Учението на САЩ, България и Румъния в Черно море започна

Фрегатата "Дръзки" участва от българска страна
12 мар 2014 11:11, Елка Василева
101
Учението на САЩ, България и Румъния в Черно море започна
Американският ескадрен миноносец "TRUXTUN". Снимка: БТА

Съвместното учение на Военноморските сили на България, на Румъния и на САЩ в Черно море започна, съобщи днес пред агенция Ройтерс подполковник Димитър Титев от българския Военноморски флот.

Още по темата
Американският ескадрен миноносец "TRUXTUN" с около 300 души екипаж се включи в маневрите заедно с фрегата "Дръзки" от българските Военноморски сили и три кораба от румънските Военноморски сили.

Учението трябваше да започне във вторник, но бе отложено заради лошо време. "Този път учението започна както е планирано", заяви за Ройтерс подполковник Димитър Титев, предаде БТА.

Учението е планирано през 2013 година и е част от съвместната подготовка на ВМС на трите държави, то няма връзка със събитията в Украйна и североизточната част на Черно море, съобщиха по-рано от Военоморските ни сили.

Основната цел на учението  е да се повиши оперативната съвместимост между екипажи от държави членки на НАТО и да се подобри взаимното им разбирателство на море.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
0
 
! Отговори
сектор Кабул преди 10 години
Не е зле да изпратим баба *** да подсили българо-американската флота. Но преди това да й завържем един камък на шията, и когато си качи мазния еврейски *** на фрегатата, да пуснем по едно руско торпедо по корабите...
64
0
 
2
 
! Отговори
чиче преди 10 години
Наште пак с баня ли участват???
63
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименИ как разбра ,че е ръждясал флота на руснаците?Я по-добре сам ги попитай какво правеше онова подводно "корито" на 30 км. от калифорнийския бряг!
62
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дръзки е с най-сериозната мисия: ще показават на американците къде има фарове в черно море
61
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дано чистачката леля Цецка да не натисне ядреното копче докато чисти мостика, щото тогава ще почне 3-та световна.
60
0
 
13
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 10 години
В щаба на руския черноморски флот като разбрали за учението на НАТО-вската армада направо умрели...... от смях!
59
1
 
6
 
! Отговори
Охлюв преди 10 години
А бе чудя се въглищари дали са си намерили за тая нашата фрегата, че си търся работа?!?! Или поне гребци, добре съм и с греблата! Моля някой с връзки да ме свърже.
58
0
 
5
 
! Отговори
морски преди 10 години
Тия фрегати начело с Дръзки ги знам,служил съм на тралчиците в морска база Варна,та фрегатите са от началото на 60-те години,при по-силно вълнение сами ще потънат,повечето от оръжието им е негодно както и почти цялата им останала материална част.Къде сме тръгнали......
57
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От българския политик по-нагъл,крадлив и недълновиден не знам дали има!Преди двете световни войни ,както и сега водиха продажна *** политика и резултатете всички ги знаем!Сега като са на хранилката на ЕС съвсем изперкаха.Българският национален интерес въобще не е на дневен ред за нашите продажни политици! НЕУТРАЛИТЕТ!Ама за неутралитет няма парички за тях!ДА...,
56
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Лошото време е виновно?!? Тъй де ако потъне фрегатата, кой ще пази Черно море?
55
26
 
5
 
! Отговори
Варна преди 10 години
Мачкай USA , славянските *** ги е страх
54
1
 
20
 
! Отговори
Registriran преди 10 години
Ей те това, е умопомрачително "Учението трябваше да започне във вторник, но бе отложено заради лошо време" демек като дуа вятър ВМС на НАТО от САЩ България, и Румъния не могат да плават, а в същото време тече учение на Войски Дядя Вася и за тях няма значение къде ще скачат.
53
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ей да не ни заносат чурупката
52
1
 
20
 
! Отговори
ufff преди 10 години
Мъчението в черно море завършва.беше планирано още преди няколко години , но сега е подходящ момента.*** ,дупедавци
51
3
 
22
 
! Отговори
дИмократ преди 10 години
***...изкарали една проскубана българска фрегата и ще плашат Русия...
50
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Боже защо ни наказваш с *** политици един даде въздуха за американски войски срещу Сърбия друг се включва срещу Русия а бе толкова ли е трудно да обявим неутралитет както гърците или сме по-стар член на НАТО от тях
49
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
***! България трябва да се дистанцира от конфликта и да не взима страна. Тези учения, макар и планувани, НЕ СА ДОБРА ИДЕЯ!
48
2
 
1
 
! Отговори
Анонимчо преди 10 години
До АнонименНа твоето мнение съм, за жалост е точно така
47
18
 
3
 
! Отговори
Не съм румънка, но преди 10 години
До kremenaabvПродължавам да поддържам, че от всичките балканци румънците са ни най-читавите съседи, а всички съюзи с Гърция и Сърбия винаги са пагубни за Бг(Стамболов-Никога съюз с Гърция и Сърбия! ).България загуби в девети век, когато прие християнството от изтока, а не от запад и всеки път губи, когато избира тази посока,другото са комплекси.Някои братчета са отровни и измамни.
46
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"то няма връзка със събитията в Украйна и североизточната част на Черно море"Очакваше се така да кажете, защото иначе от Кремъл ще спукат от смях при вида на 4 легена в морето.