Руските сили укрепват позициите си в Крим

Превзети са ракетна база и военна болница
Обновена: 10 мар 2014 18:07 | 10 мар 2014 15:50, Елка Василева
256
Руските сили укрепват позициите си в Крим
Снимка: Reuters

Руските сили укрепиха позицията си в украинския Кримски полуостров, като поеха контрола върху военна болница и ракетна база, съобщи Ройтерс.

Информационната агенция Интерфакс-Украйна съобщи, че проруски милиции и руски войски са превзели болницата в Симферопол и са завели болничния персонал в зала "явно да се срещне с новите директори на институциите".

Още по темата

На пристанището в Севастопол руски войници са обезоръжили военнослужещи в ракетна база на украинската армия, съобщи украински военен говорител в Крим.

Говорителят на украинското министерство на отбраната Владислав Селезньов заяви пред Пети канал, че около 200 войници, качени на 14 камиона са се придвижили към сградата и са заплашили да нахлуят, ако украинските войници на предадат оръжията си.

По-малко от седмица преди референдума на 16 март повече от 80 процента от жителите на Крим подкрепят присъединяването на автономната република към Русия, съобщи пред журналисти председателят на Върховния съвет на Крим Владимир Константинов, цитиран от ИТАР-ТАСС.

"По-рано бяха 75 процента, но буквално за последната седмица и половина ситуацията се промени", заяви той и поясни, че това е свързано с действията на киевските власти. "Всички разбират, че това в Киев не са власти, а бандитска група, дошла на власт с военни средства", добави Константинов.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
4
 
43
 
! Отговори
Факти преди 10 години
При превземането, агресора е посрещнат с хляб и сол. Другите новини 30 демократично убити в Ирак, 20 в Авганистан
17
1
 
33
 
! Отговори
до 5 преди 10 години
"Всичкото това е много хубаво, но за какво по дяволите е този референдум! :D"За да няма чичо Сам какво да "демократизира" там. :D
16
35
 
4
 
! Отговори
Въпрос? преди 10 години
Има ли смелчага от 140 000 000 който да заеме президентският пост в русия и да махне тази посредствена карикатура????
15
2
 
2
 
! Отговори
mo преди 10 години
e mnogo razbirate
14
4
 
33
 
! Отговори
! преди 10 години
След Киев, идва Брюксел и Вашингтон.
13
4
 
3
 
! Отговори
ViturStSt преди 10 години
Тея нали не били страна в конфликта.
12
31
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До анонимен "после е киевска рус" Кога после? Щото бяхте в берлин изгониха ви, изгониха ви и от киев едва стоите в крим кога после? Да не дойде след берлин и киев москва?
11
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чудно що инфото за лошите работи е само от украински източници. Значи чужди не пущат, но украински пущат.
10
6
 
6
 
! Отговори
mo преди 10 години
da minat i prez BG
9
35
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чакат първите натовски изтребители да изхвърлят товара си върху тяхПутин панокьосан тича по коридорите в кремлин гол до кръста нещо кафяво му тече отзадШойгу иванов и *** лавров са в паника медьведев не иска презид пост страхува се от покушениеИма ли смелчага който ще заеме поста на на путин?
8
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всички тези събития дават време на град Перник да се въоръжи и да нападне Гърция, стгайки до Бяло море. Македонците впечатлени от подвизите ни се признават за Българи и нападайки сърбия осигуряват излаз на Адриатическо море и България става на три морета
7
6
 
34
 
! Отговори
! преди 10 години
Крим от столетия е Руски с потомствени руснаци. Всичко си идва на мястото. После е Киевская Русь.
6
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Англичаните исконно са на страната на САЩ и помагат с логистична потдръжка. Турция запазва неутралитет, докато гърция застава на страната САЩ, Франция и Германия. Турците веднага се възползват и анексират целия Кипър. В този момент нашата Армия напада Македония. но сърбите ни удрят и превземат София. Волен Сидеров организира партизански отряди и принуждава сърбите да отстъпят. Следва изненадваща атака на бесарабските българи които минават на парад през Румъния и връщат всички територии през които е минал Аспарух.
5
2
 
31
 
! Отговори
Herodotus преди 10 години
Съвсем скоро очквайте интересно развитие, САЩ променят своята конституция и приемат украинския език за втори на територията на САЩ, след което обявяват Крим за люлка на американската цивилизация и нападат Русия. Европа запазва неутралитет, но ГАЗПРОМ изненадващо финансира македонската Армия, ние даваме коридор на македонците и те през Черно море удрят янките в гръб. франция се намесва на страната на Обама, защото Кения е била френска територия и той е потомствен французин. Това не може да остави Германия безучасна и те нападат Франция. Англичаните исконно са на страната на САЩ и помагат с логи
4
23
 
6
 
! Отговори
werty преди 10 години
само се чудя, дали пък ако хилядите руснаци накупили имоти у нас ревнат, че нещо не им е наред у нас, путин няма да ги защити и да ни окупира?!
3
3
 
37
 
! Отговори
За един ден преди 10 години
1. Руски ТВ, на честотите на украинските2. Руски език за обмен на документи, вместо украински3. Военна болница е руска, а не украинска4. Ракетната база вече е руска5. ...Всичкото това е много хубаво, но за какво по дяволите е този референдум! :D
2
5
 
62
 
! Отговори
капо преди 10 години
Няма руски войски в Крим - това са местни доброволци-патриоти. А Путин опъва Меркел на задна прашка пред клетката на Обама в Московския зоопарк...
1
3
 
37
 
! Отговори
rusnak преди 10 години
Руские идут!!