ЧЕ НЕ СЕ ОТКАЗВА ОТ НИЩО И ПОДКРЕПЯ ВЛАСТТА. ТА ТОЙ ЩЕ РАЗМАЖЕ СЪС СЪЩИЯТ ОГРОМЕН ПРОЦЕНТ КОЙТО ВИЖДАТЕ ВЪВ ,,НЕЗАВИСИМОЕ БЮРО НОВОСТЕЙ'' КЪДЕТО ОТ 2755 ГЛАСУВАЛИ ДО ТОЗИ МОМЕНТ, ТОЧНО 60% СА ОТГОВОРИЛИ ,,СЧИТАМ МАЙДАНОВЦИТЕ ЗА ЕКСТРЕМИСТИ И ПОДДЪРЖАМ ДА БЪДАТ РАЗПРЪСНАТИ СЪС СИЛА'' А ДРУГИ 11% СЪЩО СА ПРОТИВ ПРОТЕСТИТЕ МАКАР ЧЕ НЕ ПОДДЪРЖАТ СИЛОВИЯТ ВАРИАНТ.ТОВА Е ГОЛАТА ИСТИНА!
29
4
 
34
 
! Отговори
681 преди 10 години
И да попитаме кои са тия ЕС-никакви и нямат право да се месят във вътрешните работи на една суверенна държава .
28
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ВНИМАНИЕ! СРОЧНАЯ НОВОСТЬ! Из надежных источников поступила информация из банка ABC Privatkunden-Bank GmbH" Германия. Фридрихштрассе 194-199 1011 7 Берлин Зафиксированный транш валюты с США из двух переводов 12 млн. долларов и второй 6 млн. на счета гражданина КЛИЧКО! Пожалуйста распространите эту информацию. Пускай каждый знает.
27
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вместо ЕС да им даде нужните 15 милиарда евро помощ, те ги заплашват :)а за гърците имаше 120 млрд подарък, за тия - няма...ми тогава ще ходят дет си решат
26
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това са терористи а не мирни протестиращи, подконтролни на ЦРУ-САЩ тези *** искат да съсипят и нашата държава.
25
2
 
17
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
ОГРОМЕН ШАНС ДА СПЕЧЕЛИ ЗАЩОТО Е РЕШИТЕЛЕН,ТОЧЕН,МЛАД И ХАРЕСВАН МНОГО ОТ ЖЕНИТЕ КОЕТО НЕ Е БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ЗА НЕУТРАЛНИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ КОИТО ЕВЕНТУАЛНО ЩЕ РЕШАТ ИЗБОРИТЕ. ТОВА ГО ЗНАМ ЗАЩОТО ГО ЧЕТА ВСЕКИ ДЕН ПО ТЕХНИТЕ ФОРУМИ ОТ ТРИ МЕСЕЦА НАСАМ И МНОГО ЖЕНИ СИ ПРИЗНАВАТ ЧЕ БИХА ГЛАСУВАЛИ ЗА НЕГО ОТТАМ. ДРУГ КАНДИДАТ КОЙТО ЩЕ ПОМЕТЕ ВСЕКИ СЪПЕРНИК Е ГУБЕРНАТОРА НА ВОЛИНСКА ОБЛАСТ- АЛЕКСАНДЪР БАЛАШЕНКО КОЙТО Е НАЦИОНАЛЕН ГЕРОЙ СЛЕД ОТКАЗА СИ ДА СЕ ОТКАЖЕ НА МЕСТНИЯТ МАЙДАН ОТ ПР И ЯНУКОВИЧ И НЕ
24
14
 
19
 
! Отговори
! преди 10 години
УКРАЙНА, ОБЕСЕТЕ ГО ТОЯ, БЪЛГАРИЯ Е С ВАС!
23
1
 
33
 
! Отговори
аз съм българче преди 10 години
С извиване на ръце, политически шантаж, икономически санкции, оръжейно ембарго, ултиматум за мандата на президента и с подкрепа за протестиращите, ЕС иска да покаже, че Украйна е свободна да направи своя избор...Да не си помислите, че е намеса в държавната дейност и опит за преврат.
22
1
 
30
 
! Отговори
до 20 преди 10 години
наистина в независимое бюро новостеи при потребителското гласуване в този саит 60% смятат маидана за дережиран и екстремистки и са за разгонването му а 23% го подържат няма *** вече да вярват на диктаторите от ЗАПАДА еи навремето как подкрепехме Костов ,Желев как защитавахме американската политика кви *** сме били
21
1
 
21
 
! Отговори
Влади-Мир преди 10 години
Не само вратовръзки ще ядат, а и патерици също.
20
2
 
