Украйна предупреди Русия да не предприема военна агресия

Украйна ще може да защити териториалната си цялост
Обновена: 27 фев 2014 14:06 | 27 фев 2014 10:43, Елка Василева
341
Украйна предупреди Русия да не предприема военна агресия
Олександър Турчинов. Снимка: Reuters

Временният президент на Украйна Олександър Турчинов предупреди руските военноморски сили в Крим да не предприемат военна агресия и ги призова да не напускат базата си, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

"Обръщам се към военните командири на Черноморския флот: всички военни трябва да останат на територията, предвидена в договорите. Всяко придвижване на военни ще бъде възприето като военна агресия", заяви Турчинов пред украинския парламент.

„Каквито и да са придвижвания извън пределите на тази територия ще бъде оценено като агресия. Украинската държава ще може да защити своя суверенитет и териториалната си цялост“, заяви Турчинов, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Още по темата

Турчинов отправи призив за спокойствие, след като сградите на парламента и правителството в Симферопол, столицата на автономната република Крим, бяха превзети от отряди за самоотбрана на рускоезичното население, които той нарече "престъпници във военни униформи", посочва Ройтерс.

Временният президент е издал заповед на силовите структури да предприемат всички необходими мерки за защита на гражданите, добавя Ройтерс.

Руският Черноморски флот използва базата в Севастопол на полуостров Крим с рускоезично население, напомня АФП, цитирана от БТА.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


341
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
3
 
10
 
! Отговори
Румен221 преди 10 години
Е, те това е Европейският избор на гатгстерите в УкрайнаПреврат няма...Но...:- Междувременно най-малко хиляда привърженици на Евромайдана окупират сградата на областната администрация в североизточния град Харков. Пред централния вход са издигнати барикади и дежурят "постове за самоотбрана...Само някакви си 67 пленени, преоблечени и ЗАСТРЕЛЯНИ В ТИЛА насред Киев полицаи...- Че те полицаите - хора ли са....
198
30
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Путин е сам срещу: УКРАЙНА, САЩ, АНГЛИЯ, ГЕРМАНИЯ, ШВЕЙЦАРИЯ, ИТАЛИЯ, ИСПАНИЯ,ЮЖНА КОРЕЯ, ХОЛАНДИЯ, ПОЛША, КАНАДА, БЪЛГАРИЯ, ГЪРЦИЯ, ТУРЦИЯ, РУМЪНИЯ, ПОЛША, УНГАРИЯ, АЛБАНИЯ, НОРВЕГИЯ, ЧЕХИЯ, ПОРТУГАЛИЯ, ДАНИЯ, ИСЛАНДИЯ, ХЪРВАТИЯ! Това ще бъде последната агресия на империята на злото СССР (Русия).
197
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия как са се се наредили за снимката горе над статията начело с тоя Турчинов-Османов, ще са и на първата редици на първия демократичен гей парад в Киев, с което ще засвидетелстват своите еврео-атлантически ,,ценности""
196
3
 
32
 
! Отговори
гост преди 10 години
НАПЪЛНИХТЕ ЛИ ГАЩИЧКИТЕ *** СКАПАНИ?
195
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Населението в Източна Украйна и Крим иска независимост от Киев и Киев отказва да признае правото им на глас. Тогава единственият изход е война и Русия ще им помогне.
194
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бе к,во сте седнали да разтягате тоя украйнски локум ,работата е ясна педалчетата от майдана съвсем скоро ще ядът нагайките на руските казации.каквото повикало,такова се обадило.
193
3
 
20
 
! Отговори
Румен221 преди 10 години
Приятели,Ето защо сме на място 100 по свобода на словото...1. Янукович го свали "мирно протестиращи" (Които убиха 67 полицай и раниха над 600)2. А в Крим "въоръжени окупатори" превзеха валастта (Макар, че изведоха Хората, без да проявят агресия към тях, а на охраната е върнато оръжието)Мотото ни е Морал в политиката и медийте и българските медии наистина са морални, "свободни" и "независими", а в Киев красиви борци за демокрация, ляха кръв като река и ако трябва камък върху камък няма да оставят!!!.
192
1
 
