Украйна е пред фалит, държавната хазна е празна

Очертава се нужда от финансова помощ в размер на 35 млрд. долара
Обновена: 24 фев 2014 14:06 | 24 фев 2014 12:30, Елка Василева
323
Украйна е пред фалит, държавната хазна е празна
Арсений Яценюк и Олександър Турчинов. Снимка: Reuters

Държавната хазна на Украйна е празна, страната е доведена до фалит. Това заяви председателят на парламентарната фракция на партия „Баткившчина“ Арсений Яценюк на заседание на помирителния съвет на ръководителите на
парламентарни групи във Върховната рада, цитиран от ИТАР-ТАСС.

„Такава финансова катастрофа Украйна не е виждала през всичките години независимост“, каза Яценюк, който добави, че „трябва незабавно да се отправи молба за финансова помощ от МВФ“.

Още по темата
Яценюк каза, че се е срещнал с ръководството на министерството на финансите. „Обрисуваха пред мен ужасната картина на финансовата състояние на страната“, подчерат депутатът.

„Така че ние нямаме време. Трябва спешно да сформираме правителство“, заяви Яценюк.

Същото мнение изрази и председателят на Върховната рада Олександър Турчинов. „Без сформиране на изпълнителна власт нашата дейност е неефективна“, каза той.

„Ситуацията в икономиката е катастрофална, нито едно министерство и ведомство не работи в съответствие с украинската конституция и законите, министрите са напуснали кабинетите си“, подчерта Турчинов.

От своя страна и.д. министър на финансите Юрий Колобов смята, че размерът на финансовата помощ за Украйна може да възлезе на 35 милиарда долара за 2014-2015 г. По думите му Украйна предлага да проведе международна донорска конференция с участието на страни от ЕС, САЩ и други държави, представители на МВФ и международни финансови организации за предоставяне на помощ „за модернизацията и провеждане на реформи в Украйна, а също и реализацията на споразумението за асоцииране с ЕС“.

Колобов съобщи още, че Украйна провежда консултации със страни от ЕС, САЩ и международни финансови организации за спешна финансова помощ за Киев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


323
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
196
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хахаха ЕС нямат пари за България,но за Украйна ще поискат и от нас. Честито донори на майдана. Украинците играят джобен тенис в центъра на Киев,сега ние ще им платим............хахахахахахаха
195
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Колкото повече дава ЕС, толкова обикновените хора стават по-бедни. Знаят на кого да дадът пари. На всеки стига да не е честен християнин. Ако може да е евреин с бнкерск жилка ще бъде чудесно. И като си представя, че ЕС е майката на този, който идва и ще убия пророк Илия.Войната идва, а с нея мор. Ние пак сме на грешната страна. Аз няма да ходя да се бия. Да ходят еврейчетата, демократите, *** и цялата ***.
194
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Време е евреите да викат месията(Сатаната),който толкова дълго чакат. Сега след идва щат война почти няма да остане жив евреин в Израел и ще дойде, за да довърши започнатото от Хитлер. На ви демокрация. На ви война. На ви еврейски банки.
193
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Еврейчетата от Американска много обичат християните и особен но Иисус. Само им дайте задни части и веднага ще изпратят Дал ад им да Ви тури бомба из от за де. Да живее света на глупаците, тоест крадливите демократи.След толкова години се сетихме да изхвърлим *** Костов. Нека сега Костов да отиде в Украйна. Белкем пак сключи неизгодни договори за християните и изгодни за *** и евреите.Следва война. Познайте какво ще се случи на евреите. Американска никой няма да я пипне, но Израел...
192
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Едно време гадния *** - Костов ни предаде и без бой на еврейчетата.
191
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
237 а какво правише Путин бе ***
190
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
238 а до сега да не беше различно , надяваш се онзи разбойник да е прибрал двата млрда , да това го може , да това го можете много добре вие комуноидите , само да връщате не можете , тази операция ви е чужда
189
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Каквото повикало, такова се обадило! Да тънат в мизерия! Надявам се Янукович да е прибрал двата милиарда на Путин!
188
2
 
