Ще се обтегнат ли отношенията с бившия господар на Украйна

Британски и американски вестници за стрелбата на протестите в Киев
Обновена: 4 апр 2014 08:55 | 4 апр 2014 08:54,
57
Ще се обтегнат ли отношенията с бившия господар на Украйна
Снимка: архив, Reuters

Украински официални лица намекнаха за руско участие в смъртта на протестиращи, пише британският "Гардиън" по повод вчерашните твърдения на новите украински власти за стрелбата по време на протестите в Киев, при която загинаха голям брой хора.

"Индипендънт" отбелязва по същата тема, че намеците за руско участие може още повече да обтегнат отношенията с "бившия съветски господар на Украйна".

"Спрете да се гневите и практикувайте йога, заяви Русия на САЩ", пише "Дейли телеграф", спирайки се на вчерашното изказване на руския заместник външен министър Сергей Рябков за действия на Вашингтон по кримския въпрос.

Още по темата
Дипломатът заяви също, че решението на САЩ да прекратят военното и цивилното сътрудничество, включително и това между НАСА и Руската космическа агенция, е в противоречие със "свободната воля на хората в Крим". Той добави, че американците са "наивни", ако си мислят, че подобни санкции могат да променят ситуацията.

Тези изказвания бяха направени, след като правителствено разследване в Киев констатира, че украински полицейски спецчасти за борба с безредиците и подразделения на специални сили са си сътрудничили със служители на руската Федерална служба за сигурност по време на операция, довела до убийството на над 80 души през февруари, отбелязва "Дейли телеграф".

"Вашингтон пост отбелязва, че "мистерията около тези убийства - много от които в резултат на стрелба на снайперисти", е породило множество зловещи теории. Вестникът коментира също, че украинците гледат на откриването на убийците като на решаващ тест за новото си правителство, "не само за компетентността му, но и за ангажиментите му за прозрачност".

"Ню Йорк таймс" посочва, че представените данни от временния министър на вътрешните работи на Украйна Арсен Аваков, новия генерален прокурор на страната и шефа на спецслужбите, са първият опит на новото правителство в Киев да даде изчерпателно обяснение за това кой е наредил и извършил стрелбата, причинила повечето смъртни случаи на Майдана.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още по темата: УкрайнаСАЩРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
3
 
! Отговори
:) преди 10 години
До УМЕН ГУЩЕРНа такива *** гущери като теб, нищо друго не им остава освен да мечтаят!Така ще си умреш с несбъднатите мечти
52
3
 
10
 
! Отговори
ХаХа преди 10 години
Ами че те единия го хванаха... тоя дето стреля в Крим със снйпер по хората без оръжие които бяха блокирали входа в казармата и по самите войници.. 17 годишен младеж от Лвов, западна Украйна, от правия сектор. Да го попитат руснаците за неговите другарчета от майдана и да разскажат .. Ама явно на чичо Сам му трябва другата "истина" неговата... Пълно информационно затваряне е в момента в Украйна и жестока антируска пропаганда по американски образец... народа почти е озверял и то срещу Русия...
51
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всички прекрасно знаят кой стреля- *** от Десен Сектор (тяхната Атака), които гордо позираха с оръжия и каски при всяка възможност за снимка. Те бяха използвани от превратаджиите като сигурно са им обещали позиции във властта. След като работата беше свършена, лидерите на националистите биват избивани и съдени (за разни скалъпени истории), а вината за стрелбите се прехвърли на руснаците. С един куршум два заека.
50
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Predi niakolko godini gledah documentalen za Venezuela, tochno sashtiat scenarii sas snaiperisti streliat po horata i obviniavat Jugo Shaves, okazva se che bili nashte priatelcheta ot stranata na svobodata. Te igraiat tezi igri ot pone 50 godini. Sram na Bulgaria che e na tolkova nisko nivo da im lije zadnicite.
49
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Както е казал някой преди много време-винаги търсете кой има интерес, и ще откриете източника. Кой имаше интерес от ескалиране на напрежението и падане на про-руското правителство на Янукович? Кой в момента управлява Украйна без да го е избирал никой и веднага подписа договори за милиарди кредити? Логиката все още има някакво значение.
48
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мен по ме вълнува какви ще ги натвори сегашния "господар"Щото като гледам не е от най-интелигентните, бившия го прави непрекъснато за смях!А много сила плюс липсата на интелект е опасна комбинация!
47
2
 
26
 
! Отговори
>< преди 10 години
Ей заради такива изказвания на "законно" избраните управници на Украйна,обикновените украинци ще страдат и то много сериозно......Руснаците ще ги смажат икономически и то с пълно право !!!
46
1
 
18
 
! Отговори
ЛОГИКА преди 10 години
ЗНАЧИ ЩОМ КАТО УКРАИНСКИТЕ СПЕЦИАЛНИ ЧАСТИ СА БИЛИ В СЪТРУДНИЧЕСТВО С РУСКИТЕ СПЕЦИАЛНИ ЧАСТИ ЗНАЧИ В СТРЕЛБАТА Е ЗАМЕСЕНА РУСИЯ ????САМО ЧЕ НЕ КАЗВАТ ЧЕ В ТОЗИ МОМЕНТ УКРАИНСКИТЕ ВЛАСТИ ИМАХА НАЙ-МАЛКО ИНТЕРЕС ОТ ЕСКАЛАЦИЯ НА НАПРЕЖЕНИЕТО И КРЪВОПРОЛИТИЕ СЛЕД КОЕТО БЕШЕ ИЗВЪРШЕН ПРЕВРАТА !!!! ГНУСНА НЕОЛИБЕРАЛНА ПРОПАГАНДА.
45
29
 
