Партията на регионите: Отговорен за жертвите е Янукович

Турчинов прекъсна работата на парламента, хазната на Украйна била празна
Обновена: 23 фев 2014 15:15 | 23 фев 2014 15:15,
221
Партията на регионите: Отговорен за жертвите е Янукович
Снимка: БТА

Отговорността за събитията в Украйна и за човешките жертви при уличните стълкновения се носи от Виктор Янукович и близкото му обкръжение. Това се казва изявление на парламентарната група на Партията на регионите, направено днес на пленарно заседание във Върховната рада, предаде ИТАР-ТАСС.

"Сега Украйна преживява един от най-сложните и трагични периоди от своята история. Страната се оказа измамена и ограбена, но това е нищо в сравнение с мъката, с която се сблъскаха десетки украински семейства, загубили свои близки. Украйна бе предадена. Цялата отговорност за това пада върху Виктор Янукович и неговото най-близко обкръжение", се казва в декларацията.

По-рано днес бе съобщено, че във Върховната рада е регистрирано проекторешение за забрана на Партията на регионите, от която произхожда Янукович, и на Комунистическата партия на  Украйна. Предложението е внесено от независимия депутат Олег Ляшко.

По-късно председателят на Върховната рада на Украйна Олександър Турчинов прекъсна работата на парламента за днес и обяви, че тя ще се поднови утре.

Още по темата
 Турчинов обясни прекъсването с необходимост "да се проведат консултации за съставяне на коалиция, както и да се изработят законопроекти". На днешното заседание на радата Турчинов засегна и темата за икономическото състояние на страната. Той заяви, че ситуацията в икономиката на Украйна е катастрофална и посочи, че в хазната няма "никакви средства".

По-рано днес украинският парламент възложи на новия си председател  Олександър Турчинов временно да поеме президентските пълномощия, предаде ИТАР-ТАСС.

Турчинов, който е от партия "Баткившчина" на Юлия Тимошенко, каза, че основната задача на депутатите сега е да бъде създадено ново парламентарно мнозинство и правителство на народното доверие.

Той възложи на парламентарно представените партии незабавно да започнат консултации за създаването на ново парламентарно мнозинство и правителство, като разпореди това да стане в срок до 25 февруари.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
0
 
1
 
! Отговори
Аз преди 10 години
До do 195Е, не знам какво имаш в предвид под това, че не са точно 80?! Спрягат се числа между 77 и 82 - затова казак - близо 80! Колкото до Турция - наистина не знам колко точно са - може и седем да са били! Не, че пет е малко, де! Не точната бройка е определяща! Противопоставям се на опита да се омаловажи вината на Янукович за БЛИЗО 80 загинали (протестиращи и беркутовци общо) и СЪС сигурност направо колосално количество ранени! Примера с Турция е за да напомня, че ЕС критикува и за по-малко!
182
2
 
1
 
! Отговори
АЗАР преди 10 години
Не зная да се смея ли или да плача..."...масово убийство на мирни граждани" ! Откога терористите се наричат мирни граждани?!? Много ми е интересно колко от тях ще бъдат съдени по същото обвинение?!
181
2
 
1
 
! Отговори
ДИДИ преди 10 години
Убиецът крещи: "Дръжте убиеца!"
180
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
След Сноудън и Сирия,империята отвърна на удара с Украйна.Очаква се завръщането на джедаите
179
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До do 195Искрено ме забавляваш.Изключи си за малко плейстейшъна слез на земята.Това Star wars е само филм и то стар.Това не са евтините циркове на червения площад наречени паради.Малко трудно ще му е на Лилипутко срещу 50 милиона народ.които познават и кътните зъби на ***
178
5
 
