Ултиматум към Украйна? Пълни глупости!

Руският Черноморски флот опроверга появилата се информация
Обновена: 3 мар 2014 23:10 | 3 мар 2014 20:24,
415
Ултиматум към Украйна? Пълни глупости!
Снимка: Reuters

Щабът на руския Черноморски флот, базиран в Севастопол, нарече пълни глупости съобщенията на украински средства за масова информация за отправен ултиматум към украинските сили в Крим и за планиран щурм срещу тях, предаде ИТАР-ТАСС.

Още по темата
 Командващият флота вицеадмирал Александър Витко заяви: "Свикнали сме вече на ежедневните обвинения на украинските медии за провеждането на силови действия по отношение на нашите украински колеги. Ясно е кой стои зад това. Нищо ново след Югославия, Ирак и Сирия няма да могат да измислят тези кукловоди".

По-рано днес Интерфакс съобщи, че руският Черноморски флот е отправил към украинските сили в Крим ултиматум да се предадат до 5 часа сутринта във вторник, иначе ще започне щурм.

Руската агенция се позовава на източник от украинското министерство на отбраната.

Междувременно и.д. президент на Украйна Олександър Турчинов заяви, че руското военно присъствие в Крим нараства и призова Москва да прекрати  "агресията и пиратството", предаде Ройтерс.

Турчинов заяви, че положението е "сложно" в рускоезични области от Южна и Източна Украйна, но добави, че украинските власти държат положението под контрол.

Той заяви, че руският Черноморски флот е блокирал украински бойни кораби в заливите на Севастопол.
"Положението в Крим остава напрегнато, а руското военно присъствие расте. Призовавам държавното ръководство на Русия: спрете провокационните действия, агресията и пиратството. Това е престъпление и вие ще отговаряте за него", каза и.д. президент на Украйна.

Ден преди посещението на държавния секретар на САЩ Джон Кери Турчинов призова за външна помощ.

"От водещите страни в света очакваме не само морална подкрепа, а и истинска помощ", каза Турчинов.

По-късно беше съобщено, че руски военни са завзели тази вечер граничния пункт от украинската страна на фериботната линия, свързваща Крим с Русия и три камиона с руски войници влязоха с ферибот в Крим, предаде  Ройтерс, като цитира украински граничари.

Утре в Украйна ще започне работа мисия на Международния валутен фонд. Киев се надява да получи поне 15 милиарда долара заем от МВФ, за да избегне изпадане в неплатежоспособност.

 (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


415
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Жителите на украинските градове Одеса, Херсон и Николаев са изявили желание да влязат в състава на Крим, предаде РИА Новости, позовавайки се на думите на заместник-говорителя на Върховния Съвет на Крим Сергей Цеков.
186
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НЕ СМЕ ПРОТИВ РУСИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ПРОТИВ ДЖУДЖУТО ***-*** СЛЕ ВЗЕЛО СЕ ЗА НАПАЛЕОН!
185
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ДО 254Те го произвеждат в Китай, но по западни проекти. "Архитектите" за на Запад, а общаците в Китай. Щом и това не проумяваш, значи е време да престана да си пиша с теб. И ти си тъпан, но даже не го осъзнаваш. Русия и САЩ отдавна са се разбрали и сега си гледат сеира с такива като вас. ато толкова ги величаеш руснаците я кажи според теб техните тайни служби не са ли знаели какво се готви в Украйна(за протестите на Майдана питам)?
184
7
 
22
 
! Отговори
Някой преди 10 години
Ако не бяха "тъпите руснаци", сега щяхте да си плямпате на турски език...или на немски.Единствената велика сила, която след падането на желязната завеса не е предприемала военни действия срещу друга държава. Тръгнали ЕС и САЩ да ми говорят за държавен суверинитет... Точно тези, които от 10 години насам се месят и разрушават държави ... на килограм.А кой не сака руска газ, да оди на запад...ама sorry на запад също са с руска газ.Лошото е, че ги плюете, а те ако се наложи пак ще ни освободят..
183
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В този сайт пишат най- тъпите герберасти!
182
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Газта в България си е българска, щото я плащаме и то доста скъпо на другаря. Сега се видя, че "атака" е спонсорирана от Русия. Виждаме, че и медиите на Свинята също клонят към руските агресори. Ето отговора на въпроса откъде се финансира КТБ и настоящата тройна коалиция. Разбра се, че Янукович е марионетка на Москва, но по-важното е, ако утре ДПС сдаде властта и Турция реши да "защити" турското малцинство. Ние сме във същото положение като Украйна, ***!
181
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Обама се е направил на пич с Путин в разговора който са провели. Ако на някой му е интересно може да го прочете.Четете коментарите правят ОБАМА на ***.СМЯХ ГОЛЯМfoxnews/politics/2014/03/03/obama-threatens-to-isolate-russia-on-ukraine-though-few-back-military-option/
180
3
 