4
 
! Отговори
45+ преди 10 години
От самото начало беше ясно, че руснаците са в центъра на убийствата. Пропагандата им в Русия и пред света потвърждаваше това - пикане пред вятъра, бандеровци, терористи, военен преврат..Сега ще разберем и че оня естонски зам министър, дето провокира Аштън за стрелбата, е агент на Путин. Но троловете си имат спуснати опорни точици и блеят.. Нека си блеят.
44
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То украински официални лица имах и по-абсурдни изявления: че баталните сцени с кървопролития на маймундана са заснемани на декори от руснаците ?!?Просто гледайте за какви *** на управленското кормило в Украйна иде реч!
43
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе украински палячовци, я обяснете защо руснаците ще разстрелват и силите на реда на Янукович? Мълчание? Естествено, нали сами си ги наехте за да нажежите обстановката, да бутнете правителството и да накиснете руснаците след това.
42
20
 
6
 
! Отговори
loud преди 10 години
навсякъде, където някой е искал да се отърве от прегръдката на мечката се случва 1 и също- снайпери, провокации, руски псевдо патриотизъм. спомнете си тбилиси, вилнюс и др. и ще разберете, че в киев нищо ново не се случва. това са мерките на съветските ***
41
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе още си стоят клипчетата по youtube - и искате да вярваме на политици (!) дошли на власт с проливане на кръв, че те не са го направили ?!Чак пък толко малоуни да ни вземат! (е не броим малоуния гущер :) )
40
3
 
20
 
! Отговори
Циника преди 10 години
След като Музичко го пратиха на два метра под земята, а Ярош то навряха да не казвам къде и така запушиха устата на главните свидетели, вече съвсем спокойно може да се напише един хубав сценарий за холивудски филм, в който Янукович и руснаците са лошите чичковци с големия снайпер.
39
14
 
5
 
! Отговори
Руско/болгарский пат преди 10 години
Бей в морду европейские и американские сукьй. Очень скоро болгарские патриотьй востановят СССР. Мий не хотим западние товарьй. нам очень нравится Сибир и Колима - самье лучшие курортьй в мире...
38
22
 
6
 
! Отговори
УМЕН ГУЩЕР преди 10 години
Ний ще внесем шистов газ от Америка! Ще защитим украйна от демона на комунизма!мечтата ми е да видя по телевизията как Владимир Путин пие рутално непродаваемата си газ на кокоши глътки!
37
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Никой нищо не каза за репортаж на естонската телевизия, който запечатал на кадри стрелци със снайпери от Майдана, в момента, в който стрелят долу по протестиращи и полиция.Репортажът е свален от ефир и са забранили да го пускат, но руснаците са се снабдили с копие. Добре се вижда как хора от майдана стрелят със снайпери от прозореца на стая в хотелаМного добре се вижда в репортажите от майдана, как куршуми удрят дървета из одзадСега същите тези, много удобно заявяват, че били стреляли руснаци
36
7
 
10
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
До Джендьо Дженев АБЕ ЧОВЕК, ТИ НЕ ВИЖДАШ ЛИ ЧЕ ПУТИН С МАЙМУНСКИТЕ 5 МИЛИАРДА $ ВЪРНА ОБРАТНО КРИМ В РУСИЯ И ЗАТОВА Е ЦЯЛАТА ТАЗИ ЗАПАДНА ИСТЕРИЯ? ДА НЕ Е ЛУД ДА СТАВА АГРЕСОР И ДА ВЗЕМА НЕЩО КОЕТО НИКОГА НЕ Е БИЛО НЕГОВО? ЗА ТОЛКОВА *** ЛИ ГО СМЯТАТЕ? СПИ СИ СПОКОЙНО,ПИЙ СИ ПИТИЕТО И СИ ЖИВЕЙ ЖИВОТА! ОТ ПУТИН НЕ СЕ ПЛАШИ, ВИЖ ОТ АРКАДАША ЕРДОГАН МОЖЕ ДА СЕ ОПАСЯВАМЕ ЗАЩОТО ИМА ДОСТА МЕРАЦИ ЗА НАШИЯТ РЕГИОН КАТО ЦЯЛО НО ТОЙ ПЪК Е ДОСТА БЛИЗЪК В ПОСЛЕДНО ВРЕМЕ С ПУТИН И ЕДВА ЛИ ЩЕ НИ АНЕКСИРА
35
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цялото това "разследване" в Украйна всъщност е замазване на следите.Преди няколко дена изгониха десните сили от хотел на Майдана, където се бяха самонастанили. При напускането те носеха специални кутии за пренасяне на снайперски пушки. Никой не провери какво има вътре. Отделно хванаха десен депутат, който прекарва снайперски пушки на майдана. Пуснаха го и не стана ясно за кого ги кара и кой ще ги ползва.Анализатори откриха, че е стреляно от офиса на коменданта на Майдана. И сега хоп - глупости
34
13
 
3
 
! Отговори
Джендьо Дженев преди 10 години
ПУТИН КАЗА ОТДАВНА ЧЕ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ СА В ОБХВАТА НА СССР - точно това трябва да имаме предвид защитата на националните ни интереси - не един път Русия респ. СССР са смятали България за почти собствена територия. Примери бол. И не забравяйте колко руснаци са се преселили със собственост в България. Отличен повод! Същият който ползва Хитлер при нападението над Судетите, Чехия и Австрия - защита на немскоезичното население и приобщаването му.