Украйна е пред фалит, държавната хазна е празна

Очертава се нужда от финансова помощ в размер на 35 млрд. долара
Обновена: 24 фев 2014 14:06 | 24 фев 2014 12:30, Елка Василева
323
Украйна е пред фалит, държавната хазна е празна
Арсений Яценюк и Олександър Турчинов. Снимка: Reuters

Държавната хазна на Украйна е празна, страната е доведена до фалит. Това заяви председателят на парламентарната фракция на партия „Баткившчина“ Арсений Яценюк на заседание на помирителния съвет на ръководителите на
парламентарни групи във Върховната рада, цитиран от ИТАР-ТАСС.

„Такава финансова катастрофа Украйна не е виждала през всичките години независимост“, каза Яценюк, който добави, че „трябва незабавно да се отправи молба за финансова помощ от МВФ“.

Още по темата
Яценюк каза, че се е срещнал с ръководството на министерството на финансите. „Обрисуваха пред мен ужасната картина на финансовата състояние на страната“, подчерат депутатът.

„Така че ние нямаме време. Трябва спешно да сформираме правителство“, заяви Яценюк.

Същото мнение изрази и председателят на Върховната рада Олександър Турчинов. „Без сформиране на изпълнителна власт нашата дейност е неефективна“, каза той.

„Ситуацията в икономиката е катастрофална, нито едно министерство и ведомство не работи в съответствие с украинската конституция и законите, министрите са напуснали кабинетите си“, подчерта Турчинов.

От своя страна и.д. министър на финансите Юрий Колобов смята, че размерът на финансовата помощ за Украйна може да възлезе на 35 милиарда долара за 2014-2015 г. По думите му Украйна предлага да проведе международна донорска конференция с участието на страни от ЕС, САЩ и други държави, представители на МВФ и международни финансови организации за предоставяне на помощ „за модернизацията и провеждане на реформи в Украйна, а също и реализацията на споразумението за асоцииране с ЕС“.

Колобов съобщи още, че Украйна провежда консултации със страни от ЕС, САЩ и международни финансови организации за спешна финансова помощ за Киев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


323
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
216
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ходил съм в Севастопол,Тираспол и Одеса.Такава мизерия в тази страна ,никъде другаде няма.ние сме цвете пред тях.иначе Янукович е във военна руска база в Севастопол
215
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До емигрант".Ще ви пратя долари.. "Ааа,пари ли ще ни пратиш жидомасоне? Еврейски пари? От Израел ли се обаждаш? Или от Америка? Завладяна от юдеите.
214
2
 
2
 
! Отговори
ViturStSt преди 10 години
Кои са фашистите.Хитлер е социалист не капиталист.Великата Отечествена е война между две мирни социалистически държави.
213
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хубаво изгониха вълкът от кошарата,но сега ще си забият мърсен автогол като пуснат хиляди чужди вълци (предимно западни) доброволно. Държава богата на всякакви ресурси и население от 50 милиона жители - отличния суровинен придатък и депо за евтина работна ръка и западни отпадъци. Безсилна поради загубата на подкрепата на Русия. Честито господа революционери и ти *** украински народе!
212
0
 
5
 
! Отговори
bayazit преди 10 години
aaaa sega 4akayte ,taka nare4enite demokrati ot Evropa da vi go nabutata ,kakto napraviha s BG: sega 6te vidite vie smotani ukrain4eta KON BOB YADE LI
211
1
 
15
 
! Отговори
ама че народ преди 10 години
В Харков има мобилизация за защита паметника на Ленин. Фашистите не са сигурни какво да правят, като виждат майките и братята си там.
210
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нали освободиха газ-принцесата Юлия Тимошенко. Нека сега тя да помогне на своя народ със заграбените милиарди по време на управлението й.
209
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Моля бъдете толерантни към европидалите, все пак по неволя сме в ЕС, а те се с крехка психика.
208
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Украйна е пред фалит, но украинците вече ще стават американци.
207
3
 
4
 
! Отговори
Pimp C преди 10 години
Костов,***,евреи,сатаната,1941,БСП,Бойко и кво ли не видях тука,от всяка глава дим излиза и всеки е по-умен от другия за това сме на тоя хал
206
13
 
6
 
! Отговори
емигрант преди 10 години
Големи простотии са написали *** отдолу.За евреи, американци, българи , германци.А за руснаците -болшевики нищо. Сигурен съм че драскачите не са напускали България от години. Живееееееят си в 1976-та....Я поизлезте ...ей тъй..... до Москва, Варшава. Има евтини ексурзии за пенсионери...Ще ви пратя долари..
205
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ПОЧНАХА С ИЗНУДВАНЕТО!!!!!!!!!!!!!!ДА МОДЕРНИЗАЦИЯ ИСКАЛИ ПАРИ НЕ ЗА ДА СИ ПЛАЩАТ ЗАЕМИТЕ!!!!!!!!!НАГЛОСТ!!!!!!!!!!!!
204
2
 
8
 
! Отговори
Registriran преди 10 години
До ТОДОР ХРИСТОВ Кому са необходими ПРОТИВОТАНКОВИ ЗАГРАЖДЕНИЯ ТИП ,,ТАРАЛЕЖ''?западна Украйна танкове ме произвежда, индустрията е на изток, а там казаците побийват, Евро майданисти също както пуси бунтарките.
203
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НЕ УКРАЙНА,А БЪЛГАРИЯ Е ПРЕД ФАЛИТ
202
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЕС ще се разпадне защото отидоха комунистически държави като нас и Румъния
201
5
 
7
 
! Отговори
десен преди 10 години
Всичко е ясно,тяхното БСП ще спечели изборите и Украйнците пак ще си останат бедни като нас
200
3
 
23
 
! Отговори
А ТАКАА!! преди 10 години
УКРАЙНА СЕ ПРОДАВА ЗА 35млрд. А ЕВРЕЙСКИЯ СЪЮЗ ДАВА 20! АМА ПОСЛЕ ТЪПИТЕ ХОХОЛИ ЩЕ ВРЪЩАТ 120 - КАТО ГЪРЦИЯ!
199
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
...нека заграбването на ресурси започне сега...
198
1
 
14
 
! Отговори
Registriran преди 10 години
Разделението на Украйна е факт - в източната и част се въоръжаватНа ЕС честито, или да прочетат отново онова дето им го казаха от US. От ЕС си мислеха ще дадем на Запанда Украйна някое евро, а Източна ще плати със реформи (разрушаване) на икономиката, явно няма да им се получи отново първият път беше през 1941г.
197
3
 
13
 
! Отговори
тройката преди 10 години
Май върви към разцепване на страната.Лицемерието наречено демокрация е толкова обезумяло да тласне Украйна в ръцете на "Тройката",че даже аплодира лидери на революционерите като Алекс.Музичко,цитиран в РТ"Ще се боря с руснаците и евреите докато умра".Не,че е лошо Укр.да е независима,изпъква само лицемерието на другата страна.Русия обаче едва ли ще даде Крим"Русия се зарича да се бори за Крим,ако Украйна се разцепи"Moscow Times"Russia pledges to fight for Crimea if Ukraine splits"