Руските сили укрепват позициите си в Крим

Превзети са ракетна база и военна болница
Обновена: 10 мар 2014 18:07 | 10 мар 2014 15:50, Елка Василева
256
Руските сили укрепват позициите си в Крим
Снимка: Reuters

Руските сили укрепиха позицията си в украинския Кримски полуостров, като поеха контрола върху военна болница и ракетна база, съобщи Ройтерс.

Информационната агенция Интерфакс-Украйна съобщи, че проруски милиции и руски войски са превзели болницата в Симферопол и са завели болничния персонал в зала "явно да се срещне с новите директори на институциите".

Още по темата

На пристанището в Севастопол руски войници са обезоръжили военнослужещи в ракетна база на украинската армия, съобщи украински военен говорител в Крим.

Говорителят на украинското министерство на отбраната Владислав Селезньов заяви пред Пети канал, че около 200 войници, качени на 14 камиона са се придвижили към сградата и са заплашили да нахлуят, ако украинските войници на предадат оръжията си.

По-малко от седмица преди референдума на 16 март повече от 80 процента от жителите на Крим подкрепят присъединяването на автономната република към Русия, съобщи пред журналисти председателят на Върховния съвет на Крим Владимир Константинов, цитиран от ИТАР-ТАСС.

"По-рано бяха 75 процента, но буквално за последната седмица и половина ситуацията се промени", заяви той и поясни, че това е свързано с действията на киевските власти. "Всички разбират, че това в Киев не са власти, а бандитска група, дошла на власт с военни средства", добави Константинов.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какви Бомби сънуваш в Карлово и Ст.Загора бе ? Спрете го тоя хероин най-накрая. Ти побърка ли се кво ли? За *** маи ни помисли. Абсолютно нищо важно не е имало от стратегическа гледна точка в България за да се бомби от СССР по това време. Просто е било една голяма мизерия и едно голямо НИЩО за бомбардиране. Това да не ти е било Рур със своите заводи б. Единствено САЩ и Англия са бомбардирали България. ЗАПОМНИГО ТОВА ....*** соросоиден.
77
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По всички правила на дипломацията случващото сев Крим си е чиста проба Анексия след военно нахлуване или инвазия . ТОВА СЕ СЛУЧВА ЗА ПЪРВИ ПЪТ СЛЕД КРАЯ НА ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА . Така наречения Референдум няма никаква стойност , те до тогава ще са окупирали всичко , валутата е сменена , официалния език е сменен , украиснките медии са забранени . ВИЕ НА ТОВА РЕФЕРЕНДУМ ЛИ МУ ВИКАТЕ МОЛЯ ВИ СЕ Господа другари та това е същото което се случи вчера в КНДР дето преизбараха шопарчето КИМ 3
76
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ще преместят "Желязната завеса" по средата на Украйна и украинки от Крим, ще прескачат до Киев да се шляпат с американски войници (както българките в Трън, по време на войната в Югославя).
75
3
 
19
 
! Отговори
Вирджиния до 90 преди 10 години
А, те от стотици години живеят в пределите на Русия и тя не ги е погълнала, а сега ще ги погълне. Трябва да споменем, че българите са били превилигировани в Русия, на бесарабските бълари е дадена земя, построени са училища и т.н. това Русия винаги гое спазвала, за сравнение руснаците не са имали тези права, които получават българските емигранти в Бесарабия. Руснаците не са имали право на собствена земя, а българите са имали.
74
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
85 Напротив Джина ,с мятам че сега ако недай си боже и бесарабските българи бъдат погълнати от Руската Империя по всяка веротност рязко ще се увеличат молбите за българско гражданство , те ще азберат , че никога няма да влязат в ЕС
73
2
 
16
 
! Отговори
Вирджиния до 86 преди 10 години
И не само руска кръв. По време на Кримската война българският корпус е наброявал около 4 500 човека, българи и руснаци загиваха край Севастопол, опитвайки се да го защитят.
72
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До СТАЛИНЕ те пък руснаците разтоварват сума бомби още 1941 г над Ст Загора Г Оряховица Карлово и т.н.без да е обявена война,но за това още мълчат и крият т.нар.ни историци червени лакеи и мекерета
71
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
82 Джина за енти път пиша , че аз в тубата изобщо не влизам , знам че има хора които по цял ден киснат там и гледат клипчета , само че да знаеш не всичко което се запосва там е автентично , по скоро много малко от това което се записва там е автентично , тос е прави за да се качи
70
6
 