28
 
! Отговори
Аз преди 10 години
Аха. Първо влечугото Тимошченко изпълзя отнякъде, после се оказа, че има нужда от огромен заем от МВФ. Не е ли ясно на всички, че протестиращите украинци са просто пионки в играта "За заробим Украйна"?
187
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Скоро и пирамиди, фалити... Украйна е леш. Нали искахте еврейн да Ви побутва из отзаде?
186
1
 
14
 
! Отговори
Пешо преди 10 години
Негърчето от бялата колиба и мазното еврейче от божи гроб ядосаха мечока след зимна дрямка.Той все още се прави на задрямал,но дасе молят а бога да не се ядоса
185
2
 
20
 
! Отговори
с преди 10 години
Още един евро роб. Съюза е обречен, по-обречен от Съветския едно време.
184
0
 
15
 
! Отговори
Bulgatani преди 10 години
Драги коментатори, моля, не нужно да се обижда всеки друг. Нека да помислим заедно. Украйна наистина е в очакване на катастрофа. Тя моли ЕС и САЩ да я даде $35 млрд. Помощ от Русия е спряна. Руският посланик днес напуснал територията на Украина. Смятате ли че означава това?
183
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мордор (рaшa) пускa мръсните си ръце към Среднaтa земя ( Укрaйнa), всички знaем кaк приключи историятa зa руските ***!
182
0
 
20
 
! Отговори
me преди 10 години
Не че нещо, но преди протестите имаха нужда само 15млрд. за падежа на дълга. А сега 35 млрд.! Да им имам и инфлацията. Освен ако Янукович не е натоварил 20 млрд. в куфарче, останалото е чиста разсипия от мирните протести. Сега МВФ ще им ги даде, и после ще лочи десетилетия от лихвите.
181
4
 
8
 
! Отговори
Фалита на България преди 10 години
Позната История , Тодор Живковия тежим 1989 , тоест Фалита на България
180
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Та инцеста е толкова европейски, че няма да се учудя, ако не само *** е негов плод, а и останалите атлантици, даже пасито си прилича на шимпанзе...
179
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 220 Още по- жaлко, aко е " истинa", бегaй с тaзи " aгенция" *** руски! Еднa тaкaвa деклaрaция, извън нормите, щеше дa е световнa новинa и прякa зaплaхa към Зaпaдa и СAЩ! Ти ми рaзвявaш мръсния чaршaв нa жълт сaйт! Нямaм нищо против руснaците дa нaхлуят в сувереннa Укрaйнa, тaкa НAТО и Aмерикa ще имaт десетки милиони укрaинци зa съюзници, срещу рускaтa aгресия! A дaно дa си прaв зa войнaтa, че рaшaтa дa я зaврaт в някоя сибирскa дупкa по- скоро!
178
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
слaвянец, комунистите дори у нaс, където единствено не бе проведенa лустрaция от цялa Източнa Европa, нaмaлявaт, не " стaвaт повече", освен aко си скaрaн с мaтемaтикaтa! Виж колко глaсувaхa зa БСП, Aтaкa, Жоржето Гaнчев и т.н комунaро руски шпиони преди, и колко сa сегa! Aми нaмaлявaте, товa е фaкт, лошото е, че и ние бългaрите се топим, 2 мил. емигрирaхa и те 90% и повече не комунисти!
177
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пред очите ни сатанинският запад направи въоръжен метеж в една близка нам страна дето има над 600 хиляди българи и т.нар. татари( да не се бъркат със кримските татари), гагаузи и башкири и около 100 хил. хазари наричани евреи. В започващата гражданска война покрай сухото ще гори и мокрото и като чета как еврогейците се радват и ликуват ми чернее пред очите! Не разбират ли какво става в Украйна или така заради парите дето им плащат от Четвъртия райх?...