Ултиматум към Украйна? Пълни глупости!

Руският Черноморски флот опроверга появилата се информация
Обновена: 3 мар 2014 23:10 | 3 мар 2014 20:24,
415
Ултиматум към Украйна? Пълни глупости!
Снимка: Reuters

Щабът на руския Черноморски флот, базиран в Севастопол, нарече пълни глупости съобщенията на украински средства за масова информация за отправен ултиматум към украинските сили в Крим и за планиран щурм срещу тях, предаде ИТАР-ТАСС.

Още по темата
 Командващият флота вицеадмирал Александър Витко заяви: "Свикнали сме вече на ежедневните обвинения на украинските медии за провеждането на силови действия по отношение на нашите украински колеги. Ясно е кой стои зад това. Нищо ново след Югославия, Ирак и Сирия няма да могат да измислят тези кукловоди".

По-рано днес Интерфакс съобщи, че руският Черноморски флот е отправил към украинските сили в Крим ултиматум да се предадат до 5 часа сутринта във вторник, иначе ще започне щурм.

Руската агенция се позовава на източник от украинското министерство на отбраната.

Междувременно и.д. президент на Украйна Олександър Турчинов заяви, че руското военно присъствие в Крим нараства и призова Москва да прекрати  "агресията и пиратството", предаде Ройтерс.

Турчинов заяви, че положението е "сложно" в рускоезични области от Южна и Източна Украйна, но добави, че украинските власти държат положението под контрол.

Той заяви, че руският Черноморски флот е блокирал украински бойни кораби в заливите на Севастопол.
"Положението в Крим остава напрегнато, а руското военно присъствие расте. Призовавам държавното ръководство на Русия: спрете провокационните действия, агресията и пиратството. Това е престъпление и вие ще отговаряте за него", каза и.д. президент на Украйна.

Ден преди посещението на държавния секретар на САЩ Джон Кери Турчинов призова за външна помощ.

"От водещите страни в света очакваме не само морална подкрепа, а и истинска помощ", каза Турчинов.

По-късно беше съобщено, че руски военни са завзели тази вечер граничния пункт от украинската страна на фериботната линия, свързваща Крим с Русия и три камиона с руски войници влязоха с ферибот в Крим, предаде  Ройтерс, като цитира украински граничари.

Утре в Украйна ще започне работа мисия на Международния валутен фонд. Киев се надява да получи поне 15 милиарда долара заем от МВФ, за да избегне изпадане в неплатежоспособност.

 (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


415
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
267
2
 
0
 
! Отговори
Victimized преди 10 години
До Анонимен 348 Историята рядко се има предвид в днешно време , иначе ние трябва да имаме притенции към половината балкани
266
0
 
2
 
! Отговори
Victimized преди 10 години
За това протестите не трябва да са с политическа насоченост , дали украинците които протестираха в подкрепа на ЕС са наясно , че гореспоменатите не са по малко използвачи от Русия и техните интереси ! Исканията на протестите трябва да са изцяло съобразени с нуждите на народа на съответната държава !!!
265
2
 
8
 
! Отговори
дечко преди 10 години
по-малкото зло безспорно е Русия, но да не забравяме, че в политиката козовете се вадят и от обувките, така че както и да завърши тази история ще е в полза на няколко НЕукраинци, а украинците ще се примирят с последствията
264
1
 
15
 
! Отговори
Петров преди 10 години
Разликата между законно ли е въвеждането на руски войски в Крим и парламента в Киев!В днешния брой на "Дейли Телеграф" пише...Руските воски са поканени от законно избрания парламент на автономна република Крим,докато новото правителство в Киев е незаконно и нелигитимно според международното право!Никакви сериозни санкции няма да има!ЕС ще загуби повече отколкото Русия!
263
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До чочоЧочка, Крим никога не е бил украински не говори глупости, турците могат да имат по-големи претенции към Крим от Украинците. Седнете почетете, образовайте се пък токава почвайте да давате мнение за щяло и нещяло.
262
24
 
6
 
! Отговори
чочо преди 10 години
Бедните украинци. Толкова жертви дадоха, а немогат да се освободят от руското робство. Окупацията на Украйна трябва да падне, а окупаторите да понесат своята отговорност пред международен съд.
261
3
 
32
 
! Отговори
Avel преди 10 години
О неразумни украински народе,знаете ли какво е Ес??!!?Попитайте българите,те ще ви отговорят..
260
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Утре в Украйна ще започне работа мисия на Международния валутен фонд."-----Украйна -> R.I.P.
259
0
 
15
 
! Отговори
мсд преди 10 години
преди да влезем в ЕС поляците ни предупреждаваха какво ни чака .сега ние да предупредим украинците какво следва .има един саит СЕГОДНЯ.РУ вижте къде живеят сега т.н. управници на украйна .ТИМОШЕНКО-КЛИЧКО-ТУРЧИНОВ. и т.н клетите украинци
258
0
 
