Ултиматум към Украйна? Пълни глупости!

Руският Черноморски флот опроверга появилата се информация
Обновена: 3 мар 2014 23:10 | 3 мар 2014 20:24,
415
Ултиматум към Украйна? Пълни глупости!
Снимка: Reuters

Щабът на руския Черноморски флот, базиран в Севастопол, нарече пълни глупости съобщенията на украински средства за масова информация за отправен ултиматум към украинските сили в Крим и за планиран щурм срещу тях, предаде ИТАР-ТАСС.

Още по темата
 Командващият флота вицеадмирал Александър Витко заяви: "Свикнали сме вече на ежедневните обвинения на украинските медии за провеждането на силови действия по отношение на нашите украински колеги. Ясно е кой стои зад това. Нищо ново след Югославия, Ирак и Сирия няма да могат да измислят тези кукловоди".

По-рано днес Интерфакс съобщи, че руският Черноморски флот е отправил към украинските сили в Крим ултиматум да се предадат до 5 часа сутринта във вторник, иначе ще започне щурм.

Руската агенция се позовава на източник от украинското министерство на отбраната.

Междувременно и.д. президент на Украйна Олександър Турчинов заяви, че руското военно присъствие в Крим нараства и призова Москва да прекрати  "агресията и пиратството", предаде Ройтерс.

Турчинов заяви, че положението е "сложно" в рускоезични области от Южна и Източна Украйна, но добави, че украинските власти държат положението под контрол.

Той заяви, че руският Черноморски флот е блокирал украински бойни кораби в заливите на Севастопол.
"Положението в Крим остава напрегнато, а руското военно присъствие расте. Призовавам държавното ръководство на Русия: спрете провокационните действия, агресията и пиратството. Това е престъпление и вие ще отговаряте за него", каза и.д. президент на Украйна.

Ден преди посещението на държавния секретар на САЩ Джон Кери Турчинов призова за външна помощ.

"От водещите страни в света очакваме не само морална подкрепа, а и истинска помощ", каза Турчинов.

По-късно беше съобщено, че руски военни са завзели тази вечер граничния пункт от украинската страна на фериботната линия, свързваща Крим с Русия и три камиона с руски войници влязоха с ферибот в Крим, предаде  Ройтерс, като цитира украински граничари.

Утре в Украйна ще започне работа мисия на Международния валутен фонд. Киев се надява да получи поне 15 милиарда долара заем от МВФ, за да избегне изпадане в неплатежоспособност.

 (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


415
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
247
2
 
28
 
! Отговори
gtf преди 10 години
"Утре в Украйна ще започне работа мисия на Международния валутен фонд. Киев се надява да получи поне 15 милиарда долара заем от МВФ, за да избегне изпадане в неплатежоспособност." - на мен тва ми е достатъчно...
246
7
 
47
 
! Отговори
болгар преди 10 години
тези статики са написани под диктовката на евро-прасетата който ни управляват. Населението в Крим само поиска да влезе в състав на руската федерация. Да я пролята какпка КРЪВ В КРИМ? Местното население посрещна с радост Руските Подразделения като освободители. Това са нашите журналисти каквото им диктува Европа това и пишат.Интересно какво ще стане ако утре европа каже че трябва да се върнем в османската империя. Срам за всички медии който се наричат български и национални
245
8
 
55
 
! Отговори
Авел преди 10 години
"Аз бих предпочела,да живея във времето на Живков.Имах спокойствие,работа,децата ми учеха,сега съм слугиня в чужда държава,далеч от децата и семейството ми,какво да правя със тази демокрация,това е едно разграбване на България!а сега нашите родители са направо в окаяно състояние,което е жалко,младите хора,бягат в чужбина,няма раждаемост и знаете ли,моля се дано да се намерят свестни Българи да поведът народа,но.."Из изповедта на една българска майка..Google-"Ес новият Вавилон"..Събудете се!
244
27
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
РАЗЛИКА МУЖДУ ФАЩИСТ И КОМУНИСТ НЯМА ! ТОВА Е ТЯХНАТА ХРАНА- СИРОМАШИЯТА И ПРОЛЯТАТА КРЪВ НА НАРОДИТЕ !
243
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До МимоНЕ ТОВА АТАКИСТЧЕ ЖАЛКО Е ЩАСТЛИВО ОТ ПРОЛЯТАТА ЧОВЕШКА КРЪВ, ХА СЕГА КАЖЕТЕ КАКВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ КОМУНИСТ И ФАЩИСТ ?
242
41
 