30
 
! Отговори
до 10-ти преди 10 години
,,Украинците не са руснаци'' колкото македонците не са Българи. В Украйна 2/3 са руснаци 1/3 поляци.Даже и езика им е диалект на руския
19
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
от къде на къде разни европейски тарикатчета ще се месят във вътрешните работи на суверенна държава?! нали все пак е имало избори там и след кражбите на кравата, протеже на ес, дойде на власт янукович. значи ес не може да краде от украйна и дай да сваляме президента... по същия начин, за да си вземат авиобазата в киргизстан, америка спретна революцийка в малката държава за да президента и сега на летището им е претъпкано с разни военни американски самолети, а киргизите са чудовищно бедни роби
18
3
 
14
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
До neni4a МОЙ ЧОВЕК, ЯНУКОВИЧ ВЕЧЕ Е НЕУДОБЕН НЕ САМО ЗА ПУТИН НО И ЗА ПАРТИЯТА НА РЕГИОНИТЕ КОЯТО ДНЕС СЕ РАЗПАДА ПОСТЕПЕННО ОКОЛО 10 ПЛЪХА НАПУСНАХА ПОТЪВАЩИЯТ КОРАБ КОЕТО НЕ Е ГОЛЯМА БЕДА ЗАЩОТО ЧАСТ ОТ ТЯХ И БЕЗ ТОВА СА ,,МАЖОРИТАРНИ'' ТОЕСТ ПОДДЪРЖАЩИ ОЛИГАРСИТЕ ФИРТАШ И АХМЕТОВ 25+40 СЪОТВЕТНО. НОВИЯТ КАНДИДАТ КОЙТО БИ ИМАЛ ШАНС ДА СТАНЕ ПРЕЗИДЕНТ ДНЕС Е НА СМОТРИНИ ПРИ ПУТИН ЕСТЕСТВЕНО И НА ИНСТРУКТАЖ. ТОВА Е ЗАМЕСТНИКЪТ НА ЯНУКОВИЧ В ,,ПАРТИЯТА НА РЕГИОНИТЕ''- ОЛЕГ ЦАРЬОВ КОЙТО Е СЪС
17
4
 
41
 
! Отговори
ми преди 10 години
Янукович ми е неприятен, но ЕС е нагъл и безочлив. Що не съветват китайските лидери?
16
20
 
22
 
! Отговори
ЕТО ТОЯ .... преди 10 години
....ЩЕ УМРЕ , КАТО КУЧЕТО САДАМ И КАДАФИ!!!УКРАИНСКИТЕ КАЗАЦИ ...РАНО ИЛИ КЪСНО ЩЕ МУ ВЗЕМАТ ГЛАВАТА!!УКРАИНЦИТЕ НЕ СА РУСНАЦИ -ТЪПИТЕ ПИЯНИЦИ!!ОЩЕ ОТ ВРЕМЕТО НА ТАТАРИТЕ ---ВИНАГИ СА БИЛИ СВОБОДНИ И ВОЛНИ ПТИЦИ!!!СПОМНЕТЕ СИ КАРТИНАТА---"КАЗАЦИТЕ ПИШАТ ПИСМО НО ТАТАРСКИЯ ХАН"КОМУНИСТИТЕ --НЯМА ДА ГИ СЛОМЯТ!!!СМЪРТ ЗА РУСКАТА БОЛШЕВИШКА ***!!!!СВОБОДА ЗА УКРАЙНА!!!
15
2
 
22
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
До Факти ВМЕСТО ДА ПИШЕШ ГЛУПОСТИ СИ ДАЙ МАЛКО ЗОР И ВЛЕЗ ВЪВ ,,НЕЗАВИСИМОЕ БЮРО НОВОСТЕЙ'' ПРИМЕРНО И ВИЖ СЛЕД КАТО ГЛАСУВАШ И ТИ ОТГОВОРА НА ВЪПРОСА ЗА ДНЕС ,,ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ПРОТЕСТИТЕ''? СЪЩО ТАМ СА МОЖЕ БИ И КАКТО ТУКА ЧЕРВЕНИ *** И КОМУНИСТИ А? ТОВА Е НЕ САМО НА ТОЗИ САЙТ КОЙТО МЕЖДУ ДРУГОТО СЪЩО Е НА ЗАПАДНАТА ХРАНИЛКА И ПО НАЧИНА СИ НА ПОДНАСЯНЕ НА НОВИНИТЕ ПРЕДИЗВИКВА НЕДОВОЛСТВО ПОНЯКОГА В ПИШЕЩИТЕ ТАМ НО И ВЪВ ПОВЕЧЕТО НЕУТРАЛНИ САЙТОВЕ.
14
1
 
17
 
! Отговори
Румен221 преди 10 години
До Роки- НЕ ГРЕША ПРИЯТЕЛЮ, НЕ ГРЕША...ГЕНЕРАЛ-АДЮТАНТА СЕ КАЗВА ШОВЕН...ПРОЧЕТИ И НЯКОЯ СЕРИОЗНА КНИГА ПО ТЕМАТА....