Сблъсъци в Севастопол между привърженици на Москва и Киев

Стотина маскирани мъже са атакували митинг
Обновена: 9 мар 2014 15:19 | 9 мар 2014 15:19, Александър Попов
102
Сблъсъци в Севастопол между привърженици на Москва и Киев
Снимка: Reuters

В Севастопол днес избухнаха сблъсъци между привърженици на Москва и на Киев от кримския град, където украинскоезични жители честваха годишнина от рождението на Тарас Шевченко, предаде Франс прес.

Стотина мъже, въоръжени с палки и нагайки, някои - закачулени и с бронежилетки, нападнаха охраната на митинга по повод 200-годишнината от рождението на националния поет на Украйна, събрал към 200 жители на Крим.

Още по темата

От края на февруари полуостровът, на който се изостря сепаратизмът, е окупиран от руски сили, припомня БТА.

Нападателите потрошили един автомобил и блокирали колите на службата за охрана на митинга, организиран според тях от "Десен сектор" - военизирано националистическо движение, проявило се в първите редици на протестите в Киев.

Полицията задържа най-малко петима души от охраната на митинга.

Нямаше възможност да бъдат преброени ранените, посочва АФП. Участниците в честването на юбилея пред статуята на
Шевченко, издигнали украински знамена, изпяли националния химн и гласуваха резолюция с критика срещу "руската окупация".

Ораторите са говорили на украински. На плакатите е било изписано на руски и на украински език "Единна страна", "Украйна и Русия искат мир", "Свободна Украйна".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още по темата: украйнаСевастопол
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ЪцЕгор Соболев исключн из Совета майдана за половые акты с Портниковым СМИ И ние в бг си имаме портних кмета на варна снимките от украйна са страхотни на двама влюбени мъже в леглото *** само на майдана и убийци като Сашо Белия главорез от чечня
61
7
 
7
 
! Отговори
Шоп преди 10 години
Не разбирам какво ви бърка, че един народ иска да живее свободно на собствената си земя, без да целува ботушите на ***? Нима всички трябва да бъдат заблудени овци и крепостни селяни?
60
1
 
2
 
! Отговори
А путкин малчи преди 10 години
Вновь появляются в Египте неизвестные снайперы, заранее внедренные под видом манифестантов в толпы митингующих и целенаправленно стреляющие по безоружной толпе демонстрантов и по полицейским. Знакомый британский почерк, который МИ-6 впервые применило в Чехословакии в 1968 году. Египетским силам безопасности надо бы посмотреть хороший фильм СНАЙПЕР и проштудировать доктрину Маршала Огаркова, вчистую разгромившего диверсантов МИ-6 в 1968 году в Чехословакии. 16 авг 2013 в 20:40
59
3
 
4
 
! Отговори
st преди 10 години
Абе един не замина за русият ама иначе големи хвалби по така нареченото капиталистическо творение ИНТЕРНЕТ.
58
0
 
8
 
! Отговори
Ъц преди 10 години
До 60-------Не, не съм евреин.))) Българин, вероизповедание - източно православно! Съпругата ми е протестантка, децата са с източно-православно кръщение, посещаваме руската църква, е... когато можем, но по празниците задължително.
57
3
 
13
 
! Отговори
тя преди 10 години
Долу Америка и американският милитаризъм!
56
4
 
2
 
! Отговори
st преди 10 години
Тези със съветското знаме еххехехехехеехеххе абе вече СССР не го ли махнаха не се ли разпадна хехехехехехехехе
55
3
 
12
 
! Отговори
тя преди 10 години
навсякъде в света , където възникват конфликти са със намесата на САЩ. -най- големият враг на човечеството!
54
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Роско, комуниста стана праведен ционист.Разбрахте ли на кого служат бг политиците на шейтана, мамона,на яхве ,адонай,йехова змие подобния със синя медна кръв.КОйто искат нов световен ред
53
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Така на визитата си в САЩ Плевнелиев се срещна с най-влиятелните еврейски организации в САЩ и им връчи почетни знаци. Българските политици раздават ордени, знаци и медали като бонбонки на всеки политик идващ от някоя от господарските държави а.к.а партньорите ни. Фактически, Плевнелиев награди евреите за дето сме ги спасили. Чудесна логика! Важното е да се подмажем. И разбира се, не пропусна да отбележи най-същественото, което евреите искаха да чуят:
52
0
 
8
 
! Отговори
Роско кумониста преди 10 години
В целия си съзнателен живот не съм виждал по-безличен и некадърен президент. Но той беше пробутан от един олигархичен кръг, връзките му с който лъснаха, когато се разбра схемата с офшорките му. А и много преди това, де.Плевнелиев както всички български политици не пропуска да запали свещ в синагогата, да близне някоя високопоставена юдейска задница и да се ухили до уши, доволен от свършеното.
51
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само евреин може да е с двойно гражданство на уса но това което е написал е изключително мъдро
50
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
русия е терорист,окупатор и грабител
49
1
 
7
 
! Отговори
Ъц преди 10 години
До zhecho.zhechev. 1---------От 14г. съм с двойно гражданство - USA и BG.)))) И въпреки всичко, ми се щи да видя една силна и независима Европа. Повярвай ми еднополярния мир, ще създаде много повече проблеми за нашата цивилизация от многополярния.Забравете за идеологическото и религиозно противопоставяне, това е фасадата, зад която се крият истинските цели и интереси на определени кръгове.
48
3
 
5
 
! Отговори
Кало преди 10 години
До Найденовтова го правят на Майдан виж главорезите какво правят ъотуб.Това са башибозуци,само евреи убиват така на ПУРИМ.
47
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Майдан не е мегдан както ви лъжат богоборците.Както и Англия не е Британия
46
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Никаква Русия не искат тия? По снимкатата си личи, че искат да съживяват умрелия СССР!
45
0
 
10
 
! Отговори
Емил кало преди 10 години
Ционофашистко е много добре се разбират с фашистите както добре са се разбирали и Хитлер. Турчинов е агент на Цру строи затвори за цру в Литва Сега майка му отговря за най големия затвор в източна Европа.Четете на различни езици и ще разберете действията на вавилонската блудница
44
3
 
5
 
! Отговори
мордохай преди 10 години
Няма Украйна има черта оседласти заселена с хазари и марани.За тях Киев е Самбат,шамбат а майдан е робски пазар за руси гой,Както винаги и навсякъде са се занимавали само с едно роботърговия и продажба на алкохол.Затова всички в хунтата са евреи до един и са подкрепяни от израел Ционофашисти и фашиста Тягнибог тоже е от тях.Иначе до сега да са надали вой за антисемитизъм
43
2
 
15
 
! Отговори
Не забравяйте преди 10 години
Не забравяйте кои са съюзниците срещу фашизма 1944г - Англия, САЩ и Русия. Да не искате отново тези държави да подкрепят про-фашистко украинско правителство?