САЩ дават $1 млрд. енергийна помощ на Украйна?

Белият дом е готов да наложи санкции на Русия
Обновена: 4 мар 2014 15:59 | 4 мар 2014 15:46,
242
САЩ дават $1 млрд. енергийна помощ на Украйна?
Снимка: Reuters

Държавният секретар на САЩ Джон Кери пристигна днес на посещение в украинската столица Киев в израз на подкрепа за новите прозападни власти в страната, предадоха световните агенции.

На фона на неколкочасовата визита, която има силно символно значение, Съединените щати ще предоставят на Украйна 1 милиарда долара енергийна помощ в рамките на международен кредит, заявиха източници от делегацията на Кери, пожелали да запазят анонимност.

САЩ освен това ще изпратят експерти, които да помогнат на украинското министерство на финансите и централна банка да се справят с пазарния натиск, както и наблюдатели на предстоящите на 25 май президентски избори, съобщава БТА.

Съединените щати ще работят с международните партньори, за да гарантират, че Украйна ще разполага с достатъчно средства, за да възстанови своята стабилност и да се върне към икономически растеж, допълни Белият дом, цитиран от Ройтерс. 

Високопоставен представител на американското правителство даде да се разбере, че САЩ са готови да наложат санкции на Русия, "най-вероятно съвсем скоро", предаде още британската агенция.

Санкциите са "въпрос на дни, а не на седмици", подчерта той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
1
 
11
 
! Отговори
Смех преди 10 години
Тоя изперкал пудел на снимката не разбра ли че той и *** му шеф не могат да се бъзикат с Путин.Путин прави каквото си иска и когато си поиска,доказа им го за пореден път в рамките на няма и година.Май и за Сноудън се опитваха да го заплашват а то какво стана човека си остана в Русия и кой ли знае какви неща разказва.
159
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Скоро тоя *** на снимката май ще прави метани в Кремъл.Май и от Европа го отрязаха.
158
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кво размаза бе хахахааа. Сащ и ЕС му отмъкнаха Украйна , а Путин гледа като коте.
157
2
 
11
 
! Отговори
Санкции преди 10 години
ЕС ще санкционира Русия, като не купува газ. Това е като куче да накаже господаря си като не яде месото, дето му дават. Много са страшни тия "санкции"
156
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
къв евросъюз ба пълен с африканци и азиятци ни им знам точно броят ама сигурно са над 100милиона на тава ли казвате евросъюз
155
2
 
6
 
! Отговори
путин преди 10 години
Дори не изкарах ядрените ракети . сигурно запада още си спомня за погрома в райхстага .
154
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Брилянтен Путин!С три хода размаза САЩ.Шах и мат!
153
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не съм неадекватен. Русия искаше да придърпа Украйна към себе си и да я отдели от сближаване с ЕС. Путин и Янукович не успяха. Сега каквото и да стане с Крим и руски или независим останалата част от Украйна тръгва към ЕС. И вместо русия да имат облаги, те сега ще са за ЕС. За което се радвам. Вместо Русия да ги ограбва и краде, сега ЕС ще ги краде, но тъй като България е там е по-добре за нас. Мразя САЩ И РУСИЯ ДА ЖИВЕЕ ЕС.
152
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Направо превеждайте парите на Газпром! А за санкциите - вече самите американци ви се смеят, а Кисинджър заяви в прав текст, че администрацията на Обама е неадекватна!
151
2
 
16
 
! Отговори
Мадан преди 10 години
След една година може да има Вашингтон - майдан, ако Русия се откаже от долара, а Китай си поиска дълга от САЩ
150
10
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
След една година,няма да има Евромайдан,а Москвамайдан
149
2
 
0
 
! Отговори
Дo 161 преди 10 години
Май си неадекватен ?
148
1
 
9
 
! Отговори
Венелин преди 10 години
"Съединените щати ще предоставят на Украйна 1 милиарда долара енергийна помощ в рамките на международен кредит"Само 1 милиард помощ и то ще го връщат с лихва...
147
1
 
1
 
! Отговори
Украйна преди 10 години
Без резки движения хахахаха
146
2
 
11
 
! Отговори
Кери преди 10 години
Кери - Даваме 1 милярд за стабилизацияЯценюк - Само 1 милярд??? е честно ли е ??? Дадохте 5 милярда за дестабилизация а само 1 за стабилизация ??? Моля ви се сър Кери, на нас ни трябват 200 милярда. Кери - И толко не заслужавате за цирк Майдан. Некадърно изпълнение. Вие сте украйнски ***.Яценюк - Може ли да ми ги дадете сега и в куфарче, щото не знам дали утре няма да ме изгонят.Кери - Не е ли по добре да ги преведем директно на Газпром
145
1
 
8
 
! Отговори
40 miliona ukrainci преди 10 години
България изкара късмет ,че е 9 ,милиона а Украйна с 40 000 000 СЛЕД 1 ГОДИНА ПОЛОВИНАТА ЩЕ СА В ТРАПА ОТ ГЛАД .такива резки движения не се правят със толкова голямо населения ЛОГИКА
144
1
 
3
 
! Отговори
До 155 преди 10 години
Това като го извикаш силно, трябва да може бързо да бягаш.
143
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Путин се превърна във водач на всички хора по света НЕПРИЕМАЩИ новия световен ред и златния милиард на американските лицемери! Зад маската на демокрацията се крият древните езически демони жадуващи човешки жертвоприношения и войни!
142
2
 
17
 
! Отговори
вася преди 10 години
Те наляха 5 милиарда в Украйна за тази цялата бъркотия сега давали 1 милиард.Ей тази държава ако е няма света ще е много по мирен и спокоен.
141
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да живее майка Украйна. Руските *** ще се наденат на кола.