Русия ще увеличи митата за Украйна, ако Киев се сближи с ЕС

Предупреждението дойде от руския министър на икономиката
Обновена: 24 фев 2014 17:46 | 24 фев 2014 15:07, Елка Василева
238
Русия ще увеличи митата за Украйна, ако Киев се сближи с ЕС
Снимка: Reuters

Русия ще увеличи митата за вноса от Украйна, ако Киев се сближи с Европейския съюз, предупреди руският министър на икономиката Алексей Улюкаев в интервю за германския в. "Ханделсблат", цитирано от Франс прес.

"Ние казваме на Украйна: разбира се, че имате право да избирате своя път. Но в такъв случай ще бъдем принудени да увеличим нашите мита за вноса", посочва икономическият министър.

Той оправдава такава мярка с опасенията, че Украйна може да стане входна врата към Русия за европейски продукти, които да превземат пазара.

Още по темата

Москва гледа с много лошо око на възможно сближаване между Украйна и ЕС - към каквото се стремят част от украинското население и сегашните управляващи след свалянето на президента Виктор Янукович.

Киев не може да остане силен партньор на Москва и едновременно с това да подпише споразумение за асоцииране с ЕС, посочва Улюкаев - според него "едното не е съвместимо с другото".

Освен това руският министър изтъква отрицателния ефект за икономиката на неговата страна от политическите сътресения в Украйна. "Много инвестиционни фондове изтеглят парите си от Украйна, като повечето веднага след това ги изтеглят и от Русия", отбелязва той. Според него "е ясно, че Украйна ще бъде изправена пред рецесия".

Говорителят на германския канцлер Ангела Меркел обяви днес пред журналисти, че ЕС все още е готова да подпише споразумение за асоцииране с Украйна.

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
8
 
4
 
! Отговори
HFT преди 10 години
Русия е плашила с повишаване на митата и Латвия, Естония, Литва, Полша, ама те са има се вързали на *** номера. Ние нека реципрочно да им (на рашите) увеличим визите, да им забраним да купуват имоти тук. И никакво Белене! А като напреднем с фотоволтаиците- Какво ще правим, а!? Огромна бананова република, управлявана от джудже. Което успя да нареди в една ложа да седят Янулкович и Орешарски в Сочи.
78
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До СОЦИАЛИСТEй,тъпънар продънен,позитански *** неграмотен,цяла Украина е 5о милиона.Къде видя 30 милиона проруски настроени.Само в мокрите сънища на вашето позитанско нищожество Съсела.Простотиите които ръсиш се опитай да ги кажеш в Украина и виж какво ще ти се случи.Ако оцелееш разбира се
77
1
 
1
 
! Отговори
Незнанието преди 10 години
Чрез незнанието и пропагандата се управляват "тълпите хора" :Countries With The Most Immigrants:1. United States of America> Immigrants: 45.8 million> Pct of population: 14.3%> GDP (PPP) per capita 2012: $49,922> Govt immigration goals: Maintain2. Russian Federation> Immigrants: 11.0 million> Pct of population: 7.7%> GDP (PPP) per capita 2012: $17,709> Govt immigration goals: IncreaseБългарина е типичен пример за това, че от робски народ няма как да стане Велика държава!!!
76
1
 
5
 
! Отговори
До 98 преди 10 години
Така е защото сме роби. Ако ги бяхме подхванали с тоягите още отначало, и нас нямаша да ни бавят. А ние си ги отглеждаме вече24г.
75
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На такъв скоростен прием и асоцииране в ЕС доста страни биха завидели!!18 години мониторен период и 7 непълно членство само за вноската струва ТОВА на България!!А в този случай-договорът ви е готов,парите от фондовете-готови,ЗАПОВЯДАЙТЕ ние сме насреща!!
74
0
 
13
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До работещ Ади да видим. Чакам да видим. Ти си мислиш че Путин трева пасе. Те Украйна са буквално разорени и щат не щат ще я продават на безценница тая пшеница.Стига да могат да я приберат де,че и това лееко поставям под съмнение. Но това,че газпром ще тарира Украйна по европеиски е ясно,че и ще си искат парите на момента.А Украйна пари няма. Досега минаваше лееко бартер пшеница за газ,ама умря Марко.
73
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 81Я провери за 2010 г дали Русия не е произвела 61 милиона и 700 хиляди тона пшеница срещу 60 милиона и 300 хиляди на САЩ, ***!И като сравниш 140 милионна Русия с 45 милионна Украйна дали не са на кантар по въпроса с производството на пшеница- 61 на 21 милиона??? Нещо повече Русия изнася годишно около 400 000 тона пшеница, *** ***! Нека да зависи от Украйна заради пшеницата.
72
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До СОЦИАЛИСТ:Ти нормален ли си, бе? Или си от Позитано?
71
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Az predlagam da vurnem 2 000 000 bulgari koito napusnaha stranata v posoka Russia.
70
1
 
