Руските сили укрепват позициите си в Крим

Превзети са ракетна база и военна болница
Обновена: 10 мар 2014 18:07 | 10 мар 2014 15:50, Елка Василева
256
Руските сили укрепват позициите си в Крим
Снимка: Reuters

Руските сили укрепиха позицията си в украинския Кримски полуостров, като поеха контрола върху военна болница и ракетна база, съобщи Ройтерс.

Информационната агенция Интерфакс-Украйна съобщи, че проруски милиции и руски войски са превзели болницата в Симферопол и са завели болничния персонал в зала "явно да се срещне с новите директори на институциите".

Още по темата

На пристанището в Севастопол руски войници са обезоръжили военнослужещи в ракетна база на украинската армия, съобщи украински военен говорител в Крим.

Говорителят на украинското министерство на отбраната Владислав Селезньов заяви пред Пети канал, че около 200 войници, качени на 14 камиона са се придвижили към сградата и са заплашили да нахлуят, ако украинските войници на предадат оръжията си.

По-малко от седмица преди референдума на 16 март повече от 80 процента от жителите на Крим подкрепят присъединяването на автономната република към Русия, съобщи пред журналисти председателят на Върховния съвет на Крим Владимир Константинов, цитиран от ИТАР-ТАСС.

"По-рано бяха 75 процента, но буквално за последната седмица и половина ситуацията се промени", заяви той и поясни, че това е свързано с действията на киевските власти. "Всички разбират, че това в Киев не са власти, а бандитска група, дошла на власт с военни средства", добави Константинов.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До КЪРВАВ ЮБИЛЕЙПо заповед на от Москва веднага след 9.09.1944 в България започва кървава баня Избити са без съд и присъда над 30 000 булгари включително жени и деца.Внимавайте *** червени,че каквито сте кекави пъпчиви *** ще ви терминираме за 15 минути
57
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 61Да видяхме какво стана.Стояха 10 години избиха над 1 млн *** и когато те самите решиха се оттеглиха. Ако мислиш че хамериката ги изгони от там значи си прекалил с гледането на ,,Рамбо''.
56
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Във варна живеят близо 5-6 хиляди руснаци,и тука искаме референдум да се присъединим към Русия
55
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Когато останат 2 милиона българи и 2 милиона *** в България (анализите сочат около 2040), тогава ще говорите за демокрация на децата си (ако изобщо имате такива) и как демокрацията стопи 9 млн бъглари. За 25 години вече сме 7млн, на фона ***, които се множат, като морски свинчета. ***, по-***, демократи с плоски мозъчета и пяна на уста мляскайки в просъница УСА
54
2
 
7
 
! Отговори
Вирджиния преди 10 години
Даа...явно имаме сериозен проблем със здравеопазването...послбедните постове са ярък пример за това..така е, Тиквата като закри част от лудниците и пусна хора с психически отклонения, ще четем и ненормални изказнаия, е не е лошо, но е малко смешно просто..
53
2
 
22
 
! Отговори
КЪРВАВ ЮБИЛЕЙ преди 10 години
По настояване на Уинстън Чърчил започват разрушителни удари по населените места и територията на Царство България. На Чърчил се приписва и фразата: "София трябва да бъде изравнена със земята и в развалините и да се засеят картофи!"През февруари 1944, след тримесечни жестоки бомбардировки президентът Рузвелт телеграфира на Чърчил с предложение бомбардировките да спрат. Отговорът на Чърчил е повече от циничен: След като лекарството е свършило толкова добра работа, нека да продължат да получават
52
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Щом американизираните червеи във форума се гърчат безпомощно, значи нещата вървят по план.
51
34
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ке падне USA ама друг път! Русия да не си мисли, че Украйна е малка Чечня да ги тероризира. Украйна ще даде подобаващ отпор на руският агресор, само САЩ да им даде зелена светллина. Никой нормален човек не иска Русия, освен комунист-безродник дето си продава държавата за власт или облаги. Руснаците са готини хора, ама извадиха лош късмет с путин дето си мери *** с Обама. Както на всички и е ясно, че на Обама му е доста по дълъг, дори след сюннет.
50
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Руската мечка е инвалид сега е момента Китайското цк да отмъсти на руснаците за това че ги държаха в идеологическа изолация и бедност 70 години
49
29
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От 55 Със сигурност след години ще се разбере , че Путин е имал конкретни планове за анексирането на Украйна или поне онези части в които има повече руснаци ,а може да има и по големи амбиции , арогантността и комплексрската му надменност за безгранични . Такъв чове се усмирява само със сваляне от власт в противен случай той може направи много бели включително и да подпали света
48
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе те руските сили и в Афганистан се бяха укрепили уж,но всички видяхме какво стана...
47
12
 
