Рейтингът на Путин удари нов връх – 82,3%

Одобрението за дейността му нараства втори пореден месец
27 мар 2014 10:16, Елка Василева
173
Рейтингът на Путин удари нов връх – 82,3%
Владимир Путин. Снимка: Reuters

Рейтингът на президента на Русия Владимир Путин достигна нов връх в края на март – 82,3%. Това сочат данните от проучване, проведено от ВЦИОМ, съобщи ИТАР-ТАСС.

Според социолозите толкова високото ниво на одобрение на работата на президента Путин се дължи на първо място на влизането на Крим в състава на Русия и тежката ситуация в Украйна /тези събития са посочени като главните за изминалата седмица от 71% от анкетираните/.

Още по темата

Одобрението на дейността на президента на Русия продължава да нараства втори пореден месец. През последната седмица според данните на ВЦИОМ рейтингът на Путин е скочил от 75,7% на 82,3%, а от началото на година – с една четвърт /от 60,6% през януари на 74,4% през март/. Така рейтингът се приближи съществено до този от преди шест години / 82,9% през февруари 2008 г./.

Според проучване на Фонд „Обществено мнение“ /ФОМ/ пък, ако изборите са президент са тази неделя, за Владимир Путин биха гласували 64% от руснаците.

Според експертите тези данни показват, че на реални избори в най-скоро време Путин би бил подкрепен от 84% - 85% от избирателите.

Путин постига показателите за рейтинг, каквито имаше при избора му за втори мандат през 2004 г. Тоест десет години по-късно Путин се връща към максимума на електоралната си подкрепа. Според политолога Леонид Поляков руският лидер е постигнал т.нар. електорално плато и подкрепата за него ще се задържи на това ниво през следващите няколко месеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
17
 
4
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
Руският икономически министър Алексей Улюкаев каза, че отливът на чужди капитали от страната тази година може да достигне 100 млрд. долара. Това би означавало, че брутният вътрешен продукт за 2014 г. ще се свие до 0,6%, пише CNBC.
69
20
 
6
 
! Отговори
До 82 преди 10 години
До КилъраМного си зле. Или си внук на потомствени партизани-комунисти или си дете на новото време- необразован, нискоквалифициран...това, което същите тези комунисти създадоха от младото поколение последните 25г.Отивай да си живееш в Русия като ти харесва толкова.А ако имаш някакви забележки за положението в България, само да ти кажа, че то е същото като в Русия. И то е наложено с прякото влияние на същата РУсия. А нашите олигарси са подкрепяни именно от Русия.
68
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
82 Килърче позаинтетсеувай се и ще разбереш че в Иаточна Украйна има руснации но са МАЛЦИНСТВО , единчвената областв кяото бях МНОЗИНСТВО БЕШЕ КРИМ , във всс1ики останали области е обратното а в цяла Украйна са 12%
67
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До до 66 от славянинО славянската тор се е развоняла.Италия *** ***,има свои космически разработки към европейската космическа агенция,а технологията им е недостижима за мужиците.Колкото до ядрените технологии -работят и по тях,Просто не ползват ядрени самовари за производство на електричество.Не са *** да си обезлюдяват половината територия като мужиците с ядрените им катастрофи.Освен това не се наблюдава поток емигранти от Италия към рашата.Защо ли?
66
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
1 И кое му е уникалното , че действа Ва банк като блъфира до пследно заигравайки сис няй-големите страхове на хората и игнорирайки Международното право , много скоро и той и руснаите и кримчани ще разберат какво се е случило и то няма да им хареса . Политика от 19 век не може да бъде печеливша през 21 век.
65
4
 
28
 
! Отговори
Килъра преди 10 години
До 74 Промит мозък, турците ще ни вземат Родопите (те реално вече са ги взели) заради това, че скъсахме с Русия и сега сме колония на Запада (естествено нашите милионери си живеят като богове)! В източна Украйна винаги са живеели руснаци, откакто има хора там, сега ясно ли ти е?
64
4
 
30
 
! Отговори
тито--Тина преди 10 години
Китай предлага на Русия,създаване на независими рейтингови агенства--такива каквито са Мудис и други.Това означава само едно, че им е писнало от западните критерии и оценки.А това говори още ,че са на едно мнение по повод западните и американските агенции.Страхът на американците че ще загубят световната си доминация,доведе до събитията в Украйна.Напрежението още ще расте....да видим на кого нервите няма да издържът.
63
22
 
