Мобилизирайте украинската армия, зове Кличко

Апелът му е във връзка с "руската агресия" в Украйна
Обновена: 1 мар 2014 18:43 | 1 мар 2014 18:43,
319
Мобилизирайте украинската армия, зове Кличко
Снимка: БТА

Лидерът на украинската партия "УДАР" и бивш световен шампион по бокс Виталий Кличко призова украинският парламент да обяви обща мобилизация предвид, по думите му, "руската агресия" в Украйна, предаде Франс прес.

"Парламентът трябва да поиска от главнокомандващия въоръжените сили да обяви обща мобилизация след започването на руска агресия срещу Украйна", заяви Кличко в комюнике. Той настоява също за свикване на спешно заседание на Съвета за сигурност на ООН.

Руският Съвет на федерацията (горната камара на парламента) одобри единодушно използването на руската армия в Украйна по искане на президента Владимир Путин.

Още по темата
"Във връзка с извънредната ситуация в Украйна и заплахата за живота на граждани на Руската федерация, наши съотечественици, на личния състав на военния контингент на руските въоръжени сили, дислоцирани в Украйна" Путин поиска одобрението на парламента "за използване на Въоръжените сили на Руската федерация на територията на Украйна до нормализация на обществено политическата обстановка в тази страна", отбелязва АФП, позовавайки се на комюнике на пресслужбата на Кремъл.

Използваната формулировка подсказва, че Русия може да използва както силите на руския Черноморски флот, които се намират в Крим по силата на двустранно споразумение между Москва и Киев, така и да изпрати други войски от Русия, подчертава АФП.

Русия разполага с немалък контингент на Кримския полуостров (Южна Украйна). Руският черноморски флот наброява около 20 000 военнослужещи, базирани в Севастопол по силата на двустранен договор, припомня френската агенция.

Русия увеличи военното си присъствие на 6000 души в Крим, заяви днес украинският министър на отбраната Игор Тенюх и допълни, че там са разположени също близо 30 бронирани машини.

Асошиейтед прес отбелязва, че в обръщението на Путин се говори за територията на Украйна, а не конкретно за Крим, което подсказва, че е възможно Москва да използва военна сила в други рускоезични провинции в Източна и Южна Украйна, където много хора са против новите власти в Киев. Проруски протести се състоят днес в източните градове Харков, Донецк и Одеса, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
7
 
19
 
! Отговори
до 204 преди 10 години
Завиждаш ли за това, че някои успяваме да се уредим на запад? Продължавай да завиждаш, не ми пука. Зле сте и зле ще си останете, докато кадърните просперираме.
170
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
През 68 влизаха в чехия с танкове и прага я превърнаха в рибарникТова им е манталитета да влизат в чуждите имоти и държави, нонекоторые воинские подразделения Пентагона были приведены в состояние повышенной боевой готовности.
169
0
 
22
 
! Отговори
kokalala преди 10 години
до 203Тормоза последните 25 години е много по-голям.
168
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Колкото повече чета коментарите, толкова повече се радвам, че съм на 3000 км от България. Не ви стигаха 45 години тормоз благодарение на руснаците, че сега продължавате да сте на тяхна страна.
167
5
 
38
 
! Отговори
4oko преди 10 години
Добър вечер. Слава на Руската Федерация! Да пребъде Русия!
166
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кримските татари заявиха, че подкрепят присъединяването към РФ.
165
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До политическата върхушка!Налегайте си парцалите от Армани и Долче и Габана и пазете НЕУТРАЛИТЕТ, защото ви гарантирам 100% победа на Руската Федерация в този и всеки следващ конфликт! Там фашагите превратаджии да си сърбат попарата! Едни 20000 човека не са цял РУСКОЕЗИЧЕН НАРОД, а са само една шепа хора, макър с тези маски да не приличат на такива!
164
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НА ТОЯ ОТ БОЙ НЕ МУ Е ОСТАНАЛ ГРАМ МОЗЪК. ТОВА ДА НЕ ТИ Е БОКСОВАТА КРУША БЕ? И КОИ ЩЕ МОБИЛИЗИРАШ КАТО НАД 60 % СА РУСНАЦИ БЕ? НАЛИ ЩЕ ТЕ ГРЪМНАТ ПЪРВО ТЕБ В ЧЕРУПКАТА. НЕ Е ИСТИНА КАКВИ БОЛНИ МОЗЪЦИ ИМА В ТАЯ УКРАЙНА. НЕ СЪМ И ПРЕДПОЛАГАЛ ЧЕ МОЖЕ ДА ИМА ТАКИВА КАТО ТОЗИ. АМИ СБИРАЙ ТАТАРИТЕ И ТРЪГВАЙ БЕ КОЙ ЧАКАШ? САМО СЛЕД ПОЛОВИН ЧАС ЩЕ СТЕ ИЗЧЕЗНАЛИ ОТ ЛИЦЕТО НА УКРАЙНА.
163
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Направо Турчинов да се обърне към Ал Кайда и Ал Нусра! Позната хамериканска история!
162
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Русия вече даде руски паспорти на украйнския спец наз БЕРКУТ, ще даде и на редовата армия, виж на бандерките не знам какво ще даде. Предполагам по делата!)
161
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Десен сектор" заповяда на членовете си да проведат спешна мобилизация и да се въоръжат за защита на украинската държавност. В нареждането се добавя, че "в зависимост от конкретната ситуация в районите, максимално да се координират действията с армията, Съвета за национална сигурност и вътрешното министерство.""Напомняме на всички граждани на Украйна, независимо от националността им (вкл. руснаците), че нашата борба е антиимперска, а не русофобска. Руската империя ще бъде разрушена. Призоваваме Движението за съпротива в Кавказ и освободителните движения в Русия да активизират своята дейнос
160
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя е един женски орган,като брат си.Същата мишка
159
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До бббМи затова и сме срещу превратаджийте на Кличко, които водят Украйна към по- голям батак и от България.
158
2
 
45
 
! Отговори
тя преди 10 години
Украинската армия е от руснаци ха-ха-ха , тоя като говори явно няма връзка с главния мозък.*** спортист.
157
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Клично псе продажно забрави ли ,че 2/3 от Украйнската армия е съставена от етнически руснаци и от говорещи про руско настроени православни украинци,даже вече и нашенските продажни медии ,които досега предаваха едностранчиво от Украйна от тази вечер показаха масовите про руски и анти майдански протести на изток и юг в Украйна и показаха украинци от изток които поискаха да са с Русия и ,че не признават новата католишка чафутска власт в Киев
156
4
 
52
 
! Отговори
партиен член преди 10 години
Тоя Кличко явно много са го били в главата.Каква армия кви пет лева.Путин май ще шамаросва непослушните.
155
21
 
22
 
! Отговори
ббб преди 10 години
Големи спецове тук,,,що не видите в какъв "батак" е България пък тогава плюйте по Кличко ,Украйна,,и армията им
154
5
 
45
 
! Отговори
EUSSR преди 10 години
Народен съд и разстрел за превратаджиите фашисти!
153
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
KLli4ko moje da ima pari ama xaznata prazna negovite djobove qnkite gi pulnqt nqma da broi ni6to li4no toi kolkoto Stani6ef i Monika ti davat tolkoz i toq
152
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много са те били в главата мойто момче. Ама акъл не са ти набили.Ти ще си първия избягал като ви запари на ***.Боксьори и певици не могат да управляват държава.