2
 
! Отговори
do 195 преди 10 години
Kолко си ***, наистина ли вярваш на тва което си написал ??! Или много ти плащат или си много полиран! Нито в Украйна жертвите са 80, нито са от "протестиращите" (от милицията може и да има 20-30), нито в Турция са само 4-5! В Украйна видяхме един образцов преврат в стил ВОСР-1917, изпипан като по часовник от западните служби..но Путин също не е от вчера, скоро очаквайте "епизод V - Empire strikes back " !
177
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До васкоТи още ли бълбукаш позитанска тиньо.Я да ги видим тези жертви от "Беркут"Ти надмина и съветската пропаганда по простотия.А когато стреляш срещу хора,може и ти да пострадаш.Но ти *** едва ли си помирисвал барут.Там в отходния канал на Позитано е лесно да философстваш.Какво стана нали щяхме да се срещаме?
176
2
 
1
 
! Отговори
васко преди 10 години
Вижте как възприемат ситуацията в Одеса например :karp.planeta2.org/news/odessa_ne_sdast_svoj_gorod/2014-02-23-625
175
3
 
4
 
! Отговори
васко преди 10 години
До Аз80 убити, повечето от които момчета на Беркут, един от тях с извадено око и отрязана ръка в мазето - измъчван. Да ви имам ценностите, става дума за обикновени фашисти, даже препогребаха войници на СС с чуастието на един техен депутат, с униформите на СС и прочее глупости. Абе нямате си понятие за какво пишете, това е проблема.
174
2
 
1
 
! Отговори
васко преди 10 години
До нямамМислиш ли ? :) Едва ли можеш :)
173
2
 
3
 
! Отговори
нямам преди 10 години
Не му обръщайте внимание на Васко. Плащат му на момчето, пише. И той хляб яде!
172
2
 
4
 
! Отговори
Аз преди 10 години
До васкоНещастник! След изключителни протести в Турция и насилие, за което Турция получи упреци от почти всички страни от ЕС (май само от Станишев нямаше упреци) имаше (ако добре си спомням) няколко десетки пострадали и четирима или петима загинали?! Как въобще може да говориш такива глупости - при близо 80 убити и хиляди ранени само за три (ТРИ) дни в Киев?!
171
0
 
2
 
! Отговори
винаги е така преди 10 години
Замисля се от умни хора,провежда се от смели/барабар с наивници и лентяи,***/,и най накрая кярят хитреците.Гледайте как ще хсе изпоядат децата на майдана.
170
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До васкоКъде заминаваш Васко.в Северна Корея ли?Или за опресняване на опорните точки до *** 20?Да не ви издирват другарите от БСП,да им връщате парите за тролене.Но никой не им е виновен че набират най-некадърните и неграмотни *** като теб ,да им вършат работа.А че ще се видим пак,не се съмнявай.Но по-добре да не си го пожелаваш
169
5
 
2
 
! Отговори
васко преди 10 години
От *** и *** не се обиждам ;)А истината, мили мои тиквеничета, ще се види скоро.
168
2
 
3
 
! Отговори
нямам преди 10 години
Васко, ти си пияна руска ***!
167
5
 
3
 
! Отговори
васко преди 10 години
Отговорен бил ? Да, че не разреши на Беркут да разстрелят тези фашистки *** на Майдана, както правят в Турция, Лондон, Париж, Америка в такива случаи. За това е виновен. А сега някакви фашисти си мислят че ще управляват Украйна, ама много са се объркали. Точно на руснаците фашизъм ще налагат.
166
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Побеснели са путиноидните *** тук.Беснеят в безсилната си злоба.Свършени сте жалки ***.За пореден път историята доказва че не търпи тези тумори и се очиства от тях Това е истината Неизбежно е и нищо не може да попречи на този процес.Винаги рано или късно заразата бива унищожена а приносителите й прочистени
165
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 180 Не са 30%, а 17%и какви права са им нарушени? Ти смяташ, че всички тия 17% си умират от желание да живеят под Путин? Смяташ, че не разбират, че могат да си имат самостоятелна и силна държава? Тогава защо половината от Партия на регионите се отцепи и гласува проевропейски? Абе само във вашите кухи русофилски кратуни раят и нирваната е да станеш руска губерния...
164
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 170Украйна не е Полша и има 30 % руско население като 60 % говорят и руски. Не може да не зачитат правата на толкова население. Полша е с 95 % поляци. Руските области произвеждат 70 % от БВП.