12
 
! Отговори
Мимо преди 10 години
Като чета коментарите оставам с ТВЪРДОТО УБЕЖДЕНИЕ, че повечето коментари са дело на един двама *** на хранилка в руското посолство. ДОЛНИ ТВАРИ сте ПРОКЛЕТНИЦИ ДОЛНИ.
241
7
 
46
 
! Отговори
СТАВАЙТЕ преди 10 години
Представяте ли си ,България да обяви че напуска гейският съюз и не иска вече да е робска държава??????Как ще се опулят оядените ***!И ще разбием илюзията и за останалите невежи,които се напъват за членство!!!!Колко ще съм горд че ще дадем бъдеще за децата си....не както сега да са обречени на *** робство!!!!!
240
36
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КОЙТО ИСКА ЕВРАЗИЙСКИ СЪЮЗ ДА ХОДИ В РУСИЯ ! БЪЛГАРИЯ СИ Е БЪЛГАРИЯ И КОЙТО НЕ МУ ХАРЕСВА ДА ВЪРВИ КЪДЕТО МУ ХАРЕСВА !
239
8
 
52
 
! Отговори
Р Е Ф Е Р Е Н Д У М преди 10 години
Искаме незабавен РЕФЕРЕНДУМ за членството на България в Еврогейския циганофилски съюз !Искаме незабавно напускане на този сатанински съюз, който унищожава българите, *** държавата ни и я ислямизира !Искаме СВОБОДНА и НЕЗАВИСИМА България !!!
238
11
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да на Евразийският съюз !!!
237
3
 
35
 
! Отговори
yann преди 10 години
А от къде тръгна всичко преди месец и нещо?От един отказ за присъединяване към ЕС.И после бунт, жертви, оставки, окупация, заем от поне 15 млрд....И после говорят за суверенитет...
236
8
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Помните ли онази рисунка на ЕС на която България беше нарисувана,като ***???????Това сме за запада!!!Който иска да им робува,да заминава!Който икса България да просъществува ,ДА СТАВА!!!!!!
235
7
 
52
 
! Отговори
Авел преди 10 години
Нека заедно кажем-Не на двуличния,подъл и лицемерен Европейски съюз,с неговите гей-паради,ксенофобии,равенства,увавнения,смешателства,ограбване на национални идентичности.Да на суверинитета,на традициите,бита,културата ни.
234
20
 
5
 
! Отговори
бай Грую от Бусманци преди 10 години
Я ви кажувам дека тоийо пущиняк че ни чергата запали!Я сум човек от село *** политиката мноо я разбирувам! тоийо московски пущитяк,маама му да ... у газот че фане да се пуца со американецо со атомне бомбе и че си ... макьята! А язека йощ не сум пресушил бачвето со виноти и имам йощ 12 дамаджане со ракия!!! Ей че ни изтрепе тоз пущиняк московски дага...у газот да га ...!
233
5
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Трябва твърда ръка в България!Трябва да заточим всички национални предатели от парламента,магистрати и олигарси! Възстановяване на селското стопанство и пращаме черните по полетата (задължително армията ги охранява да не крадат)!!!С природните ни дадености,златото и руските пазари,България ще е РАЙ!!!!!!!Сега сме *** и всички го виждат!
232
6
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Българи нека да покажем подкрепата си към Русия !Нека се освободим от тиранията на ЕС и да заживеем,като горд народ!!!!НЕ искам да робувам в собствената си държава на *** и да мия *** в западна Европа!!!!
231
4
 
23
 
! Отговори
Авел преди 10 години
Не приемайте чипа..Дейвид Рокфелер:"Ние сме владетелите на новият световен ред".А ние сме тези,които не го искаме.
230
32
 
5
 
! Отговори
Мимо преди 10 години
Крайно време е руската жидска империя да разпадне на 100 части . . .
229
0
 
12
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 10 години
Петрано, нищо, че преписвате с *** от БТА, но не е излишно да хвърляте и по едно око на източниците. В полето за търсене на "Google" пишеш "reuters". Четеш. Мислиш. После в полето за търсене на "Google" пишеш "Интерфакс". Четеш. Мислиш.Всъщност... ***...
228
4
 
29
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 10 години
До Анонимен 328Моето дете, пред кого да го поставят този ултиматум? Та всички минаха на страната на Крим!Няма пред кого вече...А най ми е чудно мастиите от ООН каква резолюция ще си изсмучат от пръстите!Нещо от рода на: "Непознати учтиви младежи с автомати(без пълнители) се снимат с местните девойки, бабичките ги черпят с чай. Няма трупове, няма кръв, няма сринати градове и ридаещи майки, което е в разрез с евроатлантитеските пИдалщини! Русия се задължава да се държи като агресор и тиранин!"