Спряха делото за финансови злоупотреби срещу Тимошенко

Събраните доказателства не потвърждават вината й
28 фев 2014 13:37, Елка Василева
16
Спряха делото за финансови злоупотреби срещу Тимошенко
Юлия Тимошенко. Снимка: Reuters

Районен съд в украинския град Харков прекрати днес наказателното дело за дейността на корпорацията "Единни енергийни системи на Украйна" (ЕЕСУ). Съдът вдигна и запора върху имуществото на Юлия Тимошенко, ръководител на корпорацията през 90-те години на 20 век, предаде ИТАР-ТАСС.

Още по темата
Днес група държавни обвинители се отказаха от обвинението във финансови злоупотреби срещу Тимошенко в рамките на делото на ЕЕСУ, съобщиха прокурори по време на съдебното заседание.

Според тях събраните доказателства не потвърждават изцяло вината на Тимошенко, а възможностите за събиране на нови са изчерпани.

Наказателното дело срещу Тимошенко бе образувано през октомври 2011 г. от Службата за сигурност на Украйна. Тя бе заподозряна в укриване на данъци, злоупотреби с бюджетни средства чрез незаконно връщане на ДДС и др., припомня агенцията, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Трактора президент!
12
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Едни олигарси срещу други. Едни престъпници срещу други. Народът е подлъган! Яхнаха недоволството на народа. И едните и другите трябва да бъдат отстранени, а не да се разкъсва народа. Много зависи от народа просто!
11
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Украински мутробарок!жал ми е за хората.
10
2
 
10
 
! Отговори
Истината преди 10 години
Победителите не ги съдят!
9
1
 
7
 
! Отговори
dimitar преди 10 години
porednoto dokazatelstvo che zapada finansira prevrata v ukrayna , porednoto dokazatelstvo che jidovete se gotvyat da stegnat primkata okolo vrata na rusiya. rusnacite sa korav narod - tuk nekoy ne si e napravil dobre smetkata.
8
1
 
23
 
! Отговори
Крадлата невинна преди 10 години
Това дали ще се хареса на украинския народ. Борците на Мегдана нали се бориха точно против задкулисието. Мнооого инересно!
7
1
 
20
 
! Отговори
Registriran преди 10 години
"Може да е *** син, но е НАШ *** син" US ценности.
6
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Света вода ненапита... голям фарс въртят тия шушумиги, ама си направиха сметките без кръчмаря, и заради тях целия украински народ ще страда...
5
1
 
22
 
! Отговори
1234 преди 10 години
Върховенството на закона за пишман демократите не важи! Пуснаха я от затвора веднага през граница сега и свалят обвиненията и и свалят запора......... да ви е честито украинци преборихте корупцията! Интересно ми е колко от населението на Украйна подкрепя този ход на нещата за Тимошенко според мен колкото симпатизират на Янокович толкова и симпатизират и на тази. И двамата са олигарси и двамата цицат държавни пари и двамата са парламентарно предтавени.
4
1
 
34
 
! Отговори
zeus преди 10 години
Интересно как така точно дни след преврата решиха, че е невинна?
3
1
 
30
 
! Отговори
макето преди 10 години
те така е при демократията идваш на власт и получаваш чисто съдебно минало после мож на чиста сметка да почнеш да крадеш
2
1
 
33
 
! Отговори
jeez преди 10 години
Така се започва демократизирането,с чисто съдебно минало.
1
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ясно, за съюзниците на САЩ няма правосъдие. То тях не ги лови - само обикновените хора, кокошкарите.