Крим официално ще поиска влизане в Русия

Аксьонов: Връщаме се у дома. Крим отива в Русия!
Обновена: 17 мар 2014 12:05 | 17 мар 2014 08:47, Елка Василева
182

Снимка: БТА

 

Върховният съвет на Крим ще оформи днес официалната молба за влизане в състава на Руската федерация, съобщи пред ИТАР-ТАСС първият вицепремиер на кримското правителство Рустам Темиргалиев.

"Утре в 10 часа местно време започва сесията на Върховния съвет на Крим, на която ще се сумират резултатите от референдума и ще бъде оформена официална молба за присъединяване на Крим в състава на Русия", изтъкна Темиргалиев.

"Трябва да започнем политически процес за присъединяване към Русия, което ще изисква решение на Държавната дума на Съвета на федерацията и на президент на Руската федерация", поясни той.

На площад "Ленин" в Симферопол снощи събралото се множество запя руския химн след съобщаването на първите официални резултати от референдума, сочещи над 95 на сто подкрепа за присъединяване към Русия при избирателна активност 82 %.

Още по темата

"Връщаме се у дома. Крим отива в Русия", заяви пред множеството сепаратисткият лидер на Крим Сергей Аксьонов. След това хор с униформи на руския Черноморски флот запя руския химн, подет от Аксьонов и от хората на на площада, посочва АФП.

Междувременно стана ясно, че долната камара на руския парламент ще приеме "в най-кратки срокове" законите, необходими за влизането на Крим в Руската федерация. Това заяви заместник-председателят на Думата Сергей Неверов, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Неверов каза, че резултатите от вчерашния референдум ясно са показали, че жителите на Крим виждат бъдещето си "единствено в състава на Русия". Хората гласуваха за "възсъединяване на народ, който винаги е живял заедно", заяви Неверов, пише БТА.

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
0
 
5
 
! Отговори
Хайде де...Ама не.. преди 10 години
Мммм...Даааа... Има решение САЩ и ЕС Казват, че резултатите от референдума са получени по силов начин...-За да докажат това, да организират и в останалите части на Украйна референдум със същите въпроси,на които отговаряха Кримчани ! И истината ще лъсне...Ама,дали ще посмеят ? А ?
156
1
 
2
 
! Отговори
Русофоб преди 10 години
Моята работа е: Храни куче да те лае, бий ме - обичам те и т.н.
155
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
След като не можете да различите "автономия" от "анексиране",как пишете за "сепаратизъм" не е ясно!!Едно е да анексираш територия,друго е тя да има автономия!!Как Путин и Русия водят политика на сепаратизъм и анексиране,след като АВТОНОМЕН КРИМ и неговите граждани чрез референдум се самоопределиха с кого да са в съюз и кой искат да ги управлява!!Прави или не,кримските граждани сами се самоопределиха.В крайна сметка никой не може да налага политиката на ЕС и Америка като единствената правилна!!
154
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кво стана... тез американци в таз Украйна, вместо да изпишат вежди, извадиха очи.
153
2
 
9
 
! Отговори
Православен преди 10 години
До АнонименЕй русите са наши православни братя..братя по вяра и кръв и те са нашите освободители от турско робство.Руските православни полкове ни освободиха от османлиите а запада и Англия гледаха как да ни онищожат като во веки останем под робство. Младите обичаме православната Рус защото не сме с дърти и зомбирани комунистически мозъци като вас дъртите. Мразите Русия *** защото е православна и харесвате америка щото там е комунизъм и там са дечицата ви
152
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От кога младите хора в България заобичаха руския комунистически фашизъм.Да обичаш своите убийците на собствения народ ,това е да не уважаваш майките и бащите на истрадалият народ от комунистическата проказа.Това е мазохизъм. Тежко на България.
151
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До до 167Да си кажат направо руснаците , че признават Косово, и влизат в положенитео на американците.
150
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хитлер е имал къде къде повече правни и морални основания да анексира част от Австрия.Путин се издигна на власт по много сходен начин, на хитлеровия и крепежа и е също странно подобен.
149
1
 
4
 
! Отговори
до 167 преди 10 години
Ти байно виж тук: В исторически план отделянето на нова държава от съществуваща най-често е обект на противоречиви тълкувания. Групата, желаеща разделянето, го обяснява с положително натоварени думи като свобода или самоуправление, докато противниците на разделянето най-често използват термина сепаратизъм и влагат в него отрицателно значение.Много от случаите, окачествявани като сепаратизъм, са основа за продължителни противопоставяния или кървави военни конфликти.
148
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименКви фашисти ви гонат.По фашистка държава от путинова Русия има ли в момента?Путин следва историята на Хитлер стъпка по стъпка
147
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ДО *** ВасилеваТочно това си е.Сепаратизъм ли е?Сеператизъм е.Мнозинството в Украйна не желае да и се отцепва парче от територията.То и за това мнозинството не го питат.По същата схема може да се проведе референдум в Приморско.Там руснаците са 3 пъти колко българите.
146
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе през 30-те и Хитлер е действал по подобен начин и всички знаем какъв е бил резултата! Та продължавайте да му се радвате на другаря Путин и дано се разминем само с 50 млн.
145
2
 
14
 
! Отговори
ДО Елка Василева преди 10 години
Моля госпожо Василева не пишете : "сепаратистки лидер " някак си не звучи добре ако искате да сте безпристрастна. В противен случай статията Ви отразява лично отношение.
144
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Със сигурност Русия няма да остави Украйна на фашистите, а не само Крим. Номерът на янките този път няма да мине, както стана в Косово.
143
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да им е честито на мужиците , които нищо добро не могат да решат с пропитите си от водка мозъци !
142
1
 
3
 
! Отговори
555 преди 10 години
Ще ги подкрепя за екскурзия в кюрдистан!!!
141
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 160-ДА ЛИ ЩЕ ПОДКРЕПИШ КЪРДЖАЛИ ДА АВТОНОМНА РЕПУБЛИКА
140
3
 
25
 
! Отговори
555 преди 10 години
АЗ ПОДКРЕПЯМ ПРАВОСЛАВНА РУСИЯ!!!
139
1
 
19
 
! Отговори
.... преди 10 години
Крим е руски и ще бъде руски ! За повече информация dnes.bg/blogini/2014/03/15/kak-izvednyj-krim-ot-ruski-stana-ukrainski.219079Крим никога не е бил в пределите на Украйна докато хрушчов не злоупотребил с водката и ......
138
1
 
12
 
! Отговори
путинка преди 10 години
До Коо...НеЗа съжаление ,май си много прав ! И когато започне това нещо да се случва , останалите българи ще се наложи да разчитат пак на "гадните" руснаци за пореден път да направят така че да има такава държавичка с такова име. Защото много *** са забравили че заради тях в момента на картата пише България.