5
 
! Отговори
До 74 преди 10 години
Отиди в Италия...в който и да е район...поразгледай...след това отиди до Москва...навлез и в централна Русия...и след това с ръка на сърцето кажи...къде ти харесва повече.Ако отново кажеш Путин...тогава вече..проблема ти е наистина ментален.
62
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До КилъраТи помиярче едва ли ще си жив да го видиш.Но в бълнуването ти има класическа психо-патология.А сега марш да си изчистиш пъпките пред огледалото че приличаш на брадавичеста ***.И си почти толкова интелигентен
61
3
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Към 71, Вие пишете, че Русия е страната, в която 80% от населението не е чувало нищо за международно право, а знаете ли в България колко процента не са чували за международното право - ОТГОВАРЯМ: 99 % Тъй, че след като не познавате правото не пишете глупости !
60
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Едгар Кейси. Наричан спящия пророк, той също получава доста точна информация от оста на времето. Според него кризите, които САЩ изнася навън с безконтролно печатане на долари и войни, ще стигнат своя връх. В този критичен момент "най-голямата надежда за света ще дойде от руското религиозно развитие".През 1944 година Кейси в транс заявява, че свободата, с която САЩ ще парадират в бъдеще, ще бъде маскирано робство. То ще заслепява умовете и очите на хората. Целият свят ще започне да страда, отклонявайки се от божиите закони. "Спасението на света ще дойде от Русия, но не от комунистите и б
59
22
 
4
 
! Отговори
До 74 преди 10 години
До КилъраАбе, промит...утре Турция ако реши, че половината България е заселена с турци и влезе с армията...тогава какво ще кажеш по въпроса???Много се радвате, когато не ти е в градинката проблема. И много акъли давате.Защото спора къде, какви граждани и с каква националност живеят...е въпрос не просто на едно путинско решение.Ами, да влиза и Португалия в Бразилия...и ние да тръгваме с танковете към Македония.Тотално промити мозъци сте вие путинитите.Дано да ви наритат задниците.
58
7
 
23
 
! Отговори
Килъра преди 10 години
Във фейсбук има фен група на Путин в България, присъединете се да се преброим :)Между друго абсолютен факт е, че западнярите и техните *** вече треперят от страх, очаква се скоро руската армия да влезне в цяла Източка Украйна, която реално е населена с рускоезично население! РОССИЯ ВПЕРЕД!
57
13
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 10 години
Между другото, Бразилия не купува руски самолети, а шведски Грипен.
56
8
 
3
 
! Отговори
... преди 10 години
Абе в Русия да не им правят Галъп социологическите проучвания?
55
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БРИК Бразилия е страната, където могат да те заколят на улицата за три долара. Индия е страната, където по 20-30 *** изнасилват сама жена в автобуса. Русия е страната, в която 80% от населението не е чувало нищо за международно право.
54
5
 
20
 
! Отговори
Tina преди 10 години
63 тито го казва най-точно.Аз само ще дабовя:Дай Боже, поне още три мандата за Путин!
53
5
 
26
 
! Отговори
сименс преди 10 години
Сименс обяви че ,увеличава инвестициите си в Русия от месец май-до 800 милиарда евро.Китай потвърди подписването на договора за копуването на газ от Русия-обеми малко по-големи на тези от Еврлопейските.В Бразилия се отваря завод за произвотство на камиони.И още много неща,които у нас няма да ги чуем.....ЗАЩО ЛИ??????
52
24
 
7
 
! Отговори
От ЮАР преди 10 години
Русия е с икономика колкото Италия. Само че, основана на суровини, т.е. като Нигерия, да речем. В Г-8 беше без основание, понеже не е сред 8-те топ-икономики. Това е регионална, но не световна сила. Русия нанася най-големи поражения на България - с болшевишкия режим от 1944 и с Освобождението, което коства половината Българска земя и със създаването на измислените македонци и измислената в Москва македонска нация. Ограбили са ни държавния архив през 44-та и още имат наглостта да не го връщат!
51
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Руснаците се страхуват няма за какво да се хванат икономиката им е в окаяно състояние няма и друг кандидат за президентският пост и се държат за путин