Пълна бойна готовност на армията на Украйна

Засилена е охраната на стратегическите обекти
Обновена: 2 мар 2014 10:45 | 1 мар 2014 22:07,
493
Пълна бойна готовност на армията на Украйна
Олександър Турчинов Снимка¨Reuters

Председателят на парламента на Украйна, изпълняващият длъжността президент Олександър Турчинов обяви, че е издал заповед да бъдат приведени въоръжените сили на Украйна в пълна бойна готовност. Засилена е охраната на стратегическите обекти, в това число АЕЦ, предаде ИТАР-ТАСС.

Действията на Киев са в отговор на решението на руския парламент, който разреши на президента Владимир Путин да изпрати руски военни части в Украйна "до нормализиране на обстановката там".

Премиерът Арсений Яценюк заяви от своя страна: "Убедени сме, че Русия няма да предприеме интервенция, понеже това ще означава война и край на всякакви отношения между двете страни".

Той съобщи, че е имал телефонен разговор с руския си колега Дмитрий Медведев, по време на който е поискал Русия да върне черноморските си сили в казармите им, за да намали напрежението. Военна интервенция е недопустима, понеже би била нарушение на всички международни договори", подчерта той.

Украйна е поискала от ЕС, САЩ и НАТО да разгледат всички възможни механизми за защита на териториалната й цялост, предаде Ройтерс. Украинският министър на външните работи Андрий Дешчица заяви, че е провел разговори с представители на САЩ и на ЕС и после е помолил НАТО да окаже помощ на Украйна заради това, което украинският премиер описа по-рано днес като руска агресия.

Искане е било отправено към НАТО да обмисли използването на всички възможности за защита на териториалната цялост и на суверенитета на Украйна, украинския народ и ядрените обекти на украинската територия, поясни украинският министър на външните работи. Той каза, че засега не е могъл да се свърже с руския външен министър Сергей Лавров.

Лидерът на украинската крайнодясна организация "Правий сектор" Дмитрий Ярош пък призова лидерът на чеченските сепаратисти Доку Умаров с оръжие в ръце да подкрепи антируските сили в Украйна, съобщи руската информационна агенция.

Съответното обръщение било поместено на страницата на "Десния сектор" в социалната мрежа "ВКонтакте".

Още по темата
"Украинците винаги са подкрепяли освободителната борба на чеченския и другите народи от Кавказ. Сега дойде време вие да подкрепяте Украйна. Като лидер на "Десния сектор" ви призовавам да активизирате борбата. Русия не е толкова силна, колкото ви се струва", гласяло съобщението според ИТАР-ТАСС. 

Агенцията припомня, че Ярош по време на първата военна кампания в Чечения е бил сред неколцината украински бойци, участвали в бойни действия срещу руските войски.

В отговор пълномощният представител на министерството на външните работи на Русия по правата на човека, демокрацията и върховенството на закона Константин Долгов в микроблога си в Туитър написал :"Украинският неофашист Ярош повика на помощ терориста Умаров. На такива ли "демократи" в Украйна залага Западът!? Ще има ли реакция оттам?"

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


493
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
290
0
 
11
 
! Отговори
NIKO11111 преди 10 години
До 414Ако не си разбрал досега, цяла Европа я чака постепенно обедняване и източване на финансовите ресурси, ако продължава така с Еврейският съюз.Бъди сигурен.Финландия няма да прави изключение, доколкото си спомням даже и Нокиа вече не е финландска компания. А сериозни американски протекции на Скандинавския полуостров има само Норвегия, в която има и американски бази, за Финландия не мога да си мисля същото.
289
15
 
10
 
! Отговори
До 417 преди 10 години
Така си мислеха и американците за Куба през 1959 г. И след 55 г. е същото.Бисмарк има една хубава мисъл - Народ, който се бори за своята земя и независимост не може да бъде победен! И го е казал за българите веднага след като Сърбия ни напада през 1885 г. Единствен от европейските политици тогава предрича българската победа!Народ, който се бие за права кауза, рано или по-късно побеждава!Украинската нация е в правото си да се разпорежда в своята страна. Путин да си гледа Рашката!
288
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В рамките на един месец Украйна ще изпадне в хиперинфлация, защото Русия и спря заемите, а руските банки спряха кредитирането. В първото десетдневие на ТОЗИ месец ще отпадне отстъпката за газ от Газпром и към края на месеца ще спре и газа съвсем./и ние ще го духаме/ Когато тръгнат гладните срещу платените числеността на първите ще из донесе победата и без намесата на руски войски в Украйна.
287
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Re426 Ех натовски мечти!Прав си това ще стане ако Русия не си брани интересите.
286
25
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Колкото и да се пънят спинозните тролов, в край на краища Путин ще загуби Крим окончателно и черноморския флот ще бъде изритан от полуострова.За другата им военна база в Сирия се очаква същото.Въобще Путин и Русия не ги очакват нищо хубаво в близко бъдеще, само жалко за руският народ, той пак ще го отнесе.
285
1
 
