Три деца загинаха през уикенда от насилието в Тайланд

Общо жертвите са 20, ранените - стотици
Обновена: 24 фев 2014 07:50 | 24 фев 2014 07:48, Петя Славова
3
Три деца загинаха през уикенда от насилието в Тайланд
Снимка: БТА

Общо три деца станаха жертва на свързаното с политическата криза насилие в Тайланд през уикенда, предаде Франс прес.

Момиченце на 6 години издъхна тази сутрин от раните си в болница в Банкок, където беше оперирана, пише БТА. 4-годишният й брат почина предишната вечер след нападение с граната, извършено близо до протест на опозиционери, които от четири месеца искат падане на правителството.

В събота загина 5-годишно момиченце, убито от стрелба при антиправителствен протест в източната част на страната. За първи път от началото на кризата в Тайланд загиват деца. Със смъртта на момиченцето днес жертвите станаха 20, ранените са стотици.

Премиерката Инглук Шинаватра напусна столицата Банкок, части от която са блокирани от седмици, предаде Ройтерс. Тя се е оттеглила на 150 км от протестите, съобщи премиерската канцелария. Не се посочва точното място, нито от колко дни Шинаватра работи извън столицата. Тя беше видяна за последно в столицата във вторник, а в четвъртък трябва да се яви на процес за корупция

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пишете всеки ден за Тайланд,а за Горно Нанадолнище в БГ ниииищо!Само отвличате вниманието!
2
0
 
1
 
! Отговори
ДА преди 10 години
До онбашиятаИ аз миналата година ходих в Тайланд, там хората са по добронамерени.Дано по бързо да отмине напрежението, че пак ми се ходи там, защото е много приятна и екзотична страна.
1
4
 
7
 
! Отговори
онбашията преди 10 години
януари бях в тайланд, ако не знаех че това са протести щях да помисля че празнуват нещо - сергии с печени октоподчета, музика, тълпи с флагчета на вратовете. полицията седи на 200 метра и не се усеща напрежение. стрелбата предполагам е дело на частни лица, недоволни от твърде мирното развитие на протеста, искат да стане като в украйна. и аз ги разбирам де, видяхме че ако не се пролее кръв протеста си остава протест. протестаджиите трябва да се мачкат в зародиш