Обама с предупреждение към Москва

Президентът на САЩ може да отмени участието си в Г-8 в Сочи
1 мар 2014 12:21, Петя Славова
274
Обама с предупреждение към Москва
Снимка: БТА

Американският президент Барак Обама и европейските лидери ще обмислят дали да не се откажат от плановете си за участие в среща на върха на Г-8 в Сочи това лято в случай на военна намеса на Русия в Украйна, предадоха световните агенции, позовавайки се на източник от американската администрация.

"Трудно е да си представим как ние и европейските лидери бихме присъствали на срещата на Г-8 в Сочи, ако Русия се намеси в Украйна", посочи източникът.

40-ата среща на върха на Г-8 с участието на лидери на Германия, Франция, Великобритания, Италия, Япония, САЩ, Канада и Русия е планирана за 4 и 5 юни, посочва БТА.

САЩ се съветват с европейските си партньори и за възможната цена, която Русия би могло да бъде принудена да плати при намеса в Украйна, предаде Ройтерс. Администрацията на САЩ преценява дали да продължи да обсъжда с Москва задълбочаване на търговските взаимоотношения, посочи още високопоставеният източник.

Междувременно американски представители заявиха пред Ройтерс, че Вашингтон има индикации за движение на военни от и вътре в района на Крим в петък, но броят им, както и техните намерения не са известни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
4
 
27
 
! Отговори
анти сащ преди 10 години
А вие можете да се намествате навсякъде, нали, американски ***? (особено където има нефт)
69
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Другари ... кратък въпрос към васкак може да наричате братя руснаците, като във всеки руски форум или държавна медия се сипе огън и жупел по всичко българско, чуват се дори откровени заплахи.Другари ... ако руския ботуш ни окупира още веднъж с хляб и сол ли ще посрещате ?
68
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя Обонго много се пеняви нещо..а да отцепят Косово от Сърбия може,само че тоя път маймуните не са познали ,Русия и Китай ще ги смачкат като пилци...
67
8
 
13
 
! Отговори
Bulgatani преди 10 години
Новата власт в Украйна действа както действали болшевиките в Русия през 1917 година. Само насилие и беззаконие! Резултат е известен: това е ужасна гражданска война и унищожаването на прекрасна страната. New болшевики от Майдан се опитва да изгради за себ някакъв Бандерштадт, ама днес те не разполагат с акъл и парите. Ама бандерлоги очакват бързо финансироване от ЕС!
66
5
 
17
 
! Отговори
за 68 преди 10 години
Зле е светът с махленци за върховни управници. Лиготят се като селски стрини я па нема да дойдем на Улемпиадата, са *** нечем да дойдем за Г-8. Ха-ха. Е, и без озъбено слънце ще съмне. Побъркаха се от злоба. Меркелца, менторката на грозотилото Клъчко, не е на себе си. Сбръчкоса се, побледня като смъртник, на баба Яга заприлича, че не и мина колонизаторският номер и не можа да се подмаже на кльощавия дългуч да заобиколят Русея. Ега ти европейския слугинаж. Какъв прекрасен морален пример!
65
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
79 алтафиди кво чекаш бегай за Куба
64
1
 
15
 
! Отговори
f преди 10 години
бананче... бананче... на бати маймунката гъди, гъди! Наака ли се маймунката, а? Кой ще го гушне сега гъбката, КОЙ, КОЙ?
63
1
 
29
 
! Отговори
Харалампито преди 10 години
А да ги видим Хамериканците как ще се чувстват, ако Русия им спретне в задния им двор още една революцийка, както в Куба, където заради социализма някои лекарства са повече от 10 пъти по-евтини, отколкото в САЩ. Стига бе господин Президент! То не бяха арабските пролети на неудобни Вам правителства, не беше гражданската война в Либия, където вече плачат с кървави сълзи за Кадафи и неговия жизнен стандарт. Не им стига и войната в Сирия, ами трябва и Украйна да подпалвате? Забравих и Сърбия....
62
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Виждам информационния отдел на руското посолство се е събрало под статията да ни убеждава колко убав е режима на Пуклер
61
3
 
31
 
! Отговори
Рошко преди 10 години
Боже, та САЩ са намесини по целия свят. Егати Цинизма и дебелоочието.
60
9
 
1
 
! Отговори
Hmm преди 10 години
Странна работа е, че още не са се намесели, а дали не е патова ситуация? Не пипайте Украйна и Крим, защото ние ще пипнем Сирия?!?! Може би политиката за Сирия ще спаси Украйна, едва ли има лидер, който да си мисли, че може да играе за 2 от 2.
59
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До STARBUCKS-USA,как да имаме 2 лева за кафе, като не живеем на кредити като вас у УСА-та.
58
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя маймун Обрама да си стои на клона и да не се опитва да дава акъл на белите хора.
57
28
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Крим ще бъде ковчега на Путин
56
14
 
5
 
! Отговори
Anonymous преди 10 години
Определено САЩ не са светци, но Русия по никакъв начин не им отстъпва! В конкретния случай Русия абсолютно неправомерно и нагло се намесва в Украйна, както се намеси и в доста други съседни на нея държави. Същото направиха и американците в Ирак, Афганистан, Виетнам, опитаха се и в Сирия. Моите надежди са, че двете големи противоположности САЩ - Русия взаимно се уравновесяват и няма лесно да се стигне до военен конфликт от световен мащаб в скоро време...
55
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Голям глад ги чака Украинците ! Целият им бизнес е свързан с Русия . Алоо Киев , Меркел и Обама няма да ви купят миризливите вагони , нито оръжието . Ще ви фалират и ще просите от оста на злото МВФ-СБ-ЕЦБ .
54
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Обама точно нищо не може да казва на Русия! Най-добре е всички да си налягат парцалите да няма нова война наистина, иначе американците са жалки, зад лъскават си фасада.
53
0
 
1
 
! Отговори
Циника преди 10 години
до 62, много е лесна тази позиция 9 "те са платени, ерго те нямат аргументи". В крайна сметка дори някой да е "платен ***", той не излиза да те бие с парите, които е взел, а излиза срещу теб с определено мнение (мнение,което може да е резултат от опорна точка,но си остава мнение).Излиза срещу теб със същото, което имаш и ти - мнение срещу мнение.И ако ти си умен и правото е на твоя страна,какво пречи да го победиш на полето на спора?Ами пречи липсата тези две неща!
52
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** има късмет че Обама е президент, ако беше Маккейни досега да са сдали багажа
51
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Русия е единствената държава в света, която има сили и потенциал да унищожи СВЕТОВНОТО ЗЛО, наречено САЩ, така че лично аз я подкрепям.Не е задължително всички да мисилте като мен.Декларирам, че не съм платен от никой - мразя САЩ безплатно !