5
 
! Отговори
478899 преди 10 години
Аиде даите ултиматум на Русия да видим какво ще стане...
179
1
 
3
 
! Отговори
ДО 255 преди 10 години
НЕ СИ ГУБИ ВРЕМЕТО, АМИ ЛАПАЙ БОБА И В ТОРБИЧКАТА И СИ МИЙ ЗЪБИТЕ АКО ЗНАЕШ КАКВО Е ЧЕТКА
178
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ДО 237DJ в този момент 16 321,71 + 0.30% !!!RTS закри днес при 1115,72 - 11,96 %Така че се застреляй :))) ВТБ прекати обмяната на евро и долари, последната котировки бяха над 43 рубли за долад
177
2
 
7
 
! Отговори
sopol преди 10 години
не май, трябва до 2 седмици да насрочат избори. да изберат легитимен парламент и правителство и тогава путин ще си тръгне. украйна да забрави за НАТО и всичко ще е наред. Украйна вземат заем от запада , плащат скъп газ, вземат заем от русия, евтин газ. единствено америка има интерес от напрежение и война в украйна. и за децата е ясно
176
1
 
6
 
! Отговори
ДО 252 преди 10 години
ЕДНО УШАТО ЧЕРНО МОМЧЕ ВИНАГИ МОЖЕ ДА ПОДНЕСЕ КАФЕ НА БЯЛ ГОСПОДАР..
175
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ДА БОЙКОТИРАМЕА ти си спирай интернета, защото той не е на газ, не е руско производство, а и компютъра ти не е руски, така че спирай употребата му и повече да не съм прочел някой твой коментар тука... Може да си купиш руски домашен телефон и да коментирате ситуацията с другите пенсионери от махалата. (Дразня се на американците за това, че си врът носа навсякъде, но такива русофили като "да бойкотираме" не мога да понасям. Простотията им си личи по идеите...)
174
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пратиха ми интересен амтериал по фейсаВъншен дълг на САЩ - 15 033 607 милиона долара.Външен дълг на Русия - 519 359 милиона долара.На Русия е 30 пъти по-малко.Външен дълг отнесен към брутния вътрешен продукт На САЩ - 100 %На Русия - 3 %На Русия 33 пъти по-малък.Външен дълг отнесен към глава от населението.На САЩ - по 50 000 долараНа Русия - по 2 611 долара.На Русия е "само" 19 пъти по-малко.
173
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Обама е направил на *** Путин в разговора който са провели. Ако на някой му е интересно може да го прочете.foxnews/opinion/2014/03/03/how-obama-could-stop-putin-ukraine-power-grab-without-firing-shot/
172
0
 
4
 
! Отговори
DO 248 преди 10 години
И КВО ДА ГЛЕДАМТИ ЗНАЕШ ЛИ В СОФИЯ ИМА ЕДНИ НПО - ТАКОИТО ДАВАТ ПАРИ НА ВСИЧКИТЕ НИ ПОЛИТИЦИ.ВИЕ МАИ ОТ ПРОПАГАНДА НЕ РАЗБИРАТЕ.САМО КАТО JOKER.ФОНДАЦИЯ КОНРАД АДЕНАУАР
171
12
 
3
 
! Отговори
СВОБОДА НА СЛОВОТО! преди 10 години
РУСКИЯ НАРОД В ПО-ГОЛЯМАТА СИ ЧАСТ СЪЩО МРАЗИ МУТРОТИРАНИНА ДИКТАТОР ЛИЛИПУТИН И САМО ЯКОТО ФАЛШИФИЦИРАНЕ НА ИЗБОРНИТЕ РЕЗУЛТАТИ ГО ДЪРЖИ НА ВЛАСТ ТОДИ ЮРУД!
170
2
 
4
 
! Отговори
?????? преди 10 години
DOBRE BE PSUVATE PO PUTIN. EDIN SCENARIIPLEVNALIEV PREZIDENT NA RUSIA.....................................................E NQMA TAKYV SMQH
169
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ДА БОЙКОТИРАМЕГАЗТА Е РУСКА А НЕ ПУТИНСКА!!!!!!!!АЗ ОБИЧАМ НАРОДА НА РУСИЯ И МРАЗЯ ПУТИН И *** МУ УРУДИ! :D
168
0
 
2
 
! Отговори
ДО 237 преди 10 години
НЕЩО МАЙ НЕ ПОЗНАВАШ ЧИСЛАТАDJ 16157.12 - 164.59