Генерал от ФСС бил в Киев по време на убийствата на Майдана

Той бил изпратен да гарантира сигурността на руското посолство
Обновена: 5 апр 2014 19:15 | 5 апр 2014 19:00, Веселина Йорданова
44
Генерал от ФСС бил в Киев по време на убийствата на Майдана
Снимка: архив, Ройтерс

Руската секретна служба ФСС (Федерална служба за сигурност) призна днес, че високопоставен неин представител е бил в Киев, когато бяха извършени убийствата на протестиращи на Майдана, предаде Франс прес.

Той бил изпратен да гарантира сигурността на руското посолство, съобщават руски агенции.

Още по темата
"Потвърждаваме, че генералът от ФСС Сергей Беседа беше в Киев на 20 и 21 февруари, за да определи равнището на сигурност, необходимо за руското посолство в Украйна и други руски сгради в Киев", съобщава източник от ФСС, цитиран от руските агенции.

Генералът се срещнал с влиятелни фигури от украинската разузнавателна служба СБУ. Той поискал и среща с тогавашния украински президент Виктор Янукович, но не бил приет, добавя източникът. Генералът не е имал други задачи за двудневната мисия.

Новите украински власти, поели управлението след падането на проруския режим, обвиниха в четвъртък агенти на руското разузнаване, че са позволили разполагане на скрити стрелци при протестите на Майдана, в които загинаха 90 души.

Новият ръководител на Украинската служба за сигурност Валентин Наливайченко, обяви че "агенти на ФСС са участвали в планирането и изпълнението на предполагаемата антитерористична операция", докато представяше предварителните резултати от разследването на смъртоносната стрелба на снайперисти.

ФСС отрече незабавно. Украинското министерство на външните работи поиска генерал Беседа да бъде разпитан за причините за посещението му в Киев на 20 февруари.

Москва и проруските сили обвиниха за убийствата украинските националисти и конкретно крайнодясната групировка "Десен сектор".

 /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Остава сега да научим, че Александър Музичко не е ликвидиран неудобен съучастник, си е жив и здрав, защото няма как да е убит от хората на превратаджиите, както съобщи техния вътрешния министър.
14
22
 
12
 
! Отговори
НАПАДНЕ ЛИ РУСИЯ.. преди 10 години
...ОТИВАМ ДА СЕ БИЯ В УКРАЙНА!!!ДА ЖИВЕЕ ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЙНА!!
13
27
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На въпроса: Кой изпрати снайперистите ?Радио Ереван отговаря: Всички знаят кой, само Кремъл не знае.
12
4
 
13
 
! Отговори
маха мо6енов преди 10 години
Да разпитат за евреиския секрет маткал в синагогата бротски в киев. Само евреи убиват и от двете страни ,защото са животни
11
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
я да ви припомня култовата реплика на репортера с каската не си спомням само по коя от двете телевизии беше БТВ или Нова по време на прякото включване от Киев каза. "Виждат се СНАЙПЕРИСТИ в хотел Украйна който е под контрола на ОПОЗИЦИЯТА" това беше реплика то пряко включване. коментара е излишен.
10
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Има над 70 човека от Беркут убити и ранени от снайперисти през събитията. Малко тъпо излиза сами да си застрелват колегите, не мислите ли? Събитията много напомнят на нашите когато свалиха Бойко. Инициират се провокации за да се окървави протеста и да се озлобят хората срещу управляващите. Добре че българите нямат *** да стрелят ми само хвърлят камъни. А и Бойко се осети какво му готвят БСП и КГБ и веднага сдаде багажа. Иначе нашия майданов щеше да е преди Украинския.
9
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До stГЛУПАК
8
34
 
11
 
! Отговори
st преди 10 години
Руски мишоци и бг лицемери и тем подобни крепостни селяни я ставайте от компютрите.
7
10
 
43
 
! Отговори
антируска пропаганда преди 10 години
Стига с тази примитивна платена антируска пропаганда!
6
43
 
9
 
! Отговори
ЛЪЖАТА НА МОСКВА: преди 10 години
....ЧЕ "СНАЙПЕРИСТИТЕ БИЛИ ОТ УКРАИНСКАТА ДЕСНИЦА"!!НА ВСИЧКИ ТВ-РЕПОРТАЖИ--ЯСНО СЕ ВИЖДАХА УНИФОРМИТЕ НА БЕРКУТОВЦИТЕ!!!КОГО СИ МИСЛИ ,ЧЕ ЛЪЖЕ ПУТИН...???КАТО ВСЕКИ *** КОМУНИСТ ИЛИ ФАШИСТ---ПУТИН СЕ ИМА ЗА МНОГО УМЕН И ХИТЪР...!!!НИЩО ПОДОБНО---АБСОЛЮТНО БОЛШЕВИШКО ***!!!!!!!!!!
5
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До анВ Харков на антимайдана се събрали почти 100 човека.Найс,а?
4
35
 
11
 
! Отговори
ЕСТЕСТВЕНО! преди 10 години
ИЗОБЩО НЕ СЕ СЪМНЯВАЙТЕ, В МРЪСНИТЕ БОЛШЕВИШКИ РЪЦЕ НА РУСКОТО КГБ И ПУТИН!!ТОВА СА ИЗПЕЧЕНИ УБЙЦИ---ПЛАТЕНИ И ВЪЗПИТАВАНИ ВИНАГИ В ДУХА НА ЧЕРВЕНИЯ ТЕРОРИЗЪМ И МАФИЯ!ТОВА СА ЕЛИТНИТЕ ЧЕРВЕНИ ----ТИП"СС"-ВОЙСКИ НА КОМУНО-СОЦИАЛИСТИТЕ!НЯМА НИКАКВА РАЗЛИКА -МЕЖДУ "НАЦИОНАЛ-СОЦИАЛИСТИ/фашисти/ " И "КОМУНО-СОЦИАЛИСТИТЕ"/болшевиките/!!ЩО Е "СОЦ"---ВСЕ Е ГРАНДИОЗНО ГОЛЯМО !!!/...КАДАФИ, ПОЛ ПОТ,АСАД,КАСТРО, КИМ ЧЕН УР... И ДР/РОДЕНИ----ЗА ДА УБИВАТ ЗА ВЛАСТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3
4
 
24
 
! Отговори
ан преди 10 години
ПИШЕТЕ И КАКВО СТАВА В УКРАЙНА НЕ САМО ЗА РУСИЯ ТАМ ХАОС
2
6
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе всички знаем, че Путин е виновен за Евромайдана, а виж американците те са се притекли на помощ на украинския народ. Те merican са винаги жертвоготвни - Ирак, Либия, Афганистан, Виетнам и...и... Империя на доброто!
1
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хора с каски,бухалки,бронирани жилетки,щитове,камъни, павета....снайперисти е и на това ако се казва мирен протест и зад това ако казваме че стои Свободата, значи Дон Кихот е бил прав когат е казал на Санчо: Тя Свободата Санчо се крепи на върха на копието.