Мобилизирайте украинската армия, зове Кличко

Апелът му е във връзка с "руската агресия" в Украйна
Обновена: 1 мар 2014 18:43 | 1 мар 2014 18:43,
319
Мобилизирайте украинската армия, зове Кличко
Снимка: БТА

Лидерът на украинската партия "УДАР" и бивш световен шампион по бокс Виталий Кличко призова украинският парламент да обяви обща мобилизация предвид, по думите му, "руската агресия" в Украйна, предаде Франс прес.

"Парламентът трябва да поиска от главнокомандващия въоръжените сили да обяви обща мобилизация след започването на руска агресия срещу Украйна", заяви Кличко в комюнике. Той настоява също за свикване на спешно заседание на Съвета за сигурност на ООН.

Руският Съвет на федерацията (горната камара на парламента) одобри единодушно използването на руската армия в Украйна по искане на президента Владимир Путин.

Още по темата
"Във връзка с извънредната ситуация в Украйна и заплахата за живота на граждани на Руската федерация, наши съотечественици, на личния състав на военния контингент на руските въоръжени сили, дислоцирани в Украйна" Путин поиска одобрението на парламента "за използване на Въоръжените сили на Руската федерация на територията на Украйна до нормализация на обществено политическата обстановка в тази страна", отбелязва АФП, позовавайки се на комюнике на пресслужбата на Кремъл.

Използваната формулировка подсказва, че Русия може да използва както силите на руския Черноморски флот, които се намират в Крим по силата на двустранно споразумение между Москва и Киев, така и да изпрати други войски от Русия, подчертава АФП.

Русия разполага с немалък контингент на Кримския полуостров (Южна Украйна). Руският черноморски флот наброява около 20 000 военнослужещи, базирани в Севастопол по силата на двустранен договор, припомня френската агенция.

Русия увеличи военното си присъствие на 6000 души в Крим, заяви днес украинският министър на отбраната Игор Тенюх и допълни, че там са разположени също близо 30 бронирани машини.

Асошиейтед прес отбелязва, че в обръщението на Путин се говори за територията на Украйна, а не конкретно за Крим, което подсказва, че е възможно Москва да използва военна сила в други рускоезични провинции в Източна и Южна Украйна, където много хора са против новите власти в Киев. Проруски протести се състоят днес в източните градове Харков, Донецк и Одеса, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
5
 
43
 
! Отговори
сопол преди 10 години
по скъп газ за меркел, по евтини американски стоки. търговското споразумение с европа, бум за американската икономика. америка трябва тотално да се изключи от всякакви разговори и споразумения за европа. китайската стена 2 построиха на границата с мексико, за права ще ми говорят и свободна търговия, ***
150
4
 
33
 
! Отговори
ама че народ преди 10 години
Не съм ***, малко по-бърз съм в информирането от накой тука, които първо им трябва позволение от Вашингтон преди да публикуват нещо !!!
149
5
 
20
 
! Отговори
ама че народ преди 10 години
Имам си акаунт и давам информация, какво виждам на страницата на една от групите. Сега пък какви правила наруших, че ме триете ?
148
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ама че народТоя *** няма ли да се разкара?
147
2
 
17
 
! Отговори
ама че народ преди 10 години
Хмм ...
146
7
 
37
 
! Отговори
до 179 преди 10 години
Моля те, не замесвай името на Меркел с името на това нещастно боксьорче. На Германия и е много по-добре една спокойна Украйна и Русия, отколкото военно положение. Нали газ внася от Русия. Разделена Украйна означава само по-високи транзитни такси за Германия. За какво и е на Меркел една кирлива Украйна. Поредните дрипльовци в съюза! Америка има интерес да си стовари една крачка по-близо ракетите до Русия, защото Полша и е явно далечко. Кличко е един ***, като много наши родни политици!
145
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като му гледах на Янукович покоите и позлатените тоалетни се сетих за Радой Ралин и това,което той ни написа:"Някои хора остават нещо след себе си само,когато клекнат"!
144
5
 
23
 
! Отговори
сопол преди 10 години
къв пентагона бе, нали е в европа могат да стрелят американските хурки. меркел да звъни на чернилката и да му каже да си гледа мексико. те с путин ще се разберат
143
3
 
22
 
! Отговори
nako преди 10 години
Dano ne se meshat usa che mai razlikata v tehnikata e kamaz - mack, uaz - hammer...
142
3
 
23
 
! Отговори
сопол преди 10 години
политиката не е за всеки, особенно външната. тоя *** си мисли , че всичко за 10 минути като в бокса се решава. и тук не си фаворит. русия е фаворит. само заради тоя *** да тика народа ще се разпадне украйна. и как ще заживеят. меркел му пази милионите в германия, той акъл дава
141
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
некоторые воинские подразделения Пентагона были приведены в состояние повышенной боевой готовности.
140
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
KLITCKO TI NEMASCH PARI KOI SI TI DA RESCHAVASCH.TI NEMASCH PARI BE GOVEDO NEMASCH DUMATA
139
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ХАХАХАХАХХА, ***. Ниендерталците да си гледат ринга и да оставят политиката на мислещите. Каква украинска армия, бе АХМАК, това да не ти е Германия. Каква армия ще мобилизираш, напълни ли гащите, нещастен популист. Всички сте велики на приказки или на улицата. А сега, след като подлъга украинския народ си сърбай попарата. Каква армия има изобщо Украйна. Русия ще си вземе украинската територия с рускоговорящите граждани, а умствените *** като теб ще бъдат бичувани. *** народ, слаба държ
138
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Румен221а бившия президент на Украйна не ли е избран демократично не ли е взел повече на 50% от населението
137
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ДО МЛАДИТЕ ГРАЖДАНИ 1316to nqma6e 4as pred amerikanskoto posolstvo kogato ima6e invaziq ot tqh v mnogo dyrjavi? bezbojnici.
136
1
 
24
 
! Отговори
Румбо преди 10 години
Като сте много ербап,що се криете от К.Пулев бе!Всичката ви е такава-"революции" правим,а после ревем на US-господарите-Помагайте руснаците ни бият! Мекерета американски!Като дойде спецназ-а ще ти разбие мутрата докато обясниш че си бил шампион.
135
26
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Днес Путин подписа смъртната присъда на руската империя.
134
5
 
26
 
! Отговори
zzz преди 10 години
КАТ РУСИЯ НЯМА ВТОРА ПО МОГЪЩА НА СВЕТА !!!А вие ш.... ни демократи , може да се захапете за ос..... те *** !!!
133
1
 
22
 
! Отговори
Румен221 преди 10 години
Ето кой командваПлевнелиев България е за запазване на суверенитета, териториалната цялост и демократичното бъдеще на Украйна във връзка с усложнената ситуация в Автономна република Крим.Стреснат от този заповед:Путин внесе в Съвета на Федерацията искане за изпращане на руски въоръжени сили на територията на Украйна до нормализиране на обществено-политическата обстановка в страната.
132
2
 
19
 
! Отговори
Той преди 10 години
Като им предложи и на тях Путин гражданство цялата ще стане !