Руски въздушни десантчици и морска пехота се предислоцират

Изтребители от Западния военен окръг носят бойно дежурство в засилен режим
Обновена: 27 фев 2014 11:56 | 27 фев 2014 10:15, Елка Василева
221
Руски въздушни десантчици и морска пехота се предислоцират
Владимир Путин. Снимка: БТА

Морски пехотинци от руския Балтийски и от Северния флот се натоварват на големи десантни кораби. Те ще получат конкретна задача след излизането на корабите в открито море, съобщи ИТАР-ТАСС по повод разпоредената вчера от президента и върховен главнокомандващ Владимир Путин внезапна комплексна проверка на бойната готовност на войските в Западния и Централния военен окръг.

Още по темата

Според пресслужбата на руското министерство на отбраната въздушни десантчици от Псков се готвят за стоварване в райони, които ще станат известни, едва след като самолетите стигнат определените зони.

Според говорител на министерството на отбраната всички високомобилни подразделения от въздушно-десантните войски и морската пехота са "готови за стоварване при всякакви климатични условия". Успоредно с действията им танкови съединения и подразделения от Западния военен окръг се придвижват с железопътни композиции до значително отдалечени от гарнизоните им полигони.

Командващите армии и съединения са получили от Генералния щаб запечатани пликове, съдържащи задачите на войските и сили с указания за регионите, в които трябва да действат, добавя агенцията, цитирана от БТА.

Руски изтребители от Западния военен окръг носят бойно дежурство, охранявайки в засилен режим въздушното пространство в разпоредената вчера проверка на бойната готовност на войските, съобщи междувременно министерството на отбраната в Москва, цитирано от ИТАР-ТАСС.

Изтребителите постоянно патрулират въздушното пространство в граничните райони. Летците тренират дозареждане с гориво във въздуха от самолети цистерни Ил-78. Бомбардировачи от Западния военен окръг изпълняват на авиационни полигони учебно-бойни задачи с цел поразяване на условен противник, а подразделения от радиотехническите войски увеличават радиолокационното поле.

В проверката на бойната готовност на войските в Западния и Централния военен окръг на Русия участват близо 150 хиляди военнослужещи от различни видове въоръжени сили и родове войски, около 90 самолета, над 120 хеликоптера, 880 танка, повече от 1200 единици военна техника и близо 80 кораба, посочва министерството, предаде БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До .. 199 Ефенди Ердоган се радва на други хора - дето правят "съвместни правителствени заседания" с него :)
179
0
 
15
 
! Отговори
МиГ-29 преди 10 години
До АнонименЧалмите ни се хилят на всички.Този психопат изправи Русия на крака,съсипана от марионетката с петното Горби,и алкохолика Елцин.Леко със заключенията.
178
1
 
8
 
! Отговори
.. преди 10 години
Колкото минуси да цъкате- пътници сте. Това не променя нещата. Вземайте си Болния, ***, гея, човека-прасе и пастирите му и си ходете в Анадола. Ердоган може и да ви се зарадва.
177
0
 
5
 
! Отговори
тт преди 10 години
до АнонименАбе те от Москва ще ти го отмаат.Още малко ще видиш как наказват от Москва български ***.
176
22
 
5
 
! Отговори
Чао Путин преди 10 години
Това е последното, което една власт прави преди да падне- дрънка с оръжия. И в Аржентина беше така- "превзеха" Фолклендските острови, след това англичаните ги изпратиха там, откъдето са дошли, а хунтата, която устрои всичко това- падна. Така че... Чао Владимир, Украйна вече не е същата, Русия също. Геополитика само с газ и нефт не става, иска се нещо повече. Късно е вече. Олигарсите и всичките новозабогатели *** ти огробиха страната Володя, това е тъжната истина.
175
6
 
2
 
! Отговори
supernova® преди 10 години
До до суперноваПо дълбокия ти, оригинален изказ личи колко добре преработваш получената информация... За една седмица наблюдение на родната интернет-преса изрази като "западните ястреби" го прочетох има-няма двестатина пъти! А хората в Сирия и хабер си нямат че Путин ги е "спасил"...Язък за похвалните ти усилия, anyway!
174
0
 
14
 
! Отговори
Гец преди 10 години
Това учение започна вчера в 10ч. Московско време. То е може би десетото за последните няколко години. Целта на учението е стиковка м/у различните войскови части и администрацията в случай на терористични атаки или директна намеса във вътрешните работи на Русия от недемократични държави, които не зачитат м/народното право.
173
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименИстински се забавлявам,колко си ***!
172
2
 
18
 
! Отговори
тролпротект преди 10 години
Я,тролчетата-проамериканчета как си личат от далеч-само като им видиш минусите и не ти трябва да им четеш заучените глупости!Как не ви е срам за пари да си продаваш съвестта бе *** скапан и никому не нужен!?Толкова ли не можахте да си намерите работа,че чак пишете глупости за пари?Сметни колко сте ненужни на обществото,щом и работа да не можеш да си намериш,та си се цанил за ***...
171
31
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако Тодор Живков ни беше направил 16-та съветска република сега в България щяха да дрънчат оръжията! Идея си нямате какъв късмет имаме, че руснаците искат да ни завладеят само икономически!Съчувствам им на украинците!
170
48
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Путин е психопат. И руснаци и украинци и ние сме си една кръв и една религия. Нещата трябва да се решават по политически начин, а не да демонстрираш военно превъзходство. *** само го гледат и се хилят.
169
22
 
2
 
! Отговори
^3DAttack преди 10 години
ще се проверят , ще се преброят и ще се приберат да се напият :)а ако случайно му мине през ума да навлезе в Украйна ще ги и (18) на*бат (пиууу)
168
15
 
4
 
! Отговори
supernova® преди 10 години
Вова се пробва да ни забавлява с "chicken game"... Ама ние сме свикнали с тоя театър, нали преди известно време и таваришч Ким Чен Ун и той се пробва :)
167
6
 
46
 
! Отговори
Макс преди 10 години
Войната е близо.Да му мислят дебелите *** от Запада.
166
33
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гусин ***, няма я вече петолъчката :)Пийте една студена вода:)
165
37
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ранения Путин се чуди какво да прави. Каквото каза Запада, всичко му взе - Сърбия, Либия, Ирак, а сега и Украйна. Лошо е да си постоянно в поза партер!
164
37
 
5
 
! Отговори
Ленин преди 10 години
До ФинандрисАми *** да живееш в Русия. Нямаш работа в западнали страни като Франция, Испания, Германия,... Егати *** има по нашите ширини. 100 хиляди военни псуват Путин че ги разкарва по горите за нищо а нашите руснаци ще си сложат петолъчка на оная работа от кеф. На изток само тъпотия и мизерия, та чак до другия край на Азия, .... другари!
163
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 181Те и Москва така искаха да се отделят от Русия и ги избиха всичките, но комунистическия режим мълчи и не казва нищо. Знае се от много хора!
162
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За руската база в Севастопол и *** договори и клаузи. Който не ги спазва, го пляскат по дупето с десантчици и морска пехота.
161
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
През 80-те години едни хора в Тексас за пореден път са искали независимост и за пореден път се опитали да създадат Тексаска република. Военните ги избиват до крак и после години наред лъжат ,че било сектантско ритуално самоубийство. Знае се от много хора ,но не се говори. Който проговори , изчезва. Така е в "свободния" свят за балъци !!!