7
 
! Отговори
атила преди 10 години
Да вземат руснаците и нас да окупират
46
0
 
4
 
! Отговори
До 44 преди 10 години
До zeus Изчезнали са 50 броя "Игла".
45
7
 
36
 
! Отговори
до 57 невежата преди 10 години
МАЙКА БЪЛГАРИЯ Е ОКУПИРАНА ОТ АМЕРИКАНСКИ ВОЙСКИ ИМАТ БАЗИ В БЪЛГАРИЯ И СИ ПРАВЯТ КАКВОТО ИСКАТ СЪЩЕВРЕМЕННО НИ НАЛАГАТ САНКЦИИ В ЛИЦЕТО НА ВИЗОВ РЕЖИМ ,ТОВА Е ОКУПАЦИЯ.А РУСКИ ВОЙСКИ В БЪЛГАРИЯ НЯМА ,АКО ДОЙДАТ РУСКИ ВОЙСКИ ТО ТОГАВА ТЕ ЩЕ БЪДАТ ОСВОБОДИТЕЛНИ ЗАЩОТО СЕГА СМЕ ПОД ОКУПАЦИЯ ОТ АМЕРИКАНСКИ ВОЙСКИ ПРАВЕТЕ РАЗЛИКАТА ИМА И САНКЦИЯ ВИЗОВ РЕЖИМ ЗА БЪЛГАРИЯ ОТ СТРАНА НА САЩ....МИСЛЕТЕ ПОВЕЧЕ С ТЕЗИ КРАТУНИ.
44
5
 
25
 
! Отговори
zz преди 10 години
USA ke padne!!!!!
43
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
58 Нямат заповед , виж най-лесно е да започне патакламата , много по трудно е после тя да спре , хич не искам да съм на местото на украинчетата там , пак добре че за сега им издържат нервите . Не забравяйте че Кремъслкото джудже се е готвило за тази война , то се е готвило за голяма война и тръгне ли се по тази плоскост може наистина да стане страшно , за всички .
42
5
 
20
 
! Отговори
до 60 преди 10 години
" бедна амерканска България"Бедна "американска" България ли? Стягай куфарите и марш към Аляска!
41
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нормално е руснаците живеещи в Крим да искат да са към Русия, след като ги е страх за тяхната сигурност. Не ми е ясно обаче едно, нашите ***-комунисти предатели, тях какво ги ибе Русия? Ако ви харесва повече от България, стягайте куфарите и айде марш в Сибир, достатъчно място има за всички червени тикви и кратуни. Билетите са от нас безплатно и то първа класа. Вземете с вас и всичики руснаци дето не харесват бедна амерканска България да си ходят в богата Руска федерация и да си живееят.
40
21
 
11
 
! Отговори
inatut преди 10 години
"На пристанището в Севастопол руски войници са обезоръжили военнослужещи в ракетна база на украинската армия"Абе тия украински войници нямат ли автомати? Как така може да дойде пасмина и да те обезоръжи? Ами стреляй, нали си войник, как ще предадеш оръжието..
39
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Путин дай си ми бойлера , упс грешка дай си ми 200-те млиона дето ги пратих на онова човече Милер , мамка му