Украйна е пред фалит, държавната хазна е празна

Очертава се нужда от финансова помощ в размер на 35 млрд. долара
Обновена: 24 фев 2014 14:06 | 24 фев 2014 12:30, Елка Василева
323
Украйна е пред фалит, държавната хазна е празна
Арсений Яценюк и Олександър Турчинов. Снимка: Reuters

Държавната хазна на Украйна е празна, страната е доведена до фалит. Това заяви председателят на парламентарната фракция на партия „Баткившчина“ Арсений Яценюк на заседание на помирителния съвет на ръководителите на
парламентарни групи във Върховната рада, цитиран от ИТАР-ТАСС.

„Такава финансова катастрофа Украйна не е виждала през всичките години независимост“, каза Яценюк, който добави, че „трябва незабавно да се отправи молба за финансова помощ от МВФ“.

Още по темата
Яценюк каза, че се е срещнал с ръководството на министерството на финансите. „Обрисуваха пред мен ужасната картина на финансовата състояние на страната“, подчерат депутатът.

„Така че ние нямаме време. Трябва спешно да сформираме правителство“, заяви Яценюк.

Същото мнение изрази и председателят на Върховната рада Олександър Турчинов. „Без сформиране на изпълнителна власт нашата дейност е неефективна“, каза той.

„Ситуацията в икономиката е катастрофална, нито едно министерство и ведомство не работи в съответствие с украинската конституция и законите, министрите са напуснали кабинетите си“, подчерта Турчинов.

От своя страна и.д. министър на финансите Юрий Колобов смята, че размерът на финансовата помощ за Украйна може да възлезе на 35 милиарда долара за 2014-2015 г. По думите му Украйна предлага да проведе международна донорска конференция с участието на страни от ЕС, САЩ и други държави, представители на МВФ и международни финансови организации за предоставяне на помощ „за модернизацията и провеждане на реформи в Украйна, а също и реализацията на споразумението за асоцииране с ЕС“.

Колобов съобщи още, че Украйна провежда консултации със страни от ЕС, САЩ и международни финансови организации за спешна финансова помощ за Киев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


323
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
8
 
5
 
! Отговори
Оз преди 10 години
Много червени *** бродят наоколо...
115
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Русия се опитвa дa рaзцепи СУВЕРЕННA УКРAЙНA, опитa и ще приключи със смaчквaнето нa рускaтa змия, зaщото никой нямa прaво дa руши съседнa държaвa, зaрaди някaкво мaлцинство! Русофилите тук също ли подкрепaт " спрaведливите" турски претенции към територии нa Бългaрия?!? Гaдни, подли женски оргaни сте руските ***!
114
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Spoko zapada shte plati. Malki li milairdi naliaha za da dyrjat komunstite dalech sled vtorata svetovna
113
1
 
10
 
! Отговори
бг тръси балъци а та преди 10 години
украйнцитедоказват максимата *** народ - слаба държава ... досуш като българския .... с Украйна е свършено ... световната еврейска мафия - тендемът Световна банда - МВФ няма да им прости !
112
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всякакви неща мога да си представя , но само не и това Русия (Путин) да допусне ЕС , НАТО в задния си двор каква цена ще платят украинците заради ламтежите на еврейската клика , САЩ ,предстои да видим
111
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аааа, недейте да ревете, нали се борихте за свобода и независимост? Ето сега сте финансово свободни и независими.
110
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По евронюз съобщиха ,че Янукович вероятно е в Крим
109
10
 
6
 
! Отговори
Spiro преди 10 години
Е как така държавната хазна е празна?! Нали до сега Украйна беше под светлото и честно управление на социалистическото правителство, подкрепяно от великия ръководител другаря Путин? Не е възможно тази печеливша схема, да остави празна хазната? Не рззбирам, как се е случило това?!
108
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В Одеса тази сутрин на многохиляден митинг подпалиха американскя флаг и свалиха от държавните учреждения флага на Украйна и издигнаха националния флаг на Русия ,там в момента се сформира въоръжена гвардия за самоотбрана от бандеровците от Майдана в Киев
107
0
 
9
 
! Отговори
иван преди 10 години
кой кара магарето му души праднята....америка и ес да го набавят тези парички сега ,така е правилно.
106
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 134.Че ЕС е създаде да колонизира и ограбва си прав.Но за парите грешиш. Това е заем, не е подарък.Даже тук всичките инвестиоционни проекти от ЕС, невки станции и други глупости, с които ни мият моъзците, също са заеми от Европейската Инвестиционна Банка, които ще трябва да връщаме!!!Това е!!После БСП били руски агенти, аве ей, ***, нали те ни натикаха в ЕС.И сега с ГЕРБ и ДПС и Кунева Рамаданова ви клатят вече 25 години!
105
2
 
8
 
! Отговори
Румен221 преди 10 години
Приятели,В Украйна, (както и в България)... се бият ДВЕ ГРУПИЧКИ от ПРОДАЖНИЦИ...!!!Едните ПРОДАВАТ народа си на Русия, другите на Америка... и не е важно на кого... - ВАЖНО Е, ЧЕ ПРОДАВАТ ИНТЕРЕСИТЕ НА НАРОДА СИ...!!!- Също като Гоце, Станишев и Б.Б. (Баш Буда-лата)...!!!.
104
13
 
5
 
! Отговори
Говедарин преди 10 години
Тролете ***, тролете!!!Само да не земат от Позитано да ви платят врубли...Мухахахахахахахаха!
103
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Еврейски гадове ,запомнете това което планирахте за Украйна ,няма да стане ,олимпиадата свърши и на Валодя Путин ръцете са отвързани .след Русия и Китай излезе с официално становище,че случващото се на Майдана е незаконен държавен преврат организиран и финансиран от запада. В момента богатата индустриялно и развта земеделска източна Украйна и п-ов Крим масово народа се вдигат и въоръжават срещу бандеровците-католишки *** от Майдана Нашите българите и гагаузите в Украйна също са за Русия
102
0
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 10 години
Е време беше и там да открият "топлата вода". Да не би вчера да са разбрали за финансовите задължения на държавата...!
101
1
 
1
 
! Отговори
жалко преди 10 години
може би това , което стана сега , трябваше да стане преди 22 години не виждам как Украйна ще запази своята цялост
100
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Обективните Журналисти Винаги Знаят Кога, Как и В Чий Интерес Да Отразяват Новините ТУК, ТАМ И НАВСЯКЪДЕ В ЗАВИСИМОСТ ОТ ГОСПОДАРИТЕ
99
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 126,Какво отишъл да прави Плевнелиев в Сочи? ОТИДЕ ДА СИ РАЗХОДИ ПАТКАТА! БЪЛГАРСКИТЕ СПОРТИСТИ, ДЕТО ОТИШЪЛ ДА ГИ УВАЖАВА, ВЕЧЕ СИ СЕ ПРИБРАХА В БЪЛГАРИЯ.
98
1
 
3
 
! Отговори
до асад121 преди 10 години
Споко ,не се панираи!Всички заедно ще се нахранят от трупа на Украйна!Пир има за всички ,а дори ако сме научили добре демокрацията и ние можем да откраднем мръвка!Нищо ново под слънцето ,те сега ще си платят 20 тина годишен глад ,но после ще поумнеят.
97
0
 
11
 
! Отговори
Радо преди 10 години
Новите управляващи отмениха закона за малцинствата от което ще пострада и Българското малцинство това по нашите медии не се казва защо се мълчи!!!