22
 
! Отговори
NIKO11111 преди 10 години
До 422Недей дава такива примери, защото цяла Латинска Америка, която е под американски протекции е едно блато, а САЩ единствено ги използват като суровинен придатък. Освен това и Европа започна да обеднява заради сериозните американски протекции в последните 20 г.Всички работим за световните юдеиски фамилии- финансови магнати, не си ли го разбрал досега.Държавите вече нямат значение. Юдеите нямат вечни приятели, имат само вечни интереси.
284
22
 
6
 
! Отговори
0=);;;;::::> преди 10 години
Бой по тъпите Руснаци
283
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
всички държави който са били под Руска опека са бедни....примери искате ли че неса малко?
282
0
 
24
 
! Отговори
NIKO11111 преди 10 години
Интересно дали армията няма да свали тези, които я изпращат срещу Русия, защото повече от половината украйнска армия са руснаци и коя армия се мобилизира още по- интересно, защото един от лидерите на протестите в Украйна даже е призовал на помощ ченеца Доку Умаров. Ами, като са толкова прости като нас защо не извикат на помощ даже и турската армия. Той Ердоган отдавна мечтае да превърне Черно море пак в Османско езеро...
281
27
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
избийте руснаците,те носят само смърт и зло на човечеството
280
0
 
7
 
! Отговори
Izbegal преди 10 години
Нали знаеш че гладът и сушата са планирани за да се намали популацията
279
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Щом може да има "умиротворително" военно присъствие на САЩ, в над 130 държави, значи може да има и "вежливи" руски части на територията на Украйна!! Аз съм антикомунист до дъното на костите си, но смятам че България никога не трябва да се цепи от културно, религиозно и исторически близките нея държави, а именно Русия. Бих линчувала това *** Соломон Паси, заради което ни пръскат ежедневно от въздуха!Комунисти ли са, убийци ли са, капиталисти, фашисти - все са евреи
278
1
 
17
 
! Отговори
georgi.ishkitiev преди 10 години
Русия няма да пуснат току така Украйна да мине към ЕС. Там има много залежи на метални руди, освен това украйнците са можеби втория по големина износител на зърно в световен мащаб. Много стратегическа точка като се има в предвид световния глад, който се задава. Иначе Русия е голяма страна, но нямат много земеделие заради студовете. Но олигархията води до това.. рано или късно хората се пробуждат и искат по-добър живот.
277
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Както някой писа по -долу, украинския псевдо президент е обявол код кафяво.Сега чака химическите войски да го почистят :)
276
2
 
24
 
! Отговори
kreti преди 10 години
Украинците се били освободили написа един *** - Колкото България се освободи от консомолските секретари , които са гледали чичковците в чайки и тайно мечтали и завиждали Има една снимка на СДС където са Бойко, Местан, Костов, Сидеров, Орешарски и други. Които сега имат собствени партии и искат кокала. Биографията на Украинските *** Е СХОДНА
275
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
do TYPOTO DJUDJE TE I KRQVQRITE WQGUBIXQ VOINQTQ V QFGQNISTQN I IRQK I SI PRIWNQXQ TOVQ
274
30
 
8
 
! Отговори
СЛАВА УКРАЇНІ ! преди 10 години
Оказа се,че целият СВОБОДЕН СВЯТ стои твърдо зад УКРАЙНА !Зад братушките стои Мадуро.И Ким Чен Ун.
273
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тея искат да хапят ръката дето ги храни и целуват ръка на тези дето искат да ги държат гладни, тоя Турчин да види как посрещат руските войски в Украйна и да се замисли как биха посрещнали гейромейданските му бандити....нищо и техния ред ще дойде, само да посегнат на руското посолство в Киев и ще видят от къде изгрява слънцето!
272
3
 
34
 
! Отговори
Владо преди 10 години
Сега, като сме в НАТО, да мобилизират Паси, да помага на Украйна.
271
26
 
7
 
! Отговори
леле-е, преди 10 години
колко много апологети на руския империализъм сме имали у БГ-то. То, както навремето се говореше: съветските болни са най-здравите в света, съветската радиация е най-хуманната радиация в света и пр., та сега: руският империализъм - най-добрият в света.Те, украинците, изгониха крадците на едро (докато у БГ-то им се възхищават и им се ръкоплещи) и ето тук някои (кои ли са те?) така силно и обилно са се разревали, направо да ти се разкъса сърцето.