1
 
! Отговори
Никос Пантелис преди 10 години
ZITO ELLADA=GREECE..UKRAINA IS RUSSIAN LAND !ANATOLIA IS GREKO-BYZANTINE LAND !!AMEN !VOULGARIA IS GYPSY LAND !
69
3
 
6
 
! Отговори
Румен221 преди 10 години
Бързат, бързат...Докато народа им не е разбрал какво става, бързат да поробят финансово Украйна и да превърнат украинците (каквито сме българите) във вечни роби на МВФ...!!!- Такава финансова катастрофа Украйна не е виждала, каза дясната ръка на Ю.Тимошенко, Яценюк, който добави, че трябва незабавно да се отправи молба за финансова помощ от... Банката на ЦРУ - МВФ...!.
68
7
 
3
 
! Отговори
работещ преди 10 години
До neni4a:Дрънкаш глупости. Русия внася от Украйна, защото тове е най-близкият и най-удобен доставчик. Споразуменията за цена на газа и зърното между тях са въпрос на ПРЕГОВОРИ. Точно от това се страхува Русия - че ще трябва да ПРЕГОВАРЯ с независича Украйна, а не да и налага цени като на нас, например. А това, че шепа тунеядци като баша ти (а може би и ти, самият, плюскате заедно с путинци), то си е за вас, но сега - в Украйна, ЩЕ СЕКНЕ. Ще плюскат други.
67
21
 
4
 
! Отговори
B-52 преди 10 години
Украйна незабавно да изгони руският черноморски флот, тогава да видим как ще вдигнат митата!Яб.м тия червени ***. НАТО да опъне веднага щит над Украйна, а САЩ да прати 6-ти американски флот в Черно море, да видим тогава Путюф как ще реве като вулва. Комунист разбира само от 7,62 и от Томахоук. Янукович да ходи на гости при Саддам и Кадафи, след него и Мъдурото от Венецуела, путюф и Кастро. Пиночет ще им подава огънче с газова горелка. Смърт за най-големият враг на човечеството - "комунизма"!
66
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До до 50:Репликата ми отразява ИСТИНАТА. Квалифицирай я, както искаш, комунистче.
65
6
 
2
 
! Отговори
работещ преди 10 години
До Анонимен 60 и 63:Ти си просто болен ***. Но, даже и от твоите цифри (60 млн. т - Русия, 21 млн. тона - Украйна) се вижда, че Русия е зависима от украинската пшеница. А това, че Русия изнасяла пшеница и произвеждала повече от САЩ, Е ЦВЕТЕН КОМУНИСТИЧЕСКИ СЪН. Цените на Казахстан за Русия няма да коментирам. Последен: Русия задоволява ли МИНИМАЛННОТО СИ ПОТРЕБЛЕНИЕ НА ХРАНИ (вкл. дърнени) САМА? ВНАСЯ ЛИ ОТ УКРАЙНА?
64
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
сложетеси кухата глава кличко и крадлата тимошенко и ще цъфните и вържите ,
63
1
 
10
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До работещ хахахахахахахахахахаххах. Ти вицове ли разправяш. Причина да внасят пшеница от Украйна е заради това,да не ги карат да плащат цените на газта по ЕС тарифи. А това с митата беше първата крачка. Те ще го приложат ,още докато тия *** подпишат да се интегрират в ЕС. Та ще им взимат големи мита отвсякъде . И от газпром като 'решат' да вдигнат цената на газта за Украйна и т.н. . Да им е честита следващата студена зима,която ще се топлят с дърва само
62
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
УКРАЙНА СЕ ПРОДАВА ЗА 35млрд. А ЕВРЕЙСКИЯ СЪЮЗ ДАВА 20! АМА ПОСЛЕ ТЪПИТЕ ХОХОЛИ ЩЕ ВРЪЩАТ 120 - КАТО ГЪРЦИЯ!
61
0
 
2
 
! Отговори
Мимолета преди 10 години
до 39 Една трета от всички имигранти в Русия, най-голям дял измежду всички страни в света, изкарват по повече от 250 000 долара на година, като почти половината обявяват годишен доход от 200 000 долара или повече, показва проучване поръчано от HSBC Bank In
60
3
 
20
 
! Отговори
Мартин преди 10 години
Не зная дали Русия е смърт, ам ако не бяха руснаците, сега щеше да пишеш тези коментари с фес на кратуната, или задължително в началото Хейл Меркел..