Джон Кери: Отношенията между САЩ и Русия не са "Роки 4"

САЩ не търсят конфронтация с Русия след промените в Украйна
27 фев 2014 15:05, Елка Василева
84
Джон Кери: Отношенията между САЩ и Русия не са "Роки 4"
Джон Кери и Сергей Лавров. Снимка: архив, Reuters

Американският държавен секретар Джон Кери заяви, че САЩ не търсят конфронтация с Русия след политическите промени в Украйна, предаде ДПА.

Още по темата
"Надяваме се, че Русия няма да гледа на това като на някакъв вид продължение на Студената война", каза Кери пред телевизия Ен Би Си. "Ние не гледаме на нещата по този начин. Това не е "Роки 4", добави той.

Холивудският филм, излъчван в пика на напрежението между източния и западния блок през 1985 година, разказва за американски боксьор, който излиза на ринга срещу съветски шампион.

Кери направи тези коментари часове след като Русия обяви внезапна проверка на бойната готовност на войските си по украинската граница в момент на голямо напрежение между етнически руснаци и проукраински настроени жители на автономната украинска република Крим, посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още по темата: САЩРусиярокиДжон Кери
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
4
 
! Отговори
Дзвера преди 10 години
До ЯнуковскиИ как по-точно ще изхвърчи???
51
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Януковски И докато немците дават 200 000 пленени и 70 000 убити, то руснаците дават над 1 млн. жерви (убити), от които над 15 000 застреляни "дезертьори"... Срещу финландската армия по време на конфликта за Карелия - руснаците дават почти 300 хил. убити, при условие че воюват срещу 150 000 армия. Не за друго, просто военните са били повишавани в звани и длъжност по партийни заслуги, а не по военни - във Финладия, Халкин Гол и ВСВ - тепърва се учат да воюват.
50
1
 
6
 
! Отговори
Сталин преди 10 години
До ЯнуковскиПоредния *** дето и понятие си няма от военна история! Тъпо създание на discovery chanel.Типичен продукт на USA.
49
6
 
5
 
! Отговори
Януковски преди 10 години
До Шоп--75 ;Споделям мненията ти. Русия ще си трае защото ще изхвърчи от Г-8 и другаде.Никак няма да и е приятно.
48
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
NA KNIGA SA NEZAVISIMI.BYLGARIQ SY6TO NO NI6TO NE ZAVISI OT TQX OT NAS SY6TO XAXAXA
47
6
 
9
 
! Отговори
Януковски преди 10 години
До до Шоп--74 ;При прословутата Сталинградска битка съотношението беше повече от 6;1 в полза на отбраняващите се. Нападащите бяха 280 000 а отбраняващите над 1,5 милиона.От Нападащите само 6-та армия бяха немци.Другите бяха румънци, унгарци и италианци които не бяха мотивирани да се бият.Точно там пробиха Рашите
46
4
 
7
 
! Отговори
Януковски преди 10 години
До Атакист-59 ; Украйна и бившите републики на СССР са Независими държави след сгромолясването на СССР. Гледай си работата Атакистка проста ТИКВА.
45
8
 
4
 
! Отговори
Шоп преди 10 години
Кого ще извикат не е толкова важно, казвам как стоят откъм правната страна. А иначе ако влязат в Украйна, ще загубят Сирия. Мисля, че влизайки в чужда държава без санция от ООН, ще се съгласят, че НАТО може да хване Асад за ушите и да го прати в Русия заедно с цялата им Средиземноморска ескадра. Но все пак Путин има оправдание да не се намесва - предстоят му Параолимпийски игри.
44
8
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 10 години
Колкото изявленията на Едуард Сноудън от мазето на Лубянка може да се смятат за истински, толкова и на един провален президент, избягал в чужда държава. Фокуси за простаци.
43
7
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 10 години
До едно време си мислех, че Янукович просто ще разиграе руснаците, ще им вземе милиардите и евтиния газ и ще си ***, но той бил много прос или зависим. Всъщност не изключвам и да са го отвлекли, както направиха със Сноудън. Янука в момента е капитан, който е напуснал потъващия кораб, тоест - нищо, ноль, цифром и словом.
42
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Гост10 000 яд.заряда са си 10 000 причини да си пуши където си иска-------------- Със сигурност. С тая логика ще го пуснеш да пуши и в детската стая на децата ти. РУСОФИЛ = ***
41
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
SCHOPE ELEMENTAREN SI NE TIE QSNA NIKAK TAQ VYN6NA POLITIKA
40
1
 
5
 
! Отговори
Гост преди 10 години
До Шоп: Армения не му е родна, баща му е арменец роден в Тбилиси, майка му е рускиня родена в Грузия, роден е в Москва. 10 000 яд.заряда са си 10 000 причини да си пуши където си иска. Сега си припомни колко години е бил в ООН, още от времето когато се пушеше навсякъде.
39
13
 
6
 
! Отговори
Шоп преди 10 години
Руските напъни са обикновена дива селяния, руското малцинство никой не го закача, признали са Украйна в този вид и няма какво да бъркат сега в чуждата паница. Защото ако руснаците могат да викат някого на помощ, и украинците могат и ще стане мазало. Като искат база в Севастопол - ще я имат. Като искат руски език, ще им върнат закона и точка. А Янукович се доказа като *** марионетка., май верно са го били с х*й по челото...
38
12
 
6
 
! Отговори
Шоп преди 10 години
Лавров е един обикновен ***, известен с това, че не искал да спре да пуши в сградата на ООН. Не може да се съобрази, че пречи на другите хора, това ли му е интересното? Динозавър е, защото зад него стоят 10 000 ядрени заряда, ако беше министър на родната му Армения щеше да е динозавър, ама да си завира дини в Г3
37
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
еее дано САЩ пуснат един nuke на Русия, та да се сложи край на тая зараза комунизма.. заедно с всичките си последователи :)
36
2
 
5
 
! Отговори
Гост преди 10 години
До 60: Притеснени са, така са се разбързали, че ще се спънат :) Лошото е, че пак може да памне Кавказ с това тяхно бързане. А Саакашвили бил видян на майдана... мда.
35
1
 
5
 
! Отговори
Гост преди 10 години
До 58: Спокойно Зелени, ако си мъж на място и там ще се справиш. Мъжкарът и в Африка си е мъжкар.
34
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
:) RE ГостХЕ ХЕ! Притеснили ли са се че като руската мечка заиграе у съседите ще дойде и в Грузия ли?
33
4
 
10
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
Не търсите конфронтация с Русия, искате само да завземете, и използвате и омърсите Укайна и да изтласкате Руското влияние за да се стегне обръча около Русия! Ваше дело е хаоса там, вие въоръжихте определени групи и провокатори. Вие сте изметта на човечеството, вие сте американци!