28
 
! Отговори
Цецо преди 10 години
Кой е този Олександър Турчинов - май националист с поддръжка на фашистката идеология. Защо ли запада му се връзва ?! Може би защото така им е угодно да започнат военни действия там където няма и един американец. Да защитават кого ?! Тезата на Обама - абе война да има далеч от нас ще е супер, само повод ни дайте. А Русия си защитава хората и флота, каквото е споразумението с Украйна.
257
3
 
24
 
! Отговори
сало в шоколаде преди 10 години
До УточнениеМного добре знаем, кой е "Бандера"! Бандеровците за се били редом до Хитлер и за Хитлер. Бандеровците са *** избивали собственния си народ! Моля се хохлите да се присъединят към ЕС и доброволно да станат лакеи. Хората са го казали: "Който не знае да целува ръка ще целува г*з" Приято *** на негърския г*з на Обама!
256
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Веднъж да чуят мнението на народа?!Референдума??!?
255
0
 
11
 
! Отговори
Уточнение преди 10 години
На тези които не знаят кой е Степан Бандера...Осъден на смърт през 30-те години за убийство на полски министър и други терористични акции. Смъртта на Бандера през 1959 според немските власти е счупване на прешлен в основата на черепа, вследствие на падане. Отровен куршум вече е в сферата на пропагандата. Друга версия е, че е отровен с цианкалий и затова е паднал, но това не е било установена от немските лекари. Напълно вероятно е да е убит от руски агенти, но това е станало чрез извиване на врат
254
14
 
2
 
! Отговори
asd преди 10 години
виждам че позитано много държи на коментарите тука
253
20
 
5
 
! Отговори
пламен преди 10 години
На тези които не знаят кой е Степан Бандера! Бандеровците са борци за независимост на Украйна от 40 години на миналия век, а техния лидер Бандера е убит с отровен патрон в Мюнхен през 1959 г. от КГБ. Вие българските комунисти как ще отговорите на въпроса за изкуствено предизвикания глад от червените комисари в Западна Украйна през 30 - те години, когато са умрели от глад няколко милиона украинци.
252
3
 
31
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 10 години
КРИМЧАНИ НЕ ДОПУСНАХА НА ТЯХНА ЗЕМЯ НАТОВСКАТА ВОЙСКА.СЕГА ЗАПАДА ИМ МЪСТИ РУСКИЯТ НАРОД НЯМА ДА ДОПУСНЕ КРИМЧАНИ ДА СТРСАДАТ ВИЖТЕ ВИЕ ГОСПОДА БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИЦИ КАКВО ОЗНАЧАВА ДА СИ СЪС РУСИЯ.НАЩЕ ПОЛИТИЦИ СА ПОДЛИЗВАЧИ И ПРОДАЖНИЦИ КРИМ СЪС ВАС Е РУСИЯ
251
10
 
36
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 10 години
АЗ РАБОТЯ ВЕЧЕ 20Г. ВЪВ МОСКВА ИСКАМ ДА СЕ ВЪРНА В БЪЛГАРИЯ НО БЪЛГАРИТЕ СМЕ ПРОДАЖНИЦИ И ДОРИ ДА СЕ РОДЯТ ИСТИНИ БЪЛГАРИ ДА ВОДЯТ СТРАНАТА НИ БЪЛ.ПОЛИТИЦИ ЩЕ ГИ УНИЩОЖАТ НАЩЕ МЕДИЙ ЗАЕДНО СЪС УКРАИНСКИТЕ И ЕВРОПЕЙСКИТЕ МЕДИЙ ПИШАТ ГЛУПОСТИ ЗА РУСИЯ.НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ РУСИЯ Я ИМА И ЩЕ Я ИМА ТЯ Е НАЙ ВЕЛИКАТА И БОГАТА СТРАНА ВЪВ СВЕТА .ЦЯЛА РУСИЯ СА СЪС КРИМ.РУСИЯ НЕ ИСКА КРЪВОПРОЛИТИЕ НА БРАТЯТА СЛАВЯНИ ЗАПАД НАТИСКА УКРАЙНА ПРОТИВ РУСИЯ НО ТОВА НАРОДА НЯМА ДА ГО ДОПУСНЕ РУСИЯ ГИ ХРАНИ
250
0
 
15
 
! Отговори
болгар преди 10 години
До kremenaabvКадрие разбрахме че не си кремена ! По добре не превръщай форума в *** свада. Няма да ти отговарям на каруцарските обиди виждам че си малограмотна жена. По добре чети и се учи
249
4
 
21
 
! Отговори
Една българка преди 10 години
До АнонименМангалите са страхливи и скачат според тоягата. Проблемът с тях ни го създаде Европейския съюз.
248
2
 
42
 
! Отговори
kreti преди 10 години
За съжаление няма шанс да напуснем ЕУ и НАТО , просто веднага полочаваме едно косово в родопите , САЩ одавна е предвидил това. Аз косовски сценарий не искам в България и българските турци не го искат те искат просто работа и нормален живот като нас. Но има много хора който продават всичко за пари , а евреите това чакат.