Украйна е пред фалит, държавната хазна е празна

Очертава се нужда от финансова помощ в размер на 35 млрд. долара
Обновена: 24 фев 2014 14:06 | 24 фев 2014 12:30, Елка Василева
323
Украйна е пред фалит, държавната хазна е празна
Арсений Яценюк и Олександър Турчинов. Снимка: Reuters

Държавната хазна на Украйна е празна, страната е доведена до фалит. Това заяви председателят на парламентарната фракция на партия „Баткившчина“ Арсений Яценюк на заседание на помирителния съвет на ръководителите на
парламентарни групи във Върховната рада, цитиран от ИТАР-ТАСС.

„Такава финансова катастрофа Украйна не е виждала през всичките години независимост“, каза Яценюк, който добави, че „трябва незабавно да се отправи молба за финансова помощ от МВФ“.

Още по темата
Яценюк каза, че се е срещнал с ръководството на министерството на финансите. „Обрисуваха пред мен ужасната картина на финансовата състояние на страната“, подчерат депутатът.

„Така че ние нямаме време. Трябва спешно да сформираме правителство“, заяви Яценюк.

Същото мнение изрази и председателят на Върховната рада Олександър Турчинов. „Без сформиране на изпълнителна власт нашата дейност е неефективна“, каза той.

„Ситуацията в икономиката е катастрофална, нито едно министерство и ведомство не работи в съответствие с украинската конституция и законите, министрите са напуснали кабинетите си“, подчерта Турчинов.

От своя страна и.д. министър на финансите Юрий Колобов смята, че размерът на финансовата помощ за Украйна може да възлезе на 35 милиарда долара за 2014-2015 г. По думите му Украйна предлага да проведе международна донорска конференция с участието на страни от ЕС, САЩ и други държави, представители на МВФ и международни финансови организации за предоставяне на помощ „за модернизацията и провеждане на реформи в Украйна, а също и реализацията на споразумението за асоцииране с ЕС“.

Колобов съобщи още, че Украйна провежда консултации със страни от ЕС, САЩ и международни финансови организации за спешна финансова помощ за Киев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


323
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
7
 
2
 
! Отговори
смях преди 10 години
Голям смях, изведнaж от вчерa зa руските *** Укрaйнa стaнa " изкуствено създaденa" държaвa, зaщо преди двa, три дни не беше ли " изкуствено създaденa"? Юди русофилски.
135
1
 
19
 
! Отговори
иван преди 10 години
Украйна ,ще се раздели на две в източната част вече се веят Руски знамена няма Украйнски .Европа ,ще се грижи за свойте гавроши в западната част.там няма нищо освем камъни , икономиката и ресурсите са на исток. Как се мина само Есчето .Англия да се готви за вълна от Украйнци.
134
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
всички държави който по някакъв начин са свързани с Русия са бедни.....примери искате ли че неса малко
133
3
 
19
 
! Отговори
ТОП ИДИОТИ преди 10 години
Сами си сложиха главите на дръвника
132
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Обикновенно след управлението на комунисто държавите фалират,очаквам в Беларус да се случи същото
131
1
 
9
 
! Отговори
anoi преди 10 години
ЕС, айде отваряйте кесиите! Който чупи - купи.
130
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
скловенче, ти от стaтут нa еднa държaвa пaнимaеш ли, или ЙОК? зa тебе и подобните ти *** рaзликa между Федерaция, еднонaционaлнa или Конфедерaлнa държaвa имa, или нямa. Кaкво ревеш зa някaкво си мaлцинство, по тоя свят колко мaлцинствa имa по държaвите! Товa е рускa.провокaция и укрaинскaтa влaст в Киев знaе товa и действa. Рaзцепвaне, без НAТО, ЕВРОПA, ООН И СAЩ сaмо ще го сънувaте в мокрите си сънищa с учaстието нa путятa!
129
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
трябва незабавно да се отправи молба за финансова помощ от МВФ.Това изречение описва всичко
128
1
 
1
 
! Отговори
Говедарите преди 10 години
как пишат на компа като са до ушите в л******
127
8
 
3
 
! Отговори
Говедарин преди 10 години
Тролете, тролете ***! И петък пред Позитано за заплата да додете!
126
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тея са по-чистокръвни българи и от нас!Направо са Кубратова България .То бива трите наи-прости народа да са Укрйнския,Бългрския и "Македонския"ама!
125
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В обедните новини по руската показаха как в Донецк е заловен от тълпата председателя на партията на Кличко Удар в региона ,човека беше целия в кръв от побоя ,беше разсъблечен гол и го водеха вързан по улиците.В Украйна вече пълзи гражданска етно-религиозна война .докато в западната част се разправят с про-руските настроени хора,същото става и на изток с тези про западно настроените ,тази държава няма да може да остане цяла тези не се понасят едни други
124
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Спокойно, вашите приятели от МВФ ще закърпят положението, нали затова се борихте? :))От какво се притеснявате, че новата власт няма да сработи и ще затънете в още дългове? Споко бе, нали сте умни, интелигентни и дърпате към съюза, не се съмнявайте във възможностите си хахахах
123
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Днес Кaтри Aщън ще бъде нa срещи с Влaсттa в Киев, Европa поемa своятa роля зa бъдещето нa Европейскa Укрaйнa. ***.ин снОво потерял, сново сбили кaк сОбaкa. Слaвa Укрaiнi, беснейте русофилитици, Бог ви нaкaзвa и ще ви нaкaзвa зa греховете от близкото минaло и сегaшно нaстояще!
122
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
то янукович щеше да се оправи 15 млрд то и предното правителство каза същотоама не комунист бил а сега видяха ситуацията те я знаяха впрочем. трябваха мерки преди 3 месеца ес отказа и стана тя
121
0
 
21
 
! Отговори
Румен221 преди 10 години
Бързат, бързат...Докато народа им не е разбрал какво става, бързат да поробят финансово Украйна и да превърнат украинците (каквито сме българите) във вечни роби на МВФ...!!!- Такава финансова катастрофа Украйна не е виждала, каза дясната ръка на Ю.Тимошенко, Яценюк, който добави, че трябва незабавно да се отправи молба за финансова помощ от... Банката но ЦРУ - МВФ...!.
120
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хахха абе сменете я тая плоча!Какви комунисти ви прихващат!Бяхме свидетели на добре режесиран цирк ,а в момента МВФ и световните лешояди ще се нахранят доволно.Кои не иска месце от прясно заклана ***!Това прасе дори ще е го колят по няколко пъти в продължение на 20-30 години и всички ще са доволни.Та ако телевизията каже и народомасите ще са доволни.
119
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Украйнките сега като се юрнат из Европата ,леле майко
118
2
 
9
 
! Отговори
Румен221 преди 10 години
Приятели, Не съм против Е.С., а против Европейски Шовенизъм!Наполеон бил пред банкрут (както Е.С. днес) и Генерал-интендант Шовен предложил решение:- Нападаме Ломбарците банкерите на Европа и им ОТКРАДВАМЕ ПАРИТЕ!- Така и става!ДНЕС Е.С. също е пред банкрут и прилага спрямо Украйна ШОВЕНИЗЪМ, бързат да я приемат, но само икономически, за да я ОГРАБЯТ и с ГОРЧИВИНА гледам как 2 000 МАЙКОПРОДАВЦИ им помагат- А ние 24г. ГО духаме този Е.С. ШОВЕНИЗЪМ!!!.
117
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На ви сега власт, оправяйте се.