На война с домашно направени бомби и ракети

Бойците от Свободната сирийска армия сами създават оръжия
Обновена: 14 апр 2014 22:56 | 14 апр 2014 20:31, Александър Попов
63

Оръдие, теглено от кола, която няма нищо общо с военна техника. Снимка: Reuters

Свободната сирийска армия, която води въоръжена война срещу частите, лоялни на президента Башар Асад, използва всяка свободна минута за направата на нови оръжия и муниции. Най-често те са правени в домашна обстановка.

В повечето случаи самите бойци и техните симпатизанти сами пълнят бомби и снаряди, а някои проявяват и завидни умения в направата на оръжия.

Вижте какво е част от военното оборудване на армията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
5
 
57
 
! Отговори
бахур преди 10 години
На снимките виждам безмозъчни фанатизирани *** ,обучени от хамерикански и френски инструкториДнес.бг ,мерси за галерията На снимките ясно се вижда ,кой произвежда зарин при полеви условия Точно с ракетите с газови бутилки беше изстрелян зарина и убити много хора Еваларка
19
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Давам прогноза с вероятност над 50%, че ако Обама не преосмисли американските ценности, за САЩ 2015 година няма да настъпи никога!
18
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма такова понятие Юлиус. Ислямът бе създаден като наказание за тези дето убиха Месията и тези дето изродиха Словото Му в някакво идолопоклонство. Ислямът е война, война и нищо друго! Когато виновниците се върнат към Месията и направят прави пътищата Господни, тогава Ислямът ще спре да воюва и ще настъпи Мир на Земята!
17
0
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В Сирия се бият платени главорези, цяла гмеж, пусната от ислямските затвори, това е техният башибозук срещу мирното население с поредният "джихад". А гадното е, че саудитите, катарците плащат за да избиват мюсюлмани, заради петролните и газовите си интереси, заради пари!!! В същото време плащат с тези пари за разширяване влиянието на исляма с агресивни проповедници, учили в техните "училища". На тия не трябва да им се вярва за нищо!!!
16
2
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Първо да благодарим на ройтерс за окриляващия материал!Второ да отбележим абсолютната непригодност на показаните приспособления в реални бойни действия (нито обсег нито време за обслужване!).Показаните неща са само та терор над неподготвени неподозиращи хора!Гади ми се от западните демокрации дето ги фабрикуват тия малоумия!
15
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вижте, който сее ветрове- жъне бури! Асад е цвете за мирисане пред ислямистите, Русия е за предпочитане пред западните содомляци! Извънземните технологии няма да спасят Запада от гнева на Всевишния, както не спасиха Атлантида навремето. И тогава имаше един като Обама...
14
0
 
49
 
! Отговори
Momo преди 10 години
Тези "газови ракети" с какво са пълни? После да не стане така, че пак силите на Асад са използвали химическо оръжие?
13
2
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нямаше нито един боец от "Свободната сирийска армия " който да е обръснат и изглеждащ демократично ,борещ се за права и демокрация !Напротив - всички до един бяха муджахидини ,талибани,ислямисти и терористи , борещи се за налагана на най-мракобесната религия по света- Исляма !
12
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Алоу журналята на снимка 19 това не е АВТОМАТ а снайпера Драгунов. А камерата е монтирана за да се документира за пред началниците на *** че е стрелял по който трябва. На снимка 16 нямате описание, на гранатите в стил коледна украса. Типично за българската журналистика аматьорски описания под снимките.
11
3
 
38
 
! Отговори
КАЛАШНИКОВ преди 10 години
Докато САЩ не спре да си навира носа къде що има конфликт да не ми реват. че ги бомбандират........
10
2
 
18
 
! Отговори
КАЛАШНИКОВ преди 10 години
Всеки си трепе който и както му е кеф и не му дреме че някой ще го арестува..... И това ми било борба за свобода? Сирийската армия изби сумати цивилни граждани защото искали "свобода"
9
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Учат ги от ЦРУ, първо ги шлифоват в Гуантанамо и хоп- ето ти борци за думокрация. Бог да накаже САЩ и еврогейците дупедавци!
8
0
 
30
 
! Отговори
Дедо Мито преди 10 години
Тоя г-н Попов явно не е бил в казарма. Не знае какво е оръдие, какво - миномет. Всички показани оръжия са фабрични, ройтерс ни прави на ***, но самите те са ***. На всичко отгоре Халеб (Алеппу) отдавна е сринат със земята.
7
1
 
24
 
! Отговори
КАЛАШНИКОВ преди 10 години
В нета е пълно с терор и екзекуции на сирийци.. Само изнасилване не съм виждал
6
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всеки ден от такива импровизирани "оръжия" и минометни снаряди умират по 5-6 цивилни. Това им е целта, да тероризират населението в районите, където хората не подкрепят метежа. С тези *** нищо не могат да направят на армията (те не че и с качествено оръжие могат).
5
2
 
49
 
! Отговори
алф преди 10 години
"бойците" от "свободната сирийска армия" са главорези,ислямисти,престъпници,освободени от затворите на саудитска арабия и катар,изпратени да се бият с/у армията на една страна,отказваща да се подчини на САЩ и Израел. Когато "освободят" някой сирийски град,първата работа на тези престъпници ислямисти е да избият християните и да изнасилят жените и децата.А Западът ги нарича "борци за свобода" В ю туб е пълно с клипове на екзекуции,включително и рязане на глави от тези башибозуци...
4
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Надявам се Овчев да не прати у наше село таквизи гении! Искам една убава сирийчица, християнка!)))
3
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В ЮТУБ има доста клипа как действат тези изобретения.Лошото е че клипа внезапно свършва с първият изтрел.
2
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"В направата на бомби участват и деца."Ислямистите и джихадистите срещу Асад действително са промити мозъци.
1
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И ние така трябва по нашите 240 тиквуняка.