Близки до Русия страни могат да станат обект на агресия

Клинтън: Путин опитва да преначертае границите на Европа
Обновена: 19 мар 2014 07:25 | 19 мар 2014 07:23, Камелия Цветанова
154
Близки до Русия страни могат да станат обект на агресия
Хилари Клинтън. Снимка: Ройтерс

И други страни, които са близо до Русия, може да станат обект на агресия, ако руският президент Владимир Путин не бъде наказан заради действията си в Украйна, каза вчера бившият държавен секретар Хилари Клинтън, предаде Асошиейтед прес.

Клинтън, която може да се кандидатира за президент на САЩ през 2016 г., нарече решението на Русия да анексира Крим незаконно и нарушение на международното право.

Още по темата

По думите й, ако сега се позволи на Путин да му се размине, ще има много други страни, които ще бъдат пряко подложени на руска агресия, които ще бъдат до такава степен сплашени, че да се превърнат във васали, а не да бъдат суверенни демокрации.

Клинтън говори на проява, организирана от Търговската камара на Монреал. В отговор на въпрос за Украйна Клинтън каза, че според нея кризата трябва да се реши чрез съчетаване на икономически инициативи с отстояване на западните ценности.

Освен за санкции срещу Русия тя призова към увеличаване на финансовата и техническата помощ за едно демократично правителство в Киев. Освен това Европа трябва да бъде насърчена да намери други енергийни източници, така че да не бъде зависима от руския петрол и газ, препоръча бившият държавен секретар на САЩ. Тя определи конфликта около Украйна като "сблъсък на ценности" и опит от страна на Путин да преначертае границите на следвоенна Европа. Клинтън изрази надежда, че може да бъде избегната нова Студена война.

Неотдавна Хилари Клинтън сравни действията на Путин по отношение на Кримския полуостров с поведението на Адолф Хитлер през 30-те години на миналия век. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
4
 
! Отговори
bg преди 10 години
Gnusnata talmudistka *** Ari Fleisher beshe kazal predi 17 godini 4e hazarskata dushevna smrad Hilari izobshto ne se interesuva ot politika I surbina govori bezsmislioci.
16
5
 
4
 
! Отговори
nina преди 10 години
В отговор на "анонимен" - тази "изкукала лелка" и "***...бабичка", т.е. аз, съм на "пенсионните" 26 години!
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Zashto se namesva tazi kanjar kuchka? Naselenieto na Krim samo da si reshi kakvo iska. Ako te se chuvstvat rusnaci i Krim ne e tehen da si otivat v Rusia.
14
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Г-жо Клинтън,някъде някога да сте поставили проамериканско правителство да се избере в някоя държава където има интерес САЩ не с военна намеса,не с тероризъм и платени революции и революционери,а с РЕФЕРЕНДУМ,които да покаже на цял свят,че ви искат Вас и Вашата политика!!Дайте един,единствен пример за цялата история на съществуването Ви като нация и държава.Кога,кой и къде направи РЕФЕРЕНДУМ да иска Вас и Вашата политика!!Финансова и техническа помощ ще давате на Украйна,направете им РЕФЕРЕНДУМ!
13
2
 
6
 
! Отговори
bg преди 10 години
Prez 90-te godini edin srubski general ili journalist beshe kazal 4e tazi hazarska nacistka svinja se mesha v Bosna I pomaga na smrudlivite djihadisti(Al Kaida).Evreiskite sataninski pluhove s "nasmeshka" "oprovergaha"tvurdeniata na surbite I kazaha 4e gospoja Klinton izobshto ne se interesuva ot politika,4e e samo "purva dama"na USA I pokazva na amerikanskite deca Belia Dom.
12
2
 
33
 
! Отговори
писна ми преди 10 години
Тези мижитурки от ЕС си съсипаха авторитета /ако изобщо са го имали/ и създадоха прецедент - защитиха тероризма и кръвопролитията и признаха управление на държава, дошло по този начин на власт! А за нашите политици какво да кажа - начело с Плевнелиев, който и по въпроса със Сирия още преди да имаше някакво решение на САЩ, той бе "тръгнал на война"; сега отново дрънка глупости и се постави на грешната страна! "Голям демократ, голямо чудо!" САЩ са агресорите в световен мащаб! Подкрепям Путин!
11
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е истинско лице на террористи! Скрий се бе *** жаба!
10
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нямаме нужда от "помощта" ви, Килъри.
9
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** вмирисана бабичка.Заради нея сега България няма втора ядрена централа.
8
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тази изкукала лелка говори пълни глупости.
7
3
 
42
 
! Отговори
nina преди 10 години
Уточнявам, за да не се подлъгвате от името ми - българка съм. Госпожо Клинтън, защо не си гледате америката /САЩ/, а вземате отношение за страни, чиито история не знаете?! Ами, че прочетете /явно в САЩ история на народите не се учи!/-има GOOGLE-прочетете там, че Кримската територия е подарена от Хрушчов по партийна линия на Украйна, така че тя си е РУСИЙСКА! Четете и се учете, *** американци!
6
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тази е много отвратителна, както и всички американци, все повече ги намразвам.
5
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На тая не й е харесал резултата от играта на руска рулетка
4
6
 
51
 
! Отговори
superMuzzy преди 10 години
Поредната пропаганда, гнусна лъжа! Кучетата си лаят кервана си върви! Г-жо Клинтън проблема е в това,че ВЕЧЕ никой не ви вярва!Да живее Русия...
3
4
 
47
 
! Отговори
.... преди 10 години
Тая като я вида и ми се присира. Цялото хамериканско племе е изключително нагло и пошло.
2
2
 
45
 
! Отговори
Дъртата войнолюбка преди 10 години
да си гледа мъжа, че току виж пак забегнал при Моника. Когато бе държавен секретар насъскваше Миша Наакашвили да напада Русия, пък той после си изяде вратовръзката от страх
1
2
 
51
 
! Отговори
милко преди 10 години
Гледам я тая и се сещам за Косово.