19
 
! Отговори
Румен221 преди 10 години
Приятели,Казано е във Вечната Книга...:- "Който сее ветрове, ще жъне бури"...А Великият Български Народ е казал...:- "Каквото посееш, това и ще жънеш"...и още- "Каквото повикало, това и отговорило"....
191
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поредната русофилска измишльотина. Китай никога не е обявявал каквато и да е позиция покрай кризата с Украйна. Покажи ми източника на този факт, драги мой.... :) :)Беларус е 10млн соц бедна държава. Дори не може да се брои. Китай няма да се намеси в Украйна, още по -малко Иран. И ти като виден русофил трябва да се гордееш, че Северна Корея е съюзник на Русия...тази хубава държавица. :) :)
190
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най разумното решение е да се подели Украйна ,за да се избегне световня при това ядрена война ,рашките не са народ който ще се уплаши от война и ще отстъпи запада как стори същото с бивша Югославия ,разпарчетоса я и създаде 2 ислямистки държави в сърцето на Европа -Косова и Босна ,Сега да не лаят западните политици и техните глашатай ,че имало опасност Украйна да се разпадне ,знаете ли ,че там има 17 милиона руснаци,освен тях има още 7-8 отделни етноса ,украйнски народ няма ,там са миш-маш
189
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе жалки ***, какво се прехласвате по Путин. Забравихте ли Афганистан? Дайдоха кат аслани, а си отидоха ***. Едни конници с пушки ги насметоха. Не помните и Прага 68 - точно хвърляха *** по руските танкове! Дано не се стига до война в Украйна - Путин ще бере многоо ядове! КГБ и империята на злото се самозабрави отново - само да падне петрола под 50 за барел и ще вият като карпатски мечки!
188
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Понеже Русия е (сама) затова Китай излезе с официална позиция за ситуацията в Украйна заявявайки от пекин,че по украйнската криза китай ще действа кординирано с позицията на Русия ,а само до украйна е и беларус,съюзник на Русия ,зад Русия са ядрените казахстан ,Иран и най милитаризираната държава в света с ядрено оръжие северна Корея. С русия са и всички хора по света н,както и в България ,на които ни писна от двуличния,крадлив и изпедерастен запад
187
1
 
17
 
! Отговори
ганчо преди 10 години
хаха,тоя *** ще плаши Русия-оле майко,все едно *** със помощи...хахахахахахахахахахах
186
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Западът никаква войска не е мобилизирал, нито т.нар. окупатори на властта в Украйна са предприели геноцид над руското население в Украйна. А това за платените провокатори съществува единствено в русофилското съзнание - там винаги Западът е виновен. Където човек рипне с крак и не иска повече с Русия - Западът е виновен. Абе каквото и да стане лошо по света - това е конспирация на Запада! В момента единственият агресор е Русия. Но Русия е сама срещу ЦЕЛИЯ Запад и логично ОТНОВО ще загуби. :)
185
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Военния гарнизона край Харков е отказал да се подчини на заповедта на изпълняващия длъжността президент на Украйна Турчинов да се намеси и да въдовряла(ред) армията на изток и юг в Украйна,същото са направили и много други военни поделения които отказват да се подчинят на новата власт,в същото време военната девизия в Севастопол е преминала на страната на руско езичното население и не признава новата власт в Киев,Тия май от Майдана ,май могат да разчитат само на пияните фашаги бандеровци.
184
5
 
22
 
! Отговори
БМ_21 Град преди 10 години
Ха, ха, ха Хохлите предупреждават братушките .... по-голяма смехория не може и да се измисли, ако В.В реши ще ги смачка за седмица /да си спомним Грузия/ ... друг е въпроса дали ще бъде взето такова решение. Този *** на снимката явно си вярва на думите, но когато удари първата "Точка"-У ще напълни гащите ... да не говорим, че до Киев руските части ще бъдат срещани като освободители ...на запад може и да изгърмят някой боекомплект.
183
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сега по новините на руската телевизия съобщиха,че руската армия от западен и централен военен окръг на Русия е вдигната по тревога 1 степен ,освен ВВС,военния флот,ракетни войски ,край границата на Украйна са дислоциорани над 190 хиляди руски войници .Започва да става мазало,запада не спря с мръсните си игрички и не не им увряха главите на западните политици,че руснаците от война не се боят,дано да седнат на масата Русия и САЩ и да се разберат,ако ще и Украйна да поделят ,само да няма война
182
29
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Путин наредил мобилизация на армията, но открил, че половината войници били още пияни :( Сега от тайните служби на Русия разработват ново поколение войници, които не пия водка. От това се страхуваше Западът. :(
181
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Временният президент на Украйна Олександър Турчинов предупреди руските военноморски сили в Крим да не предприемат военна агресия и ги призова да не напускат базата си, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес."-----------------И кой е този Турчинов? Протестантски пастор - любител и американски агент.Незаконно назначен на ръководни длъжности, узурпатор на властта в Украйна профашистки елемент.Предполагам, че така силно е уплашил руснаците, че те изобщо няма да му обърнат внимание.
180
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
късно е чедо,всичко е задействано.