Русия да уважи европейския избор на Украйна, зове Турчинов

"Евроинтеграцията е приоритет за Украйна"
Обновена: 24 фев 2014 11:22 | 23 фев 2014 22:46,
211
Русия да уважи европейския избор на Украйна, зове Турчинов
Снимка: Reuters

Изпълняващ длъжността президент Олександър Турчинов призова днес Русия да уважи "европейския избор" на Украйна в обръщение към нацията, излъчено по телевизията, предаде Франс прес.

"Ние сме готови за диалог с Русия, развивайки отношенията си на равнопоставена основа, при които ще бъде уважен европейският избор на Украйна. Надявам се, че тази ориентация ще бъде потвърдена на президентските избори", насрочени за 25 май, заяви Турчинов, подчертавайки, че европейската интеграция е приоритет за Украйна.

Страната ни е на ръба на неплатежоспособността, допълни Турчинов, критикувайки остро управлението на сваления президент Виктор Янукович и неговия премиер Микола Азаров, които според него, са "разорили страната", предаде БТА.

Утре върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Катрин Ащън утре ще посети Киев, предадоха Ройтерс и ИТАР-ТАСС.

Още по темата
 Ащън ще разговаря с всички ключови фигури и представители на гражданското общество, се посочва в съобщението на службата на еврокомисаря.

Ащън планира да се срещне с Юлия Тимошенко и да я поздрави с освобождаването й.

"Надявам се всички страни да се държат отговорно в името на единството, суверенитета, независимостта и териториалната цялост на страната", посочва Ащън на сайта на службата за външна политика и сигурност на ЕС.

Според Ащън Европа внимателно следи бързо променящата се ситуация в Украйна и напълно подкрепя всестранния политически процес. Ръководителката на европейската дипломация допълва, че  ЕС е готов да окаже помощ за намаляване на напрежението и призовава страните в конфликта да започнат конструктивен диалог.

Руският външен министър Сергей Лавров е разговарял днес по телефона с американския си колега Джон Кери. Най-важното сега е да се гарантира пълното изпълнение на споразумението за политическо урегулиране от 21 февруари в Украйна, е казал Лавров, според цитираното съобщение на руското външно министерство.

"От наша страна бе подчертано, че най-важното сега е да се гарантира пълното изпълнение на споразумението за политическо урегулиране от 21 февруари, което украинската опозиция не спазва и на практика завзе властта в Киев, отказвайки се да предаде оръжията и продължавайки да залага на насилието", се допълва в съобщението.

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
8
 
2
 
! Отговори
Ще ви сменят чипа преди 10 години
фашистки Путин и приятели
20
7
 
1
 
! Отговори
st преди 10 години
До Анонимен ЕС дава на БГ последните 5 години на 2 милиарда по програми евро бг управници заедно със фирмите по градове който са стотици освояват 300 милиона правете си сметката кой краде със 2 милиарда ако се усвоят напълно или поне на 90% бг поне ще има пътища за образец.
19
9
 
0
 
! Отговори
st преди 10 години
До Анонимен Не напротив русията с путин ще си сложи неговите тукашни *** и ще ви цооцат цоцат, таксички,20 фирми за пренос на газа 1 милион посредници и тн всичко велики сили цоцат от *** си било то на изток и запад.
18
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хаха европейският избор. Какъв избор, платени превратаджии? Да замразят доходите на хората,да повишат цените на ток, вода, данъци, да си оптимизират икономиката, т.е. да закрият предприятия по усмотрение на ЕС, повишаване на цените на газ, а не преференциални от Русия. Това иска ЕС и насреща дава 1 мрд, а вие ще загубите десетки милиарди. Но вас, платените превратаджии, не ви интересува,защото ще си харчите парите навън, да му мислят обикновените хора. Този ЕС- филм сме го гледали, за съжаление
17
2
 
12
 
! Отговори
Дон Кольо преди 10 години
Ако наистина искат демокрация, ся от ЕС ще препоръчат на Украйна да се проведат редица референдуми, с които да се тръгне по пътя, по който украинците искат! Ако се опитат да влияят в Украйна, ЕС са едни диктатори, по-лоши дори и от Адолф Хитлер, който поне открито си е нападал, а не е действал подмолно!
16
12
 
1
 
! Отговори
st преди 10 години
Само да попитам русофилите какво си мислите че русия ще ви даде ЕС нищо ама русия какво ще ви даде- ще ви даде пари ей така ли газ ли ще ви даде ей така какво ако някой ми отговори евала,свобода ли ще ви даде то и сега сте свободни да си ходите където искате.По малко корупция ли пак ще има братко,шуробадженащина и тн,какво очаквате от русията.
15
5
 
3
 
! Отговори
Бати преди 10 години
Ко ми слагате минуси бе ***,вие и бг лъскате обувките на мазните евреи
14
4
 
3
 
! Отговори
Турчинов-пра-дядо преди 10 години
Султан Мехмед IV към Запорожките казаци:Като султан, син на Мохамед; брат на Слънцето и Луната; внук на Бог; владетел на Македония, Вавилон, Йерусалим, Горен и Долен Египет; император на императорите; върховен над върховните; изключителен рицар; непобеден; непоколебим пазител на гробницата на Исус Христос; избран от самия Бог; надеждата и удобството на мюсюлмани; велик пазител на християни -- Командвам Ви, Запоржките казаци, да се предадете без съпротива, и да спрете да ми създавате беди.
13
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Предишната оранжева революция на Тимошенко завърши със затвор.
12
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
умират си за идеята/да противопоставят колкото се може повече/ Украйна на Русия.а хамараканците сигурно вече набелязват възможните площадки за Пейтриът.навремето светът е бил на ръба на войната,заради Кубинската криза!сега толкова години по-късно, съвсем нагло, еврокретени и хамерикански сенатори се врът там,където нямат никаква работа.но да не ги полази бяла мечка,щото дълго ще вият на умряло!
11
3
 
23
 
! Отговори
Богдан Хмелницки преди 10 години
В момента се свикват три казашки дивизии, които смятат да "уважат" европейския избор на Турчина и майданистите. Те, казаците са го правили няколко пъти, сега ще го направят пак.
10
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Украйна е независима държава след 1991 г. Те самите не се уважават.
9
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Турчинов, дупи да тий яко ! *** вече е свободен след олимпиадата да ви нарита юдейско масонските *** *** !
8
5
 
12
 
! Отговори
Бати преди 10 години
Тоя Турчинов колко обувки има да лъска на мазните евреи,бедна му е фантазията
7
25
 
5
 
! Отговори
Мудрий преди 10 години
Казвах ли ви аз, че Грузия ще им излезе солена на ***?...Казвах ви. А тролчетата - неееее. На ви сега Олимпиада Владимировична Путемкина.Казвах ли ви аз, че Украйна е голям залък за Путин?..Казвах ви. А тролчетата - нееееее. Ето че Путья се задави...Казвах ли ви че след Украйна, руската пета колона ще бъде изметена от България, Сърбия и Македония до една година?..А до 2 години и от Сирия. Тролчетата - Неееее. - Не съм ли ви го казвал?- Е... Сега ви го казвам.
6
18
 
4
 
! Отговори
до 16 преди 10 години
Газовата принцеса не е била президент за да живее в тази резиденция! Тя е приватизирана от Янукович за жълти стотинки, но днес Радата я върна на държавата.И да пускаш лъжи все тая! Тимошенко е бита карта. Украинците не щат вече да чуват за Русия и Путин, който до последно поддържаше тоя престъпник, който сега не го пускат и в Русия. Защо му е на кремълския диктатор някакъв лузър изгонен с бунт от народа. Руснаците в Украйна се тресат от страх, защото знаят, че гневът ще се излее върху тях!
5
3
 
14
 
! Отговори
Спас Турчев-туркофил преди 10 години
Турчинов, ти да видиш, Тучнинов бе, Турчинов му е фамилията.След Освобождението Стефан Стамболов назначава за началник на Варна Спас Турчев(какво съвпадение на имената), който Турчев е бил чистокръвен бандит преди Освобождението. Дори имат засечка а Капитан Петко Войвода, и само снизхождението на Капитана го спасява от възмездие.Същият Турчев, виден Стамболовист, буквално репресира Капитан Пето Войвовода, заради неговите русофилски убеждения.Гнусните бандити и тогава са тормозели русофилит
4
3
 
9
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
Тоя Турчинов да не се обажда. Просто такива думи от уста на Тимошенков пудел и продажник звучат доста тъпо. Той така или иначе е поставен там,евентуално да топли креслото за господарката си. Ама нещо няма да им се получи номера. Ейй тия като тимошенко,мязат на пчелен кошер.Имат една пчела майка и другите търтеи. А тъпите майдани са пчелите-работнички. Ся и да протестират е късно.доскорошните им господари не ги щат,останалия народ не ги щат. Останаха с пръст в устата
3
5
 
11
 
! Отговори
лудия преди 10 години
НА ЯНУКОВИЧ МУ ПИСНА ДА СЕ ГАБАРКАТ С УКРАЙНА. 3 МЕЖДУКОНТИНТАЛНИ ЯДРЕНИ РАКЕТИ СА БИЛИ ПРИВЕДЕНИ В ПОСЛЕДНА СТЕПЕН НА БОЙНА ГОТОВНОСТ.ЦЕЛИТЕ НАЙ-ВЕРОЯТНО СА ВАШИНГОН И БРЮКСЕЛ. ХА ДА ВИДИМ ДАЛИ ДЕЙСТВА ПРОГРАМАТА ЗВЕЗНИ ВОЙНИ И ДАЛИ МЕТЕЖНИЦИТЕ ЩЕ БЪДАТ ОТЗОВАНИ ИЛИ НАПРАВО ЩЕ ГИ УДАРИ.
2
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
10000 в ОДЕСА СЕ Е ПРОВЕЛ МИТИНГА ИМА ГО В САИТА o1.ua против маидана