20
 
! Отговори
Крим преди 10 години
Крим е руска земя, напоявана руската кръв. Руските хора от Крим искат да се върне към майка-Русия и той има законното право да направи своя избор. Тези, които мразят Русия - много благодаря ви за вниманието! Но Крим се завръща у дома!
69
3
 
16
 
! Отговори
Вирджиния до 81 преди 10 години
Историята на бесарабските българи е такава, че те са имигрирали в Русия. Те са живяли в Русия и русия е приела тях, те не желаят да живеят в измислената украйна, където българският език наравно с руския ще бъде забранен.
68
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като гледам снимката не знам кой е дошъл на власт с военни средства и кой не !! На площадите в Киев нямаше такива машини , а ако е имало , те са били на Янукович (лека му пръст ) ,а не на протестиращите.
67
4
 
21
 
! Отговори
Вирджиния преди 10 години
Как къде? Ти не си лигледал клипчета в тубата? Тези хора са опасни, имат символ, който е директно взаимстван от СС подразделенията на вермахта. Освен това е потресаваща жестокостта им към Беркут в интернет е пълно с клипчето, освен това почти се доказа, че снайперистите са били също така техни хора. Нали излезе един телефонен разговор между Аштън и един друг. Това е държавен преврат итази власт е нелегитимна.
66
16
 
4
 
! Отговори
иван4о преди 10 години
а кой ще пази 40те процента украйнци в Крим, никой не пише за тях, кой ще ги пази в Руската федерация...кой ще пази бесарабските Българи ,ако и тях ги присъединят към Русия, кой нормален иска да отиде в диктатура...
65
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До двуцевкаМоже би трябва да даем Ново село на пиздостанците за да ти запушат и двете цеви от гейския ник.Е няма да стане,ще си ходиш незадоволен или се обърни към господаря ви местанчо Той вашия съсел знае как да го обслужва
64
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
78 с тези 50 млрд влогове и бабите дето вадат хилядарки за телефонни измамници ис опашките на Кулата по празниците , виж сега по велкден какво ще е , къде видя тази мизерия , българина си е такъв вечно недоволен . Мизерия е ако нямаш никаква собственост . Мизерия е ако си зтънал до гурашата в дългове и нямаш депозити . Мизерия е ако се чудиш как ще се изхраниш . А в България умрели от глад няма . Остави г клошарите винаги ще ги има , има си такива хора . Отиди в Бразилия или Индия да видиш мизе
63
2
 
17
 
! Отговори
СТАЛИН преди 10 години
е този, който настоява пред РУЗВЕЛТ /след разговор с Георги Димитров/ да спрат бомбардировките над България. Над София спират, но англо - американските екипажи продължават да разтоварват неизползваните бомби за нефтените рафинерии в Плоещ над български села и градове в провинцията, над които просто летят
62
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ама какво ревете бе?Руснаците превзеха сума ти поделения на смешната украинска армия без даже да гръмнат,просто отиват набиват ги и правят каквото си искат. Американците до сега не съм чул да правят такова нещо.
61
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
74 Джина казвал съм ти много, че политиката не е за теб , какъв нацизъм бе мойто момиче , къде видя тзои нацизъм , защо обвнявате всички които не са съгаснис вас в нацизъм . Украйна ако иска да е НЕЗАВИСИМА СТРАНА трябва да се еманципира от Русия , защото днес а и винаги всички включително и ти и аз смятаме Украйна за придатък ан Русия , само че ето самите украинци не смятат така , това нацизъм ли е или свобода да изрззяваш мнението си . Колкото до руснаците в Украйна това естествена реакция
60
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименТака се оттеглиха сами че не можеха да сварят кой пръв да пресече границата.А и всички помним писъците на пилотите им когато отказваха да летят в над Афганистан.Русия бе унизително бита за пореден път.А Украина не е Афганистан
59
1
 
19
 
! Отговори
Вирджиния до 66 преди 10 години
Естествено, че нещата вървят по план и най-лошото е, че западът заложи отново на нацизма, ако не бяха спонсорирали нацистите и те не бяха застрашили руското население в Украйна, русия нямаше как да си върне исконните земи, но западът така и не разбра, че нацизмът е бита карта.