Обявиха Крим за независима суверенна държава

Република Крим поиска официално Русия да я приеме
Обновена: 17 мар 2014 14:03 | 17 мар 2014 11:08, Елка Василева
657
Обявиха Крим за независима суверенна държава
Снимка: Reuters

Върховният съвет на Крим на свое извънредно пленарно заседание прие постановление „За независимост на Крим“.

Още по темата

За него гласуваха 85 депутати, съобщи пресцентърът на кримския парламент.

В приетия документ се посочва също така, че чрез Върховния съвет Република Крим „се обръща към Руската федерация с предложение за приемане на Република Крим в състава на руската федерация в качеството на нов субект със статут на република“, предаде ИТАР-ТАСС.

Република Крим се обръща с молба към ООН и всички държави по света да признаят държавата, създадена от народите на Крим, се казва още в решението на Върховния съвет на Крим.

Парламентът на Крим реши също така, че украинската държавна собственост на полуострова се национализира и става собственост на Република Крим.

Междувременно Градският съвет на Севастопол единодушно гласува градът да влезе в състава на Руската федерация като отделен неин субект. Решението бе взето единодушно на извънредно заседание на градския съвет. На него бяха одобрени резултатите от вчерашния референдума за статута на Кримския полуостров. 95,6 процента от гласувалите в Севастопол са се обявили за присъединяването към Русия.

Ръководителя на Координационния съвет на Севастопол Алексей Чалий бе уполномощен от съвета да подпише съответния договор с Русия.

Населението на Крим подкрепи с 96,6 на сто от гласовете на вчерашния референдум включването на украинския полуостров в състава на Русия. Това показват окончателните резултати от вота, съобщени днес чрез Тwitter от проруския премиер на Крим Сергей Аксьонов, предаде Франс прес. "Крайният резултат от референдума: 96,6 на сто "за"!" - пише Аксьонов.

Междувременно стана ясно, че долната камара на руския парламент ще приеме "в най-кратки срокове" законите, необходими за влизането на Крим в Руската федерация. Това заяви заместник-председателят на Думата Сергей Неверов, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Неверов каза, че резултатите от вчерашния референдум ясно са показали, че жителите на Крим виждат бъдещето си "единствено в състава на Русия". Хората гласуваха за "възсъединяване на народ, който винаги е живял заедно", заяви Неверов, пише БТА.

Очаква се днес кримски парламентаристи да заминат за Москва за разговори по процедурата. Западът, САЩ и ЕС не признават референдума за статута на Крим и подготвят санкции срещу Русия, чиито войски от няколко седмици окупират Крим, отбелязва Асошиейтед прес.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


657
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
451
6
 
30
 
! Отговори
Коста Илиев преди 10 години
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ!
450
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До НФБ--------------------Лекарите ли те съветват да изразяваш лудостта си? Щом ти се отразява положително-добре тогава.
449
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Искрено честитя на Кримчани правилния избор!Възтанови се една историческа правда.Не се страхувайте от нищо!Най-мощната и хуманна християнска сила е с вас.ЕС,САЩ както виждате,макар че им се развалиха хитрите и нагли планове-много внимават какво говорят.А още по-вече ще внимават какво правят,защото знаят какво е руска сила!!!
448
4
 
10
 
! Отговори
бай Будал преди 10 години
Държавата УКРАЙНА е създадена от ЛЕНИН през 1922г. след това разширена от СТАЛИН И ХРУШЧОВ това е началото на нейният разпад
447
5
 
20
 
! Отговори
Народе!!! преди 10 години
Стани, стани юнак балканскиот сън дълбок се събуди,срещу народа ***, ти българите поведи!
446
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добре, че Финландия не е станала руска република...Ха дано!!!Гледайте филма " Ленин във Финландия", но не гледайте филма "Сталин във Финландия" - много е страшен!!! Особено хорор-фантастиката Путин в ЕС- демек в ***!
445
2
 
26
 
! Отговори
Свобода! преди 10 години
Днес Крим, утре България ще е независима!
444
7
 
2
 
! Отговори
капиталист преди 10 години
Унгарците вече са богата и примерна държава,така че могат да си го позволят,все пак там няма БСП и ДПС
443
0
 
7
 
! Отговори
trak преди 10 години
До 524.В Унгария изнесоха знамето на Европа преди окило месец.Факт
442
7
 
3
 
! Отговори
капиталист преди 10 години
Румъния вече поглежда на запад и се оправя,те изгониха Комунистите от власт.....може би един ден вашите деца ще имигрират в Румъния за по добър живот....поне ще са ви близо
441
5
 
4
 
! Отговори
до 525 преди 10 години
Нас ни управляват ченгета и Комунисти....не е ЕС
440
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
1 $ = 50 Рубли.........Руския народ обеднява със страшни темпове
439
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Каквото и да плюете по ЕС, факт е че България и Румъния са единствените членки при които присъединяването не се отрази добре. Факт
438
2
 
1
 
! Отговори
капиталист преди 10 години
до Х.....Много си зле,въпроса е че е мълно с такива като тебе,вие сте на всякъде,по форуми,на избори,винаги печелите......и за това си остана беден,нещастен и изчезващ.....като се замисля,така ти се пада....говориш ми за ченгето Гоце който не 1 или 2 пъти се изказа против запада
437
10
 
0
 
! Отговори
капиталист преди 10 години
Доган сега ще се бори за провеждане на референдум за пресъединяване на Кърджалийско към Турция
436
0
 
2
 
! Отговори
капиталист преди 10 години
до Х.......Спал ли си на студен цимент?.....Симптомите са след време,сега береш плодовете на Лукановата зима,Жан Догановата инфлация,Тройната коалиция,Голия Цар който Мафията го доведе и Гоце за 10 години.......
435
0
 
3
 
! Отговори
# преди 10 години
До Байо виАбсолютно му дреме на Путин за руснаците,затова е демонизиран от медията и предателите на истински човешки ценности.
434
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много ми е кеф, че от глупост, зачеркват СССР. Дерзайте, таварищи!
433
2
 
1
 
! Отговори
капиталист преди 10 години
до 513.......С най промит Мозък са Мюсюлманите,втори са Руснаците а ние сме трети
432
0
 
2
 
! Отговори
двоен стандарт преди 10 години
Редно е да се запитаме:защо контролираната медия отдели толкова енергия за референдума в Крим,но не и на факта,че преди няколко дни в Кнесет за РЕФЕРЕНДУМ относно концесии на земи свързани с т.нар.мирни преговори с палестинците.За Нетаняху е"демокрация"да се иска референдум за ОКУПИРАНИ територии като И.Йерусалим и Сирийските Голански възвишения.Световните лидери нещо...?ynetnews/articles/0,7340